Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 50
Здравейте мили момичета!
В течение на една година преживях два спонтанни аборта - първата бременност беше моларна и завърши в 9 г.с. с кюртаж, а втората - плодът нямаше сърдечна дейност, в 10 г.с. след като изпадна сам ме кюртираха. След първия път ни казаха да изчакаме 6 месеца и така и направихме. Забременях още през първия месец на старанията ни. Сега, след втория спонтанен аборт и кюртаж ни казаха да изчакаме 3 месеца.
Има ли момичета, които да са забременели след втория нормален цикъл след кюртаж и да са износили успешно бременността си? Сигурно ще изчакаме 3 -те месеца, но толкова ми се иска да пробваме след втория. Дълго и мъчително е това чакане. Първо живях с мисълта, че съм бременна, после се случи случката, след това чакане 6 месеца, после отново бременност, загуба и отново чакане. Ужасно е.

# 1
 • София
 • Мнения: 1 409
Съжалявам за това през ,което си преминала.
Щом д-ра ти казва,че можеш да забременееш след 3 месеца мисля,че няма какво да те притеснява,но е много важно как се чувстваш психически.Ако си готова действайте и дано стане бързо.
Сигурна съм,че следващия път ще е успешен и ти го желая от сърце.Настрой се положитилно и вярвай.Само това помага,казвам ти го от личен опит.Много е трудно,но не е непостижимо.
Стискам палци и да се похвалиш  Hug

# 2
 • Мнения: 3 165
Страшно е преживяното от теб. Но според мен два месеца не са достатъчно, за да се възстановиш и физически, и психически след подобна травма. Все пак лакарите знаят най-добре. Изчакай си трите месеца - и на фронта. А казаха ли какава евентуално е причината за втория аборт?
Има нещо, много важно, което и Берни ти е писала правете опити за бебе, когато се възстановиш и психически и си уверена, че ще се справиш с всяко изпитание. Успех! Hug
Може би след два аборта не е лошо и да направиш някои изследвания. За собствено успокоение.

# 3
 • Мнения: 50
Момичета, много благодаря, че ми писахте толкова бързо. За травмата - мисля, че тя винаги остава. Чувала съм, че някои лекари  препоръчват бременност колкото е възможно по-скоро. Именно за да може новата бременност да ти даде нови сили и надежда. Други лекари съветват, да се изчака, за да се възстановиш психически. В крайна сметка мисля, че е индивидуално. Говорих с моята лекарка, която ми водеше и двете бременности (тук - живея в чужбина) евентуално за изследвания, каза, че за сега не е необходимо. Гледа ме на ехо и каза, че яйчниците и матката са ми ок. Може би изключва да кажем хормонални проблеми, защото и двата пъти забременях веднага. Понеже бях много неспокойна дори се обаждах на гинеколожката, при която ходех в България - тя също каза да не бързам с изследванията. На своя глава си направих изследване за токсоплазмоза - отрицателин резултат. Непрекъснато си повтарям, че всичко ще е наредр но това чакане ме влудява.

# 4
 • София
 • Мнения: 1 409
Ще бъде наред,недей полудява.Това няма да ти помогне никак.
Аз също си мисля,че не е лошо да се направят изследвания (имунологични и генетични) те ще ти дадат много отговори,а и ако резултатите са ок и ти ще си по-спокойна

# 5
 • Мнения: 50
Мила Берни, благодаря за подкрепата.
За генетичните изследвания, от това което съм чела всъшност те не решават проблема дори и да има тъкъв. Ако има генетични проблеми те не се лекуват. Изследването показва само вероятност. Ако се окаже, че има проблем - то никой не ти дава рецепта какво да направиш и как да премехнеш проблема. Просто има по-голяма вероятност да не се получи както трябва, но също и не означава, че няма да е добре. Което според мен означава, че опитите за бебенце продължават.
Имунологичните изследвания какво всъшност показват? В какви случаи се правят? И защо не ме упътиха моите докторки да ги направя?

# 6
 • София
 • Мнения: 1 409
От имунологичните най-често се изследват Анти фосфолипидни антитела и фактор V.
Правят се при две и повече неуспени бременности.
Защо не са те упътили не знам,но мисля,че тези изследвания не са за пренебрегване.Можеш и сама да отидеш да си ги направиш

# 7
 • Мнения: 50
Много благодаря за отговора.
До скоро.

# 8
 • Мнения: 50
Всъшност относно - Анти фосфолипидните антитела и фактор V има ли някакви признаци, нещо, което да подсказва, че именно такъв е проблема?

# 9
 • София
 • Мнения: 7 718
Не, няма.

# 10
 • с трима мъже в къщи
 • Мнения: 371
Аз забременях 3 месеца след 3-ти спонтанен аборт, но бях направила всякакви изследвания. Иди на генетични, имунологични, цитологични (цитонамазка и влагалищен секрет) и каквото се сетиш, изследвай се за зоонози (токсоплазмоза, листериоза и бруцелоза). След като се увериш, че всичко е ОК, тогава започнете с бебеправенето. Вече си усетила болката и разочарованието от неуспешната бременност и затова не рискувай, преди да си се застраховала "отвсякъде". Стискам палци Peace

# 11
 • Мнения: 50
Благодаря за отговорите.
Краси, извинявай, че питам. Ти като си си правила споменатитие изследвания какво излезе, имаше ли някакъв проблем? Ако да, предприемала ли си някакво лечение?

# 12
 • с трима мъже в къщи
 • Мнения: 371
Имах токсоплазмоза и я лекувах. После ми направиха серклаж и резултата е на 2г и 7месеца Hug

# 13
 • Мнения: 50
Миличка, аз на своя глава си направих изследване за токсоплазмоза - резултатът е отрицателен. Сега започвам да се замислям върху имунните изследвания, както ми писа ти, а и  Берни, както светват и останалите момичета. Като се разрових се оказа, че тези изследвания са страшно много, следвоателно сама не мога да знам какво точно да изследвам. А моите лекарки и двете (и тази от България и тази от тук) за сега ме успокояват и ми казаха да не правя изследвания. За генетичните мислим да не бързаме, защото за тях няма решение на проблема ако го има. Т.е. дори и да се окаже, не дай си Боже, че има генетичен проблем, то и така, и така ще пробваме, защото винаги съществува шанс нещата да са наред. За съжаление при генетичните проблеми не може да се лекува или избегне лошото, просто има % на вероятност, който е съответно по-голям или по-малък. Т.е. имаш шанс за здраво дете и има шанс за проблем - лотария.

# 14
 • Варна
 • Мнения: 1 612
Аз забременях 3 месеца след 3-ти спонтанен аборт, но бях направила всякакви изследвания. Иди на генетични, имунологични, цитологични (цитонамазка и влагалищен секрет) и каквото се сетиш, изследвай се за зоонози (токсоплазмоза, листериоза и бруцелоза). След като се увериш, че всичко е ОК, тогава започнете с бебеправенето. Вече си усетила болката и разочарованието от неуспешната бременност и затова не рискувай, преди да си се застраховала "отвсякъде". Стискам палци Peace
  202uu

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт