Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 11 апр. 2007, 10:49 ч.

Не мога да излекувам дъщеря си

  • 617
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 283
Здравейте.
Случи ми се нещо необичайно според мен вече за втори път - единия път с дъщеря ми и единия - със сина ми. И двамата са на хомеопатично лечение от м. Септември мин. год. и за сега се справяме без антибиотици, въпреки високите температури и зачервените гърла. Много съм щастлива по този случай, защото при старата ми лекарка, която не лекува с хомеопатия, при тези симптомо досега да сме изпили поне по три антибиотика и да сме влезли поне един път в болница. НО НА ВЪПРОСА
Въпреки това обаче имам следните две необичайни случки: вдига температура - 39.2, лекуваме се с хомеопатия, студени кърпи, вани и т.н., на сутринта е по-добре - 37.3, привечер - 38.4 и на третия ден вече е О.К. До тук добре, но на четвъртия, след като повече от 30-40 часа детето е било в отлично състояние - отново Т 39.5. Ето и последния случай от тази нощ:
В понеделник следобед, към 16.00ч. вдига 39.2, до 22.00ч. вечерта е вече кукуряк. Цяла нощ спа добре, целия ден във вторник пощуря от игри и смях, легнахме си и ........ в 5.00ч. днес - сряда - 39.5. До 7.00 я свали и сега пак щурее.
Е? Какво е това?
Имам още един въпрос. Безопасна ли е тази висока температура без лекарства /Нурофени и панадоли/, а само с кърпи и хомеопатия. Какво става в организма при тази висока температура. Въпреки, че организма й се справя, кое е по-доброто - да се самоизлекува и да си свали Т сама или да й дам Нурофен? Все пак не става въпрос за 38 градуса, а за 39.5?

Е това са ми притесненията. Моля за вашия отговор

# 1
  • Мнения: 5 760
Здравейте! Високата температура е израз на реактивност на организма към вероятният инфекциозен причинител. При вирусните инфекции може да се поддържа висока температура 2-3 дни. Тази висока температура води до загиване на вирусите. Но при всяка температура над 39 гр. след 3-4 ден би трябвало да се обсъжда наслагване на някакъв бактериален причинител. След вирусни инфекции организма отслабва и става лесноподатлив на бактериални инфекции. Добре е да се отхвърли бактериална инфекция, защото в противен случай ще е необходимо антибиотична лечение. Такива резки температурни повишения, на фона на видимо добро здраве са характерни за инфекции на пикочните пътища. 1-2 стерилни урини  и кръвна картина биха могли да потвърдят или отхвърлят диагнозата.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт