Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 2 722
Дано не ви се е случвало, на ако можете да дадете съвет ще съм ви благодарна.
Личния ни лекар е болен и ще отсъства поне още една година. Заместниците му се сменят през месец, защото не издържат на напъна /занемарени пациенти, липса на информация в картоните, погрешни диагнози и лечение/ Никой не ми е виновен - сама съм си го избирала, но е факт че детенце в момента ми е болно и едната заместничка му изписа лечение, обаче като спре АБ ще трябва контролен преглед, но тогава вече ще е друг лекар, защото тя беше до оня ден.
Въобще кофти ситуация.
За капак на всичко личния не ни е издал все още здравни книжки /цялото семейство сме при него/ а за зъболекар например държат да имаш такава - нямам идея как да процедирам за да взема здравна книжка поне за детето.
И последно - за смяна на личен лекар необходима ли е здравната книжка или само формуляр подаден в периода когато се сменят /А дали няма да се приеме като достатъчно уважителна причина да сменя доктора сега - все пак това е дете - хубаво е един лекар да си го наблюдава и лекува/
Предварително благодаря на всички за идеите ви.

# 1
  • София
  • Мнения: 7 718
За смяна личен лекар е необходим само формуляр. За здравната книжка - личен лекар трябва да ти я даде, в случая заместниците.
Аз на твое място бих проучила кога имат приемен ден от касата и бихо отишла на място да изложа проблема с детето.

# 2
  • София
  • Мнения: 3 149
Да, само формуляр е нужен за смяната, но, честно казано, едва ли ще се съгласят сега да го смените. Пробвай, все пак, иди в Здарвната каса, там ги питай и за здравната книжка, защото тя трябва да е пристигнала при личния лекар, той просто трябвало да ви я даде.

# 3
  • Мнения: 1 980
Мисля, че няма да ти откажат да избереш нов лекар извън сроковете. Отиди в РЗОК и се заинтересувай.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт