Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 12 апр. 2007, 19:57 ч.

Отново ме наводниха!!!!

 • 2 343
 • 20
 •   1
Отговори
 • Мнения: 121
 Имам съседи които ме наводняват редовно. По точно те са наематели в апартамента над мен , хората не са виновни просто апартамента се нуждае от ремонт , но собственичката категорично отказва да ни съдейства. Въпроса ми е да ли някои е имал същите неприятности и как се е справил с проблема.

# 1
 • Мнения: 1 120
направи си застраховка на дома и те ще ти изплащат сумата.(или осъди съседите)

# 2
 • Мнения: 35 217
Имахме.
Но апартаменът ни е застрахован, възстановиха ни сумата, че и отгоре  Crazy а как си връщат парите и се оправят с виновниците- не знам, тяхна работа  Peace

# 3
 • Мнения: 843
 Трудно ще се справиш без подкрепа от собственика на проблемния апартамент.    Варианти много.  
  Непрекъснати разговори със собственичката, додето и писне. Скандали,  заплахи, съд. Най - добре с хубаво, разбира се.
     Нищо градивно няма в това, което пиша, но мой приятел, след като зверски го наводняваха почти година и нищо не помогна, най- накрая се прежали  и разби с канго тавана на  банята си / Пода на другата.  Отвори дупка, буквално. Ревнаха и писнаха  , та се договориха и проблемът се реши.   Човекът е кротък и разбран, прекалено, дори. Но не издържа,  при новоремонтираната баня  му се стовари парче от тавана  и разби новия моноблок,  можеше и да го убие. И взе кангото.
       Няма да стигнете до там, разбира се,   и дано.  Пък и наемателите не са виновни. И  какво значи "Категорично отказа" собственичката?
       Аз по- скоро  май те отчаях.  Sad

# 4
 • Мнения: 121
Колкото пъти съм говорила със собственичката нейните думи винаги са- не ме занимавайте с глупости, когато нямате какво да правите ми досаждате, се реплики в този стил. Аз съм си застраховала апартамента  и днес говорих със застрахователите , но понеже не знам процедурите и дали въобще изплащат нещо затова питам Вие как сте се справили с такъв проблем. Сега ми е съвестно да не навредя с нещо на наемателите, те не са виновни ,че живеят в неподържан апартамент.

# 5
 • Мнения: 364
Ние бяхме от страната на наемателите. Хазяйката пет пари не даваше за поддръжка на имота, само наема и изпращахме. Много рядко се вясваше, идваше късно вечер, да не би някой от съседите да я мерне случайно. А те, горките хорица, само я дебнеха да я срещнат - хайки и организираха!!! Rolling Eyes

Проблемът беше терасата. Живеехме на последен етаж и когато валеше дъжд, терасата се пълнеше с вода и подлизваше по фугите три етажа надолу! #Crazy Трябваше само да се направи замазка на терасата и да се избие нова тръба за оттичане, защото старата тръба беше доста високо - но не би!
Горките хорица /под нашата квартира/ слагаха легени, кофи, канчета и кой каквото намери, само и само да не си наводнят терасите, които използваха като кухни!
Ние пък у дома периодично изгребвахме водата, за да намалим пораженията у съседите. Оставяхме ключ от дома, когато излизахме извън града, в случай, че завали дъжд! Абе чудо ви казвам!!!
Така и не се разреши проблема!!! Колко сме я молили да отдели 100лв. и да се оправи проблема....не и пука на жената, нали си взима наема!!! #Cussing out

Та, ако чакаш на собствениците, които не живеят там, има да почакаш.......

В сегашната ни квартира, от която ще се отървем скоро, в тоалетната над клекалото няма мазилка /паднала е / и направо вали, когато някой мие отгоре или се къпе!!! #Cussing out Тухлите се виждат, кога ли ще паднат на главите ни?! #2gunfire
И сегашния хазяин нехае!!!
Вече нямам думи просто!!!

# 6
 • Мнения: 286
В стария ни апартамент майка ми реши проблема точно чрез застраховка. Направи ремонт на апартамента, застрахова го и при първото наливане (при нас беше основно в банята) застрахователите не знам какво точно направиха, но отидоха да се оправят с тия отгоре. Само че те не бяха наематели, апартаментът си беше техен.

Последващи наводнения нямаше.  Laughing

# 7
 • София
 • Мнения: 1 516
Ние наводнихме съседите преди години.
Те тъкмо бяха свършили с ремонта, които правиха отново след наводнение, но от предишни наематели, които бяха избягали.

На нас като ни се случи, се извинихме най-учтиво. Теди е бил на 2-3 месеца тогава.
Доведохме бригада да им отремонтира, проследихме работата им, за да няма недоволни. Така си "изчистихме" името. Peace

Но явно си зависи и от съвеста на хората. Ние сами предложихме да поемем щетите, да им отремонтираме. Знаем, че не сме нарочно наводнили, но все пак носим вина.

И както ни пустосваха, или по-скоро май си пустосваха късмета, после видяха, че сме свестни, даже ни каниха на гости, носиха ни ракийка вкъщи.

Сега сме в много добри отношения. Смятам, че лошото е забравено.

Но освен застраховка, не виждам какво друго спасява от ситуацията.
Ако не се сетят сами да поемат инициативата и щетите.

# 8
 • Мнения: 9 006
Случва ми се ежемесечно! Има проблем някъде по тръбите и цялата вода се стича в моя апартамент - на първия етаж съм. Но всички нагоре обещават да я видим тая работа, а от миналото лято никой не си мърда пръста - не искат да си разбият баните, за да се установи къде е проблемът и да се подмени спуканата тръба. Стените ми подгизнаха - мазилката се подкожуши и изрони, влагата пълзи и по пода в антрето към едната спалня, таванът на банята също се орони, грозна картина. Дебилите от застрахователната компания дойдоха, огледаха, писаха протоколи, но не се задълбочиха в това откъде идва проблемът - прецениха, че сто лева ще стигнат за ремонт на стените и тавана и толкова. Но дори и да ги ремонтирам, пак ще стане същото, защото първопричината не е отстранена. Правим общи събрания, молим ги. Плъзна адски мухъл - с две малки деца сме, няма оправия.

# 9
 • Мнения: 4 966
Проблемът на Байбиби беше и у моите родители. Ама си зависи от застраховтелите явно. Нашите направиха ремонт и след това ги наводниха 2 пъти - комшиите не искаха да си разбиват баните и т.н. Нашите пак отремонтираха, застраховаха и ги пак наводниха. При тях тръбите минават през банята и има "кутии", но повечето с вани са зазидали тези кутии. Дойдоха застрахователите, направиха протокол, говориха с комшиите - изборът беше или да си отремонтират проблема (т.е. да си намерят къде е и после с общи средства да се смени спуканата тръба), или застрахователите да ги осъдят и да платят тези щети + бъдещите щети (независимо кога ще възникнат) + разходите по делото + обезщетение към застрахователите. Буквално след 3 дни проблемът беше открит (всъщност, дори не си разбиваха баните, а само в 1 апартамент си разместиха ваната, а в друг си изрязоха няколко от плочките) и след още 2 беше оправено всичко.

# 10
 • Мнения: 9 006
Ей, Azaf, ти ми вдъхваш надежда, че мога донякъде да разчитам на застрахователите. Но лошото е, че те вече веднъж идваха и ни обезщетиха за тази щета /току що се беше наводнило и решиха, че проблемът ще се оправи, ако съседът отгоре си уплътни банята - той така и направи човекът, поизсъхна, тъкмо щяхме да ремонтираме и бедата се случи отново. При съседа отгоре също има петно на тавана на банята му, а и на третия етаж - също. Проблемът идва от 4,5 или 6ти етаж, но те са непробиваеми глави /обезщетени собственици, които дори таксата за чистачка на входа и за асансьора не искат да плащат. Дали да не се обадя пак на застрахователите - но, когато бяха у нас първия път ми се стори, че съвсем през пръсти погледнаха на нещата. Още повече, че отпуснаха /според някакви свои таблици/ само 100 лева за измазване, боядисване на две стени и тавана на банята. За 100 лева, майсторите ми казаха, взимали само за "добър ден". Какво по-напред да отремонтирам с тези пари! Застрахователите въобще не си направиха труда да проведат разследване - за конкретните и истински причини за щетата.

# 11
 • Мнения: 4 966
Байбиби, обади се - в правото си. И при нашите при проверката се установи, че течът е от 5-тия етаж, а те са на 2-рия (беше избило и в съседния вход).
А и точно щом са такива идиоти, това е начинът да се стреснат. Позната ми е ситуацията с "обезщетените" - старият ни апартамент е в такъв вход - добре, че повечето собственици започнаха да продават, а новите повече ги е грижа за какво си дават парите - старите казват "Тук ми е бил дворът и ще правя каквото си искам.", та не плащат за нищо по общите разходи и влачат улични псета по стълбището - кошмар и простотия. Затова избягахме от там и основен критерий за новото жилище ми беше "добре изглеждащ и поддържан вход" (вътре винаги може човек да си го оправи, ама с разни идиоти на глава не се излиза лесно).
Натисни застрахователите, ако не ти съдействат - директно ги сменяй. И провери как стоят нещата с жалбите срещу бездействието на комшиите.
Успех.

# 12
 • България-София
 • Мнения: 573
Ние имахме същия проблем, с тази разлика, че съседа не ни допускаше да видим какъв е проблема и да ремонтираме за наша сметка /пускала съм тема даже/. Взех си адвокат, пратихме нотариална покана да ни даде достъп до жилището за оглед със специалист в срок от 1 мес. Е, преди 2 дена ми съобщиха, че можем да направим оглед и вчера го направихме. Адвоката дойде с бланка за протокол за застрахователите. Пуснаха само "специалиста" и успя да му вбие в главата на съседа, че така нищо не печели с ината си и че в крайна сметка отиваме в съда... Разбра се от бившия им наемател, че стените от другата страна на банята са били мухлясали на 1.5 м от пода... "защото много се къпел". Та след като се изнесъл префугирали банята и сега смятат че са решили проблема. Адвоката успя да ги убеди, че с лошо - още по-лошо - става въпрос за +-300 лв. ремонт, а съда ще им излесе доста повече и при усливие, че ние искаме за наша сметка да го направим - в тяхен интерес е да ни посволят. Кандисаха.... докога и какво още ще измислят незнам. Сега адвоката прави споразумение м/у нас за тоз ремонт - всичко да е черно на бяло....
Сега за застрахователите ми стана интересно - ние сме в Алианс - Ще платят ремонт у нас, но само веднъж, без да ги интересува кой виновен и не търсят вина. После - "оправяйте се..." Затова моля, кажете кои са тези застрахователи, които съдят виновника.

# 13
 • Мнения: 4 966
Аааа, дали наистина ги съдят - не знам. Може просто да имат дар слово и да успяват да ги убедят, че ще ги съдят и може да стане по-зле.  Sunglasses
Ще трябва да питам баща ми при кой са застраховани и какви са условията на застраховката.

# 14
 • Мнения: 316
И на мен ми се случи два пъти когато не съм в къщи.А сега над нас няма никой ако завали проливно не ми се мисли какво ще стане пак.Май единственото спасение е застраховката.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт