Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 36 отговора

София

Мнения: 8 464
Това са последните ми хормонални изследвания.На 18-ти съм на преглед при гинеколог-ендокринолог,но исках да чуя вашето мнение относно техните нива.Пробата е взета на 4-ти ден от цикъла,като съм с диагноза ПКЯ от 10г. и множество кисти на яйчниците при последната ехография преди месец.Имам едно дете,заченато трудно и искам да започна опити за ново бебе след около 6-7 месеца.Има ли някой със същите проблеми и какво е лечението в случая?Благодаря.

 Prolactin 142.32IU/l Ж(59.0 - 619.0)
 
 LH 3.25IU/l  Ж(фол 1.9-12.5, овул 8.7-76.3, лут 0.5-16.9, мен 15.9-54.0)
 
 FSH 5.17IU/l Ж(фол 2.5-10.2, овул 3.4-33.4, лут 1.5-9.1, мен 23.0-116.3)
 
 Estradiol 215.21pmol/l  Ж:от1-10г.22-99.1,фол 40-606,овул 536-1930, лут 121-719, мен. до 136)
 
 Testosteron 1.41nmol/l  Ж(0.5 - 2.6)
 
 
Цитирай

Там някъде

Мнения: 276
Да и аз съм със същите проблеми, даже и доста по сериозни, много по-лоши ми бях хормоналните изследвания и нямах никаква овулация. Подложих се на лапароскопия през декември след като бях изпробвало почти всички предлагащи се хормонални препарати на пазара, без особен ефект. Оказа се, че съм имала и голям фибром на единият яйчник , една част от яйчника е отстранен, сега ще пия 6 месеца хормони под определена схема и ще се пробвам за второ бебче. Hug
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Хормоните са добре, не предполагат ПКЯ, макар да казваш, че имаш.
Цитирай

София

Мнения: 8 464
ХормонКите са добре, не предполагат ПКЯ, макар да казваш, че имаш.
ато момиче имах нередовен цикъл и ужасно болезнен,кистозно яйчници,бях за операция за освобождаване от ципа,която ги обвиваше.Забременях трудно,трябваха ми почти 4г.,за да успея,без медикаменти,освен противозачатъчни .След раждането е на около 30-31-32 дни.,като поне спря да ме боли.Страдам от акне,наднормено тегло и засилено окосмяване.Около 3-4г. десният ми яйчник образуваше големи кисти-3 см и 2 см.Имаше затишие след раждането,но на последния ехографски преглед се установи,че и двата ми яйчника са с много кисти,които според лекаря, е нужно да се лекуват веднага.Не мислите ли,че нивата на ЛХ и ФСХ са ниски,като се има предвид референтните стойности на лабораторията при менструация?Пробата е от 4 ден на цикъла.
Цитирай


Мнения: 4 052
...Не мислите ли,че нивата на ЛХ и ФСХ са ниски,като се има предвид референтните стойности на лабораторията при менструация?Пробата е от 4 ден на цикъла.
Не, по-добре стойностите да са по-ниски. Съотношението ЛХ/ФСХ трябва да клони към 1-1,5. В случая гледаш не стойностите при менструация, а фоликулярна фаза. Защото 4-ти ден от кървенето ти, това е вече 4-ти ден на новия цикъл, т.е фоликулярна фаза.
Цитирай

София

Мнения: 179
съкращението мен значи менопауза, а не менструация  Wink
иначе ако се гледат само тези резултати  - картината е прекрасна  Smile
Цитирай

Някъде там...

Мнения: 2 812
Според мен хормоните са добре и наистина не са характерни за СПКЯ.
Хормоните на надбъбречната жлеза изследвала ли си?
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Съкращението "мен" означава менопауза.
Цитирай

София

Мнения: 8 464
Съкращението "мен" означава менопауза.
Embarassed O,супер,че се бях притеснила.
Цитирай

София

Мнения: 8 464
Според мен хормоните са добре и наистина не са характерни за СПКЯ.
Хормоните на надбъбречната жлеза изследвала ли си?
Не,ниога не са ми казвали да го правя.Но тогава бях на 20г и имах време да чакам за дете.Сега съм на почти 30 и искам да заема сериозно с лечението на хормоните,за да не чакам отново 4г.за ново бебче.Имам час при д-р Василев от клиника София.http://www.ivf.bg/
Цитирай

София

Мнения: 8 464
Благодаря ви,надявам се този път да се открие правилно лечение на моя проблем.Ще пиша каво ми е казал лекаря другата седмица.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 3 193
Здравейте, момичета.За да не пускам нова тема,искам да ви попитам нещо тук,защото тази тема ми се вижда най-сходна с въпроса ми.До първи март пих естрофем,защото имах направена инсеминация,но нищо не се получи.След това на първи април ми се наложи да направя хормонални изследвания-въпросът ми е следният-възможно ли е приемът на естрофем да е повлиял на резултата на естрадиола или на някой от другите хормони,макар че има прекъсване от един месец на приема му.Предварително ви благодаря за отговорите.
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Щом е минал един месец едва ли.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 3 193
Благодаря ти,Lali!
Цитирай

София

Мнения: 8 464
Благодаря ви,надявам се този път да се открие правилно лечение на моя проблем.Ще пиша каво ми е казал лекаря другата седмица.
Пуснаха ми DHEA-S,пролактин,че ми влиза в целия пакет и хламиди профилактично.Лекаря каза,че имам поликистоза,но не е страшно положението,имах един голям фоликул,тоест ендокринната ми система работи.Надявам се проблема с окосмяването,пъпките и кистите да се пооправи,ако този хормон е проблема.Владимиров каза да отслабна,защото килограмите пречат на хормоните и овулацията.Ще ви кажа пак какви са резултатите края на месеца.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 36 отговора