Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 261
Съпругът ми има проблеми с началникът си, нещата стават доста сериозни и аз съм притеснена.
То са забележки, то са наказания,които ние оспорваме по съдебен път,то са обеснения писмени   и устни т.е. отношението към него става все по - явно  и очевадно,а психическото напрежение вече е налице. Съпругът ми е изнервен и напрегнат. Посъветвайте ме към кого да се обърнем - към телевизионна  медия, към  адвокат за защита на чов. права и  изобщо дайте някакви идеи за действие от наша страна. Освен съпругът ми, на мушката са и много други негови колеги, част от които той уволни преди месец. Всички те искат по някакъв начин да дадат гласност на проблемите при тях.
А ето я и пълната история-на 27 декември бе новогодишното тържество на митница Видин. Започват разговори и  спорове във връзка с предстоящите през февруари-март съкращения в системата. Съпругът ми с по-рязък тон казъл, че е време вече среднистите да са извън нея и , че образованието следва да  е водещ критерий при това съкращение.След напускане на заведението съм 1,30 часа един ог колегите му удря два силни удара в лицето и казва "ето ти едно образование".Съпругът ми веднага се обажда на колега , който  е все още вътре в заведението  и информира за случилото се, след което новината се разпространява и срещу колегата в защита на Вили скачат  други  колеги. До бой не се е стигнало,но май е имало и за него едни два леки удара.
Съпругът ми посещава спешен кабинет, състоянието му не е тревожно, леко нараняване в областта на очите  и кравоизлив от носа, но е силно уплашен и разстроен от събитието.
На следващият ден отива и  пуска официална жалба в полицията и инспектората на митницата.Посещава личният си лекар и получава направление за хирург и психиатър. Поставената диагноза е комоцио и 7 дни болничен, след което се явяна на ЛКК и получава още 30 дни. Състоянието му е нормално,не е тревожно, но синината на окото беше доста грозна , имаше отток и болка,поради което решихме да се явим на ЛКК,защото в такъв вид да се изправиш срещу колеги  и фирми-вносители  е неприятно.
В същото време мълвата вече е разнесена, че ще съдим въпросният колега.У дома идват независимо едни от друг двама колеги с предложение за парични обощетение, но отказът от наша страна бе категоричен.
До тук добре, но ето ги проблемите - пристигат от инспектората в Русе,тъй като митница Видин е към Русе и едни от колегите,който е бил подчинен на съпругът ми  и който е в много лошо финансово състояние ,тъй като е с доста кредити пише че  е бил свиделел на случката отвън и че първият удар е нанесен от Вили. Само да уточня, че въпросният Гъсков  е около 90 килограмов висок и  як мъж, а моят висок и слаб.
Съпругът ми понеже е началник на митническо бюро, което  е към митница видин трябваше за показания и обеснения да пътува чак до Русе, тъй като право да му снеме директни обеснения има само директора на Районна митница Русе. Видинският началник не взима никакво отношение към случая, само назначава въпросният господин със средно образование на мит. пунк, сладка работа.
В Русе съпругът ми среща разбиране и  е много обнадежден след проведеният разговор с директора,но след седмица пристига заповед за наказание-забележка,която ние оспорваме съдебно  и делото ни е на 19,04.
Междувременнно двата болнични са оспорени от работодателя пред ТЕЛК видин , но и двата са потвърдени.
Правените са две последователни ревизии на раб. му място през времето ,в което  е бил в болнични и резултатите  не са лоши. Забележки незначителни има, но злоупотреби не. Доклад от ревизиятя не  е връчен по надлежният ред, дава му се 23дни след неговото  изготвяне в кабинета на началникът му  и се казва, чети и пиши обеснение. Вили  отказва, тъй като това не е начинът за връчването му, трябва да се изходи, да се приложи към неговата поща, да му се даде време за оспорване  и т.н. ,знаете че всяко нещо има процедура на връчване. Началникът го гони от кабинета си.
Преди това пропуснах - в служебното им кафе се пуши нон стоп, има заповед, но има  и пепелници и много неспазващи я , но една сутрин вили и още петима негови колеги са включени в списък като нарушители на тази заповед и познайте кой е пръв - той Вили Караджов.Извика ни са при началника за обеснения, той си признава вината и заявява, че и  това деяние  е тенденциозно и насочено точно срещу него,защото в това кафе се пуши  от всички дори и от заместник началника , но досега това не се е случвало, а точно сега когато той е саднал на приказки и то с колеги,нарочени за съкращение. Същевременно той заявява,че ще уведоми ХЕЙ видин,затова, че хем няма право на пушене в кафето,но хем има пепелници ипопитал защо и това не е ли в нарушение на заповедта на министреството на здравоепазването.Отговорът на шефа е "много знаеш ти, ама ще те стъркам."
Няколко пъти от началото на годината при поискани писмено канцеларски материални бройката винаги е корегирана в намалени или пък връщана за корекция,което досега не се е случвало. Цялата му кореспонденция също се корегира и по този начин се показва липса на профисионализъм от негова страна.
Изобщо всяко негово действие е последвано от отказ,забрана,отношение или силно противодействие.
Сега последно, незнайно защо  пак е на изслушване  18.04 в русе, един ден преди делото, може би  е съвпадание, вече незная.
Междувременно мина съкращението и доста хора с ценз и  образувание,които много знаеха, но много виждаха  и говореха са сред уволнените.
Ами това е, напрежението е голямо,хората искат да поразкажат нещо, но към кого да се обърнем.
А съпругът си не че  е мой и че  е цвете,но е работохолик,изключително отговорен и много внимателен,аз дори понякога се дразня от неговата любезност, проявена към колеги  и особено към колежки.
 

Последна редакция: пт, 13 апр 2007, 17:16 от eli0177

# 1
 • France
 • Мнения: 665
Фирмата държавна ли е или частна?
Провери кодекса на труда, там би трябвало тези взаимоