Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 13 апр. 2007, 11:06 ч.

Завист-помагайте?

 • 3 036
 • 21
 •   1
Отговори
ОХ, поредната глупава история от още една много объркана жена- визирам себе си! Малоумщина ли , от какво го правя, но адски много завиждам на една друга жена! Завиждам и, че има всичко, красиво и добро дете, хубав и добър  приятел и голяма фирма- в случая аз къде съм се питате и защо и завиждам, завиждам и защото аз съм "Втората" жена на първия и мъж.
А аз и завиждам, визуално няма за какво, но защо се набърках в цялата история, защо на мен се падна разведения, а нея необвързан! Защо нямам късмет, а тя е получила всичко в този живот, за което мечтае една жена! Осещам , че съм озлобена, Господ гледа отгоре, знам и може да ме накаже, но защо аз нямам семейство, което да ме подкрепя, нямам го вече най-ценното здравето, нямам все още дете, имам си само "Бившия" и съпруг и едната работа!Той много много ме обича и аз много го наранявам, защото всичкити тези неща му ги казвам и на него, не съм прикрита, но злобота и зависта ме изгарят и си топя, все едно съм болна! Защо все още нямам дете? Защо съдбата ме срещна с него разведения, който ме боготвори, а всичките ми предишни връзки, завършваха с изневери от техни страни и то с  "бившите" приятелки! Затова ме е много страх, вътрешно имам усещането, че той отново би се върнал при нея, все пак тя му роди дете, а аз не! Незнам много ми е объркано! Вчера я гледах по телевизията - нея и новия и приятел, и пак ми стана много тежко и се разплаках - детето беше с тях- толкова щастливи изглеждаха! А аз отново ще кажа, че злобата ме изяжда отвътре! Май съм нещо подобно на Венета Райкова-Злобилкова Лайкучкова smile3511 smile3515, щом като слабея само от мисълта за "бившата" А мога да съм много над тези неща, толкова неща съм преживяла, че това ни би трябвало да ми пречи толкова!Може би факта, че нямам все още дете ми тежи много, плача като разбера, че се е родило някое дете, плача като разбера, как страда едно дете, като се разделят родителите му! Доста съм си ревлива! Приятелят ми казва, че дори да нямаме деца, винаги ще бъде до мен! Но на мен ми тежи, защото той си има вече едно, а аз не! newsm45 newsm45
В момента очаквам доста критики, но също така и съвети как да се справя с тази завист???

# 1
 • мъничко градче
 • Мнения: 213
Защо не се абстрахираш от тази жена , така ще ти е по лесно да проумееш колко си добре и че може би ти си по добре и от нея.Ако не се успокоиш ще  бъде и по трудно да заченеш , и ще вредиш само на себе си.Знаеш ли може би това което изпитваш не е и злоба , а нещо по различно - преодолеи го и ще видиш че ще се почувстваш по добре.Не винаги това което изглежда на пръв поглед по един начин в действителност е това. Ти не си такава нали, желая ти успех -бори се с тези лоши чувства не се предаваи те само ти вредят.

# 2
 • София
 • Мнения: 1 336
Я се вземи в ръце и размисли!
Първо спри да му говориш глупости, както ми каза един приятел преди време ние жените имаме невероятната способност да насочваме мъжете си по кривата пътека, неговата бивша без причина 1 година му натяквала как колежката с която работи е по-хубава от нея и как той имал връзка с нея, та човека накрая наистина се залюби с въпросната колежка и досега казва, че е благодарен на бишата си жена, че му е отворила очите коя жена е за него  Laughing Не я споменавай тази жена пред него и не се подценявай толкова!
Какво като е разведен  Shocked да не е чумав, болен, втора категория, ами щом не го искаш намери си свободен, доколкото разбирам нямате брак! Това може да се промени и зависи изцяло от теб!
Искаш ли бебе, ходи ли на лекар, знаеш ли каква е причината, правите ли нещо по въпроса ако има проблем...???
Не харесваш работата си - замисли се как да я смениш, не е необходимо да имаш собствена фирма за да си щастлив  Wink
Живота си е твой и ти си единствения човек, който може да си го направи по-хубав  Simple Smile

# 3
 • Мнения: 278
Здравей, ще се включа с моята история и дано тя ти помогне да преодолееш завистта си. Преди четири години се запознах с настиящия ми приятел. Той имаше приятелка в друг град с която го свързва решаване на много сериозен за него проблем, за което той ще й бъде вечно признателен. Само че се влюби в мен и много дълго се колеба какво да предприеме. Междувременно аз толкова много се тормозех заради тази "двойна игра", че отслабнах страшно много, разболях се. Злобата ме изгаряше отвътре, бях в безизходица, не знаех какво да правя, нямаше с кого да споделя, почти не спях, а и в работата не ми вървеше. И аз така все му натяквах за "нея", дразнех се само като му звъннеше телефона, подозирх го непрекъснато. Исках да съм щастлита, а не можех, не знаех защо така се получава. Един ден размислих и предприех "бойни" действия, заредих арсенал от добри чувства, секси бельо, вкусни вечери, уютен дом и постепенно всичко се нареди, спрях да се тревожа дали продължава да се вижда и чува с нея, той сам спря, обясни й че  е щастлив с мен и всичко приключи. Успокоих се, накарах го да се чувства добре с мен, да се радв, че се прибира у дома, че ме вижда. Миналата година за малко да си имаме бебе, но го изгубихме. Не се тревожа ще си направим друго, той много иска деца, собствен дом, любов и разбиране. Престанхме да се занимаваме с "нея", даже не знаем какво стана с нея, не ни пука, нали сме заедно и се обичаме. Успокой се и не мисли колко по-добра е тя от теб, мисли как можеш да я задминеш, да й натриеш носа, че ти можеш да си по-добрата, да имаш любящ съпруг, добра работа и най-вече ти желая едно малко сладко бебенце.

# 4
 • Мнения: 364
Май съм нещо подобно на Венета Райкова-Злобилкова Лайкучкова smile3511 smile3515, щом като слабея само от мисълта за "бившата" А мога да съм много над тези неща, толкова неща съм преживяла, че това ни би трябвало да ми пречи толкова!Може би факта, че нямам все още дете ми тежи много, плача като разбера, че се е родило някое дете, плача като разбера, как страда едно дете, като се разделят родителите му! Доста съм си ревлива! Приятелят ми казва, че дори да нямаме деца, винаги ще бъде до мен! Но на мен ми тежи, защото той си има вече едно, а аз не! newsm45 newsm45
В момента очаквам доста критики, но също така и съвети как да се справя с тази завист???


Не зная как ще прозвучи, но това е първото, което ми хрумна, когато прочетох постинга ти!
Мислила ли си да посетиш ендокринолог? Защото нервите, слабеенето, неконтролируемите чувства, неспособността да забременееш.....всичко това може да се дължи на проблеми с щитовидната жлеза! Ако е така - лекува се! Добре е да се прегледаш! Обърни сериозно внимание!
Успех! Дано се справиш!!! Praynig Hug Hug Hug

# 5
 • в ябълковата градина
 • Мнения: 1 660
Айде на пързалката

# 6
 • София
 • Мнения: 1 098
И аз съм с разведен мъж, но за нищо на света не бих завидяла на бившата жена, и причината че жената до него съм аз , а не някоя друга. Аз озлобявам, когато другата започне да спекулира с детето им, но в крайна сметка има "разни хора, разни идеали" . И ние искаме детенце, и чакаме момента, в който ще успеем с опитите, но това не ни обезкуражава, а напротив сплотява ни много.
По-добре вложи цялата тази енергия в това да правиш мъжа до теб щастлив и да му показваш обичта си, а не да се ядосваш за нейното щастие. Но ако сама не си помогнеш , няма кой. Целият този стрес може само да ти вреди, трябва ти спокойствие.
Успех.

