Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Моите рецепти

  • 12 апр. 2007, 15:54 ч.
  • Преглеждания  5 021  Мнения  4  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 1 736
Моите рецепти са от бързите  Laughing. Нямам време и рядко ми се случва да се задържам дълго в кухнята, но се старая ястията да ефектни и най-вече вкусни!

Салатата "Диди"
Продукти:
1 кофичка майонеза
1/4 малка зелка
1 пушено пилешко бутче
1 консерва царевица
Приготвяне:
Зелето се нарязва на много, много ситно. Пилешкото бутче се почиства от кожата, реже се на парченца и се добавя към зелето. Сипва се и отцедената царевица. Отгоре се изсипва майонезата и се смесва хубаво. Оставя се да престои около половин час в хладилника.

Реклама
# 1
  • Мнения: 1 736
Много лесна супа: (за една порция)
Продукти:
1 кубче бульон по избор (пилешки, телешки и т.н.)
1 яйце
сирене на око
черен пипер
чубрица
Приготвяне:
В малка тенджерка се слага бульона с около 300мл вода. Яйцето се разбива с вилица. Като заври водата, през решетъчна лъжица се сипва яйцето във водата. Сваля се от огъня и се слага натрошеното сирене, пипера и чубрицата. Хапва се докато е още топла  Grinning

# 2
  • Мнения: 1 736
Пролетна зелена салата:
1 краставица
1 маруля
1 връзка репички
1 консерва царевица
зехтин
сол
оцет
Марулята се реже на по-едри парчета. Краставицата на половинки. Репичките на тънки парченца. Добре изцедената царевица се изсипва отгоре. Сол, оцет и зехтин на вкус.
По желание отгоре може да се рендоса сирене.

# 3
  • Мнения: 1 736
Картофки за бира с бира:


7-8 картофа
бира
масло
олио
сол
чубрица

Картофите се обелват и се режат на кръгчета. Поръсват се със сол и повечко чубрица. В тавичка се сипва малко олио. Отгоре се слагат картофите. Заливат се с бира и вода 1:1 колкото да ги покрие. Отгоре се слагат малки парченца масло. Пекат се в сгорещена фурна, докато тези, които са най-отгоре хванат коричка и течността се изпари.

# 4
  • Мнения: 1 736
Мезенце за ракийка:

1 стрък праз лук
3-4 твърдо сварени яйца
сол
подправки по желание

Празът се нарязва на възможно най-ситните парченаца. Яйцата или се режат на много, много ситно, или се рендосват. Всичко се разбърква много добре. По желание се добавят подправки. Оставя се да престои около половин час.

Малко е тежичко за лятото, но иначе е превъзходно мезе!!!

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт