«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора


ћнени€: 300
“ърс€ изпитана рецепта за мекици Embarassed
÷итирай

—офи€

ћнени€: 523
Бързи мекици-пуфета

1коф.кисело мляко
1ч.лъж сода за хляб
1ч.лъж.сол
Брашно колкото поеме за средно твърдо тесто.

 В киселото мляко се разтваря содата и след това солта.
Добавя се брашното и хубаво се омесва.20 пъти се удря в масата.
Тестото се оставя да почива 20 мин в хладилника.
 Разточва се на не много тънка кора,реже се на триъгълници и се пържи.
÷итирай


ћнени€: 2 509
Ќай-бързата е от магазина.
 упуваш готово тесто  Laughing —пест€ваш си цапане, месене и евентуален провал Smile
÷итирай

в полите на Ѕалкана

ћнени€: 2 289
≈то и мо€та рецепта;

1ч.ч.пр€сно мл€ко
1ч.ч. кисело мл€ко
1/2пакет суха ма€
1/2ч.л.сода за хл€б
1/2ч.л. сол
брашно колкото поеме за средно твърдо тесто.

јз обикновено го замесвам вечер слагам в намазнен плик и прибирам в хладилника. —утринта изваждам тестото и докато мазнината се стопли го накъсвам на малки топчета от т€х разтегл€м мекици и пържа в горещо олио. chef
÷итирай

plovdiv

ћнени€: 88
Ето и моята рецепта;

1ч.ч.прясно мляко
1ч.ч. кисело мляко
1/2пакет суха мая
1/2ч.л.сода за хляб
1/2ч.л. сол
брашно колкото поеме за средно твърдо тесто.

Аз обикновено го замесвам вечер слагам в намазнен плик и прибирам в хладилника. Сутринта изваждам тестото и докато мазнината се стопли го накъсвам на малки топчета от тях разтеглям мекици и пържа в горещо олио. chef

И аз така.Това тесто с мая и сода е много сполучливо,може да си стои в хладилника по-дълго време  без да се вкисне.Аз го ползвам и за пици.Може да се замеси и с 1/2 кубче мая ,вместо суха и му слагам по-малко 1/2 ч.ч. кис.мляко и съответно по-малко сода.

Разточвам го с точилка в/у набрашнена повърхност да не залепне и режа триъгълчета,които малко оставям да втасат и -в тигана с повечко мазнина.
÷итирай

в полите на Ѕалкана

ћнени€: 2 289
≈то и мо€та рецепта;

1ч.ч.пр€сно мл€ко
1ч.ч. кисело мл€ко
1/2пакет суха ма€
1/2ч.л.сода за хл€б
1/2ч.л. сол
брашно колкото поеме за средно твърдо тесто.

јз обикновено го замесвам вечер слагам в намазнен плик и прибирам в хладилника. —утринта изваждам тестото и докато мазнината се стопли го накъсвам на малки топчета от т€х разтегл€м мекици и пържа в горещо олио. chef

» аз така.“ова тесто с ма€ и сода е много сполучливо,може да си стои в хладилника по-дълго време  без да се вкисне.јз го ползвам и за пици.ћоже да се замеси и с 1/2 кубче ма€ ,вместо суха и му слагам по-малко 1/2 ч.ч. кис.мл€ко и съответно по-малко сода.

–азточвам го с точилка в/у набрашнена повърхност да не залепне и режа триъгълчета,които малко остав€м да втасат и -в тигана с повечко мазнина.

ќт него прав€ и пица и тутманик и става чудесно.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 920
Ќие вчера правихме мекици по тази рецепта и не станаха лоши:

Ќеобходими продукти:

5 ч.ч. (1 кг) брашно
3 бр. €йца
500 г кисело мл€ко
1 ч.л. (5 г) сода бикарбонат
1 ч.ч. (200 мл) хладка вода
щипка сол
растително масло за пържене
1 ч.ч. (200 г) пудра захар
 
Ќачин на приготв€не:

 ъм брашното се прибав€т разбитите с киселото мл€ко €йца, содата, солта и водата. ѕриготв€ се р€дко тесто (ако има нужда, се прибав€ малко вода), което се остав€ да отлежи около 30 минути. ќт него с мокри ръце се оформ€т кръгли мекици, които се изпържват в гореща мазнина (да ги покрива при пърженето). ќтцеждат се от мазнината и се поднас€т поръсени с пудрата захар.
÷итирай


ћнени€: 378
“ова е рецепта ,ко€то използват по мекичарниците:1кг брашно 30 гр ма€ 1 с л  сол1 с л захар 1 с л оцет  ,вода за по- р€дко тесто ,но с намазнени ръце да правиш мекици .ѕържат се в много мазнина.–азбира се след като втаса  Rolling Eyes
÷итирай

далече от морето

ћнени€: 1 122
каква е тайната в разликата м/у мекиците,направени у дома и тези в баничарниците.купените са страхотни,а тези в къщи н€какси... пак са вкусни,но не толкова
а ако н€кой ми каже как се прав€т тези от –илски€ манастир,равен н€ма да има  bouquet
÷итирай


ћнени€: 656
“ова е рецепта ,ко€то използват по мекичарниците:1кг брашно 30 гр ма€ 1 с л  сол1 с л захар 1 с л оцет  ,вода за по- р€дко тесто ,но с намазнени ръце да правиш мекици .ѕържат се в много мазнина.–азбира се след като втаса  Rolling Eyes
ј оцета за какво се слага?
јз ги прав€ така само че без оцет. ¬същност прав€ тесто за пица за вечерта и мекици за събота сутрин, има тенденци€ да стане традици€ в семейството.
÷итирай


ћнени€: 3 359
каква е тайната в разликата м/у мекиците,направени у дома и тези в баничарниците.купените са страхотни,а тези в къщи н€какси... пак са вкусни,но не толкова
а ако н€кой ми каже как се прав€т тези от –илски€ манастир,равен н€ма да има   :bouquet:

ох или ти€ на с. български извор по път€ за софи€ Crazy
÷итирай

plovdiv

ћнени€: 88

≈ да ама в н€кои баничарници са толкова мазни и на всичкото отгоре ги пържат със стара мазнина,разни съмнителни,мургави баничари.ѕредпочитам да се поомажа ,ама сама да си ги направ€,че да съм си сигурна за качеството и продуктите.
јз в ѕловдив вкусни мекички не съм хапвала, освен моите де!
÷итирай


ћнени€: 3 359
аз ей сега омесих тесто по рецептата на мама–аче, утре сутрин ще отчета резултата. ама съм смела - направих двойна доза Cool
÷итирай


ћнени€: 2 509
дзак
÷итирай


ћнени€: 6 461
«апов€дай Cool

мекици?

ћекици -как?

ћекици -страхотни 

”ниверсално тесто за милинки, пица, мекици и питка

ћекици 


мекици от хлебно тесто

испански мекици


÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора