Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 11 апр. 2007, 18:27 ч.
  • Преглеждания  33 828  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 11 589
Великденска супа

клик  Simple Smile

400г агнешки дреболии
1 малка гл. лук
1вр. пресен лук
10 листа лапад или спанак
50г масло
1/2 ч.ч. ориз
2 жълтъка
1ч.л. брашно
3с.л. лим. сок
3с.л. пресен джоджен
сол, черен п-р на вкус

Агнешките дреболии се измиват добре и се слагат да се сварят в подсолена вода. Събралата се пяна се изхвърля. Когато са готови се изваждат от бульона и като поизстинат се нарязват.
 Маслото се слага в тенджера да се разтопи, прибавя се лукът, запържва се и се слага месото. Разбърква се 2-3 мин. , слагат се нарязаният лапад, измития ориз и се налива прецедения бульон. Ако има нужда се прибавя още гореща вода. Подправя се със сол и пипер. Супата се вари, докато оризът стане готов.
 Жълтъците се разбиват с лим. сок и брашното. Към тях се прибавя по малко от супата. Застройката се изсипва в тенджерата със супата, разбърква се и се отстранява от огъня.
                                                                                                                                            сп. Меню


Та като се отсрани от огъня се добявя ситно нарязания джоджен. Simple Smile
Аз по Великден не готвя, все сме на гости, та я приготвих следвеликденски Simple Smile.... ама тази супа и за Гергьовден е удачна, както и по всяко друго време де.
До сега не бях готвила агнешка супа с лапад или спанак.... е, у нас суперлативите бяха мноооого, та затова си рекох да я споделя с вас, колкото и да не е нещо особенно.
Да ви е сладко!  chef

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 481
Звучи и изглежда много вкусно, но у дома не обича агнешки дреболии... може би да пробвам само с черца?!  Laughing

# 2
  • Мнения: 2 928
Тази супа е страхотна. Много я обичам. Stop

# 3
  • Мнения: 398
Изглежда много апетитно ,но като знам , че само аз ще си я ям мързи ме да си я направя.В къщи не ядат агнешко и ярешко.

# 4
  • Италия
  • Мнения: 5 474
Изглежда много апетитно ,но като знам , че само аз ще си я ям мързи ме да си я направя.В къщи не ядат агнешко и ярешко.

  и при мен  положението е такова ,но ще си запазя рецептата.

# 5
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Гърците правят подобна супа, която се яде след 24ч на Великден. Казва се:

Магирица

Един агнешки комплект (черен дроб, бял дроб, далак, сърце, бъбреци)
пресен лук
пресен чесън
копър
1к.ч. ориз
1бр маруля
зехтин
сол, пипер
за застройката- лимон и яйце

Дреболиите се нарязват на кубчета. Запържват се леко, след това се добавя вода и се оставят да поврат. След това се вадят. В тенджерата се запържват лука и чесъна, слагат се дреболиите, налива се вода, слага се копъра и се оставя на бавен огън за около 20мин. След това се слага нарязаната маруля и ориза, оставя се на котлона докато се свари ориза. Супата се застройва със сока на един лимон и яйце.

# 6
  • Мнения: 31
Изглежда страхотно. За гергьов ден ще я пробвам обезателно. Моренка тенкю.

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 11 589
Няма за какво Яни, пак заповядай, дано ви хареса! Hug
Тео и твоя вариянт ще пробвам... интересно ми звучи с копъра вместо джоджен.... гръцка му работа Grinning ама вярвам, че ще ми допадне, нали си ми е в кръвта.. гръцката жилка де Laughing.... тенк ю   bouquet

# 8
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Morena, да ти кажа и аз първия път като видях как я прави свеки, с копър и маруля, си помислих, че няма да ми допадне, но като я хапнах ммммммммммммммм, много е вкусна, а за този Великден я правихме ние и стана супер.

# 9
  • USA
  • Мнения: 7 091
Точно тази супа беше пуснала преди време Додо във форума и от като я направих веднъж само така правя агнешка супа! Направо е разкош!

# 10
  • калифорния
  • Мнения: 98
Tandoori  виждам че живееш в щатите , искам да те попитам откъде купуваш агнешки дреболии

# 11
  • USA
  • Мнения: 7 091
Tandoori  виждам че живееш в щатите , искам да те попитам откъде купуваш агнешки дреболии

В ПА от Giant,  в NY от Hanaford и Price Chopper. Намират се рядко обаче, по-често правя с агнешко рагу от бут ( купувам бут и разфасовам) и с пилешки дробчета, воденички и т.н.
Като правя дроб сърма правя с агнешка кайма ( пак в Ханафорд).

# 12
  • София
  • Мнения: 21 229
Моренка   bouquet още днес ще я направя

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт