Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 5 467
Днес голямо готвене падна, въпреки че не съм кой знае, каква фурия в кухнята. Попадна ми едно списание "Къщовница" и съм много приятно изненадана от него. Пълно е с рецепти (52 стр.), коя от коя по-хубава и реших да направя 2 от тях. И двете рецепти станаха страхотни.
Яд ме е, че нямам такъв фотоапарат, с който да пусна снимки...
И така...

Мраморни пастички

Продукти за 12 броя:
125 гр. масло
5 яйца
150 г.+100 г. захар
2 ванилии
настъргана кора на 1 лимон
2 пакетчета ванилов пудинг на д-р Йоткер
1 кг извара, сол, 3 суп. лъжици какао

Намазваме подходяща тавичка с 1 ч. л. масло. Разделяме 3 от яйцата - белтък-жълтък. Разбиваме с миксер 125 г. масло със 150 г. захар, ванилиите, настърганата кора от лимона, докато стане на пухкав крем. Прибавяме 3 жълтъка и 2 цели яйца, разбъркваме.
Към изварата, лъжица по лъжица сипваме от пудинга на прах и бъркаме, докато се поеме добре. Съединяваме двата крема (изварения и масления).
Трите белтъка разбиваме на сняг с щипка сол, като бавно добавяме и 100 г. захар. Прибавяме белтъчената смес към останалата.

Разделяме сместа на половина. Към едната прибавяме трите лъжици какао и разбъркваме. Сипваме в тавичката - пласт кафява смес, пласт светла. За да се получи мраморен ефект, леко разбъркваме двете смеси (това не го направих). Заглаждаме отгоре.

Печем в предварително загрята фурна на 175 градуса, около 60-70 минути, като след 40-тата покриваме с фолио, за да не изгори отгоре. Оставяме опечения сладкиш десетина минути в отворена фурна, след което го изваждаме и обръщаме да изстине. Поднася се поръсен с пудра захар и нарязан на пастички.
Като се нареже, би могло и да се сиропира.


Така Very Happy... и втората ми рецепта, която е като руло Стефани, но не пише в списанието, че е това...


Печено руло с картофи

750 гр. кайма
3 сварени яйца
2-3 глави лук
2-3 филии намокрен хляб
1 връзка магданоз
грах, моркови, картофи (за гарнитура в тавата)
чесън, червен и черен пипер, сол, галета

От сместа се оформя дълго руло в тава (много лесно се оформя). Вътре в него завийте 3-те сварени яйца. Рулото се слага в намазана с мазнина тава, като отгоре се поръсва с галета. Отстрани се запълва с нарязани картофи, полива се с мазнина и се пече в умерена фурна.

Рецептите са много лесни. щом аз успях да ги направя  Blush
 eat Да ви е сладко!






« Последна редакция: чт, 12 апр 2007, 18:32 от Ню »
Цитирай

София, Младост 2

Мнения: 8 219
Много обичам сладкиши с извара - ще пробвам Very Happy
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Ню, това първото си е клсическа рецепта за чийз кейк. Идеята за мраморния изглед е супер!  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 5 467
Ню, това първото си е клсическа рецепта за чийз кейк. Идеята за мраморния изглед е супер!  bouquet
Не знаех Smile. То има и снимка в списанието, но за съжаление не мога да я покажа.

Много обичам сладкиши с извара - ще пробвам Very Happy
Аз за пръв път ям с извара сладкиш. Малко ми е странен, но не е зле...

Кажете си мнението, ако някой го направи.
Цитирай

под тепетата

Мнения: 1 891
 Второто според моите познания е руло мозайка
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
За пастичките не знам, ама рулото ме грабна  Peace
Цитирай

София

Мнения: 5 467
За пастичките не знам, ама рулото ме грабна  Peace
Рулото е убиец Peace.
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
пастичките ще се пробват
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.