Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 284 отговора

Белгия/София

Мнения: 27 528
Снощи се изявих с милинки. С мая са, но са без месене и стават супер лесно и са много вкусни. Ето ги и тях:

1 мая (42гр)
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. захар
1 ч. л. сол
около 100гр масло, може и по-малко, може и повече. Може мас, може и олио.
2 яйца
200гр сирене (може и повече)
3 ч.ч. брашно

Затопляте леко млякото у трошите маята в него. Оставяте да постои малко. В дълбок съд си слагате солта и захарта. Сипвате млякото с маята, добавяте натрошеното сирене, яйцата и брашното. Не месите, само бъркате с дървена лъжица и готово. След това си взимате две големи тави, хубаво ги намазнявате, топите си богато ръцете в стопеното масло и късате и оформяте топчета колкото орех. Редите на разстояние в тавите и ги слагате на топло да втасат. След това печете. Отгоре може да се наръсят по желание - с червен пипер, с нещо люто, с ким, кой каквото иска. На не много силна фурна, до порозовяване, че отдолу лесно се препичат и не е желателно, стават сухи. Ето ви етапни снимки:

Тестото
Преди втасването
Втасали
Изпечени

Една важна поправка!!!
Говорих с Биляна и тя ми посочи грешката, заради която станаха малко като питки, а не като истински милинки - редите в тавата плътно една до друга, за да нямат място да бягат настрани и да се вдигнат нагоре!!!
« Последна редакция: чт, 12 апр 2007, 16:28 от Блонди »
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Е, не! Край - ще ги направя в събота. Реших!  Hug
Цитирай

София

Мнения: 431
Щом не се меси ще се пробва  Peace Аз съм по по мързиливите неща  Embarassed
Цитирай


Мнения: 2 825
Направо ми потекоха лигите  Blush
Аз мисля още днеска да ги пробвам  Flutter
Цитирай

София

Мнения: 3 255
Колко бройки излизат горе-долу от тази пропорция, която си дала?
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Колко бройки излизат горе-долу от тази пропорция, която си дала?

Около 30  Peace
Цитирай

София

Мнения: 3 255
Мерси  bouquet, ще се пробвам през почивните дни Hug
Цитирай

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 18 614
Блонди - срама нямаш  Crossing Arms Ще пробвам   chef
Цитирай


Мнения: 8 579
Не се удържах и ги набърках. Very Happy Много вид на милинки не им докарах, но вкусът е мммммм! На мляко, масло, сирене.............
Цитирай

София

Мнения: 5 467
Ооофффф.... няма как да вляза в този подфорум и да не препиша нещо newsm78, а за килограмите ми никой не мисли ooooh! (аз пък най-малко...) Утре ще ги направя и аз Peace.
Цитирай

София

Мнения: 3 967
Щом не се меси ще се пробва  Peace

 newsm10
Цитирай


Мнения: 707
Иzглеждат лесни и търпят много вариации. Предполагам няма да е проблем ако нарежа вътре малко колбас или каШкавал. Трябва да опитам   chef.
Цитирай

Milano / Como

Мнения: 3 388
И на мен ми изглеждат супер лесни! Вече е късно да пробвам за тази вечер. Може би утре. Като е без месене е страхотна рецептата!  Peace Сещам се, че баба ми слага галета отгоре.
Цитирай

в сбъднатите мечти

Мнения: 223
Хубава рецептичка
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Сещам се, че баба ми слага галета отгоре.

Права е баба ти  Hug
В оригиналната рецепта се поръсват отгоре с натрошен бял хляб, ама аз нямах и без него действах. Но така са по принцип - с трохи или галета.  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 284 отговора