Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 797
Имам една дива патица , размразих я и ще я готвя   chef Искам да попитам мога ли да я направя върху морска сол? Имаше тема за пиле върху сол и ми стана интересно, но дали ще стане с патка  newsm78 Ако няма да се получи, дайте идея как да я направя, че да стане вкусна  Peace По-дълго време ли се пече от обикновено пиле? Приемам съвети всякакви  Hug
Цитирай


Мнения: 311
Според мен първо трябва да я свариш или мариноваш-дивеча е сух и изисква повече време за готвене.Но не знам сварена върху сол какъв вкус ще има newsm78
Цитирай


Мнения: 1 705
Задължително първо трябва да я свариш!!! Може да сложиш подравки във водата в коята ври. После леко запечена на фурна с масълце и става страшно вкусна. Вкъщи само така ги готвиме дивите патици   chef
Цитирай

София

Мнения: 3 255
Във водата в която ще я вариш слагаш - лук, морков, чер пипер, някои хора слагат и малко мед ( за да ее по крехко месото) - това важи за почти всички видове дивеч. И после си я готвиш както решиш Hug
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Щом е диво животно ( независимо патица, сърна, глиган, каквтото там) ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се маринова преди каквато и да е топлинна обработка. Има хора ,които не го правят, аз лично го отчитам за грешка. Дивечовото месо не е като питомното.
Патица печена на сол няма да стане, по простата причина, че дивеча е сух по принцип, а патицата и домашна не е мазна. Така, че този вариант отпада.
Аз лично бих я направила задушена с алкохол( бяло вино или 100 мл концентриран), малки моркови, малки лукчета и малки картофи.
Можеш да я направиш си със смокини, сини сливи, портокали, вишни, ананас, много и отиват плодове, но зависи дали обичате сладко-солени неща, затова и не ти пускам рецепта.  Peace
Цитирай

София

Мнения: 3 255
Tandoori , дай рецепта де Praynig - у нас е пълен фризера с дивеч, но никога не съм готвила сладко-кисел вариант, все на задушено го правя
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Tandoori , дай рецепта де Praynig - у нас е пълен фризера с дивеч, но никога не съм готвила сладко-кисел вариант, все на задушено го правя

За какво месо? (има значение,затова питам)
Драсни ми и ще пусна !  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.