# 7
 • Мнения: 4 966
Само не ми стана ясно нещо - отпреди ли са ти такива чувствата към нея или след като се събра с бившия й мъж.
Та нали си с него, той те обича и т.н., а ти (вместо да си щастлива) завиждаш за детето й, работата й и новия й мъж.
А и какво мислиш, че ще постигнеш като повтаряш на този мъж, че нямаш нищо, "освен нейния бивш"? Той дали ще издържи дълго така?
Ами, я си представи, че получиш настоящия й, работата й и детето й (независимо при какви обстоятелства). Ще бъдеш ли щастлива тогава? Или ще поискаш и следващия й?
Т.е. чувствата ти изобщо свързани ли са с мъжете й или с нея самата?
Причината наистина може да е в голямото ти желание за дете, ама пак има нещо сбъркано.
И на мен историята ми звучи като пързалка, съжалявам.

# 8
 • Мнения: 2 792
 Ако историята е истинска и сериозно ги мислиш тези неща, бихте по съветвала да си пуснеш хормонални изследвания...

# 9
 • Алпите
 • Мнения: 10 163
Какво те интересува бившата, миналото му и чуждото щастие (което може и да е измамно)? Защо трябва да гледаш в другите паници? Имаш си своя! Концентрирай се върху своя живот и нещата ще се оправят.

# 10
 • Somewhere in space
 • Мнения: 2 746
Ех,  ама и ти - какво като е разведен?? Щом е свестен човек и те обича и уважава - върти го бе жена, коткай го. Като се успокоиш, всичко ще си дойде на място.И дете и всичко.И знаеш ли, и на мен ми се е случвало да си кажа за някой, ей на тези как им върви, как всичко им е наред, но след време се оказва, че не е точно така, както изглежда отстрани.Господ така е измислил нещата, че винаги да има някакво равновесие.А ти защо още се движиш по гредата, върви си по пътя и си свиркай.Най- важното е, че имаш ЧОВЕК до себе си!
Случай с мои близки - за нея първи брак, за него втори и той има 2 деца от първата си жена.Имат си дете.Отношенията биха били много обтегнати, при положение, че бащата не може да не вижда двете си деца от първия брак, а пък и ги обича, постоянно му се обаждат, виждат се и т.н.Обаче благодарение на хитростта на втората жена, цари голямо уважение между децата и баща им и самата нея - децата от първия му брак много я харесват, даже я канят на гости у тях, няма никакво напрежение помежду им  love001.
Така че, успокой се и бъди щастлива!

# 11
 • ВАРНА
 • Мнения: 1 640
Ако размислиш добре,ще откриеш ,че я превъзхождаш в нещо,че си по-добра от нея в някаква област,че в нещо си успяла по-напред от нея и т.н.Позитивно мисли,абстрахирай се от нея,избягвай да я гледаш по ТВ,ако може,свирукай си и си гледай приятеля-сега е твой и от теб зависи да съградите добро сем. и добри взаимоотношения.
 Ако желаеш наистина дете,то дано го искаш заради вас двамата,а не за да се състезаваш с другата жена!Успокой се и позволи нещата да се наредят.Не насилвай събитията,усмихвай се,организирай забавления за вас двамата и се радвай на сегашния момент.

# 12
 • София
 • Мнения: 4 578
Е и какво като е разведен? Ти нали си избрала сама да си с него, защото нещо те е привлякло в него. А жена му може да ти изглежда по един начин отстрани, но само тя си знае до колко и е добре, дали е щастлива и т.н. Може да има всичко и да не може да спи нощно време примерно (а ти дори да не си даваш сметка, да сънува кошмари и хиляди други неща). Той господ обикновено не излива всички блага върху един и същ човек, а ги поразпределя  Flutter
А щом искате дете  newsm78- направете си. Ако не става- на доктор и търсете проблема. Но ако ще го правите само защото и от теб да има едно...... звучи несериозно малко.

# 13
 • Монреал
 • Мнения: 1 464
Еми след като са се развели, значи животът им не е бил толкова цветущ и за завиждане. Най-важното е, че този мъж е до ТЕБ сега. Надявам се да преодолееш тези чувства, защото рано или късно те ще развалят връзката ви.
 Hug

# 14
 • У дома
 • Мнения: 95
Това със злобата, телевизията, всичкото хубаво и другите там не ги помня нещо понамирисва. Много VIP BROTHER гледаш или искаш да гледаш сеир ...

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт