Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 541
Един колега ми донесе булгур от Турция.Дайте рецепти  Very Happy
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Че и тук има булгур Wink
Виж на втора страница от форума.
Цитирай

София

Мнения: 541
Аз не успях да намеря,  там си го готвят хората,а ние сме го давали на кокошките  Very Happy . В магазините около нас за арпа не са чували, а какво да говорим за булгур.
Цитирай
Булгур продават навсякъде по диетичните магазини. И аз много го обичам. Правя си следното с него:

Накисвам колкото искам булгур. След един час нарязвам вътре на дребно доматки (колкото зарче за табла), сипвам зехтин, слагам сол , разбърквам и готово. Много е вкусно. Ако обичаш можеш да си сложиш и лимон.
Цитирай


Мнения: 6 142
И аз не съм чувала за арпа Very Happy
А булгура си го купувам като ориза от кварталния магазин. Но то вече е писано - пусни търсачката, има много рецепти с булгур.
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 567
Цитат на: sladka hapka
И аз не съм чувала за арпа Very Happy
А булгура си го купувам като ориза от кварталния магазин. Но то вече е писано - пусни търсачката, има много рецепти с булгур.

Арпа фиде е макаронено изделие, което прилича малко на ориза, но е по-продълговато. Прави се със пиле и зеленчуци и става фантазия Wink
Цитирай


Мнения: 6 142
Това ли било! Аз си го купувам и готвя точно така, ама си го водя паста, като всичко друго в тия пакети. Вече ще му знам и името!!! Благодаря, Валерия Love
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 567
Честно казано в Пловдив е по-известно като арпа фиде, тук в София никой незнае за какво иде реч. Викат си му макарони, но едно и също нещо е аз взимам на Миско обикновенно.
Ама да се върнем на булгура /който дори и незнам как изглежда/ #Silly
Цитирай


Мнения: 3 452
eto малко помощ от мен Wink :

http://www.bg-mamma.com/viewtopic.php?t=7124

За арпа и аз не съм чувала, но знам друго име за макароните, които приличат на ориз: ризони.

Valeria, булгура е много добре, т.е. на ситно счукано жито. Аз от по-горната тема се запалих да го пробвам и съм очарована от вкуса му...
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Цитат на: Taneto
eto малко помощ от мен Wink :

http://www.bg-mamma.com/viewtopic.php?t=7124

За арпа и аз не съм чувала, но знам друго име за макароните, които приличат на ориз: ризони.

Valeria, булгура е много добре, т.е. на ситно счукано жито. Аз от по-горната тема се запалих да го пробвам и съм очарована от вкуса му...

И аз. Откакто пробвах вече винаги смесвам ориза с булгур  Love
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 567
Заинтигувахте ме. А този булгур който го продават български ли е или мога да намеря някакъв вносен? И изобщо има ли някаква разлика във вкуса, или не?
Тинтири ще ми дадеш ли една шепа от твоя да го пробвам Praynig
Цитирай


Мнения: 6 142
Вносен не съм виждала. Български има доста - на "Биосет", на "Слънчо" и други някакви ЕТ-та... Като го избирам, гледам да е с по-малко клечки, че тоя дребосък иначе ще трябва да го пощя до съмнало.
Цитирай


Мнения: 3 452
Защо ти е вносен?! Малко ли хубава пщеница се отглежда у нас...Моя май беше на Биосет. Доста е ситен и би било трудно да се чисти, аз махнах само някоя друга люспа, която ми се наби на очи......
Прелиствай другата тема и действай Smile
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 567
Защото си мислех, че вносните са минали през някаква обработка и няма да се налага да се чистят, защото това упражнение ми е адски неприятно Rolling Eyes
От другата тема си харесах няколко рецепти, но ще изчакам Тинтирито да даде малко от турския, за да пробвам с двата Wink
Цитирай

София

Мнения: 541
Абе Валерче,нали ти казах,че съм приготвила един пакет и за теб.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.