Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 11 апр. 2007, 14:19 ч.

Беляш и буцики

  • 811
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 739
Тези рецепти са бързи, лесни за изпълнение и най-важното - вкусни.
Рецептите са интернационални. Събирала съм ги дълго време.
Болшинството от изделията се пържат. Вярно калорично е, но пък вкусно  Laughing

Буцики:
2,5 ч. чаши брашно
1 ч. чаша мляко
5 яйца
1 ч. л. сода
олио за пържене
От продуктите (без олиото) се замесва тесто. Разточва се на кора с дебелина 2-2,5мм и се режат квадрати. Два противоположни ъгъла се залепват. В тенджера се сипва около 3л вода и малко сол. Като заври водата се пускат изделията. Когато изплуват отгоре се вземат с решетъчна лъжица. Отцеждат се и се пържат в сгорещеното олио от всички страни. Сервират се топли. По желание могат да се полеят с мед.

Беляш:
500 мл мляко
20г суха мая
1 яйце
брашно
1 ч.л. сол
за плънката: 500гр кайма
2 глави червен лук
черен пипер
1 ч.л. сол
олио за пържене
белтък за намазване

Млякото се загрява до 30-35 градуса и в него се разтваря маята. Сипват се яйцето, солта и брашното и се омесват. Тестото се оставя на топло да втаса, докато увеличи два пъти обема си. Докато тестото втасва се приготвя плънката.
Лука се реже на ситно. Половината лук се оставя, а другата половина се запържва в олио. Като изстине се добавя към месото заедно със суровия лук. Добавя се солта, черния пипер и малко вода.
Тестото се разточва на тънък лист и се режат кръгчета с диаметър 6-8 см. В средата на кръгчета се слага плънката, а отстрани се намазва с белтък. Залепва се (получава се във форма на полумесец).
Пържат се в силно сгорещено олио от двете страни. Като се изпължат се оставят на салфетка да се изцед и излишната мазнина. След това се слагат в съд с капак и се оставят на топло за около 15-20 минути.


Имам още доста рецепти и ако проявявате интерес ще ги напиша!

# 1
  • Балчик
  • Мнения: 7 211
О, как ме върна в едно далечно време. Беляши и чебуреки се продавах в една лавка до една гара, в едно малък град- бяха ми любимите тестени изделия . Трябва да си изпържа, че отдаван не съм правила у дома.

# 2
  • София
  • Мнения: 8 701
Мисля да пробвам втората рецепта в неделя. Можеш ли да ме ориентираш за количеството, което излиза по рецепта. Чудя се дали да не намаля продуктите на половина, защото не ми се иска да ги ядем тези беляши 2 седмици Wink

# 3
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 279
Сигурно са вкусни, ама като пусто не пържим....

# 4
  • Мнения: 398
Я да уточниш за Буцики какво е млякото - прясно или кисело.В рецептата има и сода , та сигурно е кисело newsm78, а във Беляш е прясно

# 5
  • Мнения: 1 739
Я да уточниш за Буцики какво е млякото - прясно или кисело.В рецептата има и сода , та сигурно е кисело newsm78, а във Беляш е прясно

Прясно е млякото.

# 6
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 418
Ох, тея БУЦИКИ как звучат само... Hands Clap

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт