Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 705
Моите рецепти са от бързите  Laughing. Нямам време и рядко ми се случва да се задържам дълго в кухнята, но се старая ястията да ефектни и най-вече вкусни!

Салатата "Диди"
Продукти:
1 кофичка майонеза
1/4 малка зелка
1 пушено пилешко бутче
1 консерва царевица
Приготвяне:
Зелето се нарязва на много, много ситно. Пилешкото бутче се почиства от кожата, реже се на парченца и се добавя към зелето. Сипва се и отцедената царевица. Отгоре се изсипва майонезата и се смесва хубаво. Оставя се да престои около половин час в хладилника.

Цитирай


Мнения: 1 705
Много лесна супа: (за една порция)
Продукти:
1 кубче бульон по избор (пилешки, телешки и т.н.)
1 яйце
сирене на око
черен пипер
чубрица
Приготвяне:
В малка тенджерка се слага бульона с около 300мл вода. Яйцето се разбива с вилица. Като заври водата, през решетъчна лъжица се сипва яйцето във водата. Сваля се от огъня и се слага натрошеното сирене, пипера и чубрицата. Хапва се докато е още топла  Very Happy
Цитирай


Мнения: 1 705
Пролетна зелена салата:
1 краставица
1 маруля
1 връзка репички
1 консерва царевица
зехтин
сол
оцет
Марулята се реже на по-едри парчета. Краставицата на половинки. Репичките на тънки парченца. Добре изцедената царевица се изсипва отгоре. Сол, оцет и зехтин на вкус.
По желание отгоре може да се рендоса сирене.
Цитирай


Мнения: 1 705
Картофки за бира с бира:


7-8 картофа
бира
масло
олио
сол
чубрица

Картофите се обелват и се режат на кръгчета. Поръсват се със сол и повечко чубрица. В тавичка се сипва малко олио. Отгоре се слагат картофите. Заливат се с бира и вода 1:1 колкото да ги покрие. Отгоре се слагат малки парченца масло. Пекат се в сгорещена фурна, докато тези, които са най-отгоре хванат коричка и течността се изпари.
Цитирай


Мнения: 1 705
Мезенце за ракийка:

1 стрък праз лук
3-4 твърдо сварени яйца
сол
подправки по желание

Празът се нарязва на възможно най-ситните парченаца. Яйцата или се режат на много, много ситно, или се рендосват. Всичко се разбърква много добре. По желание се добавят подправки. Оставя се да престои около половин час.

Малко е тежичко за лятото, но иначе е превъзходно мезе!!!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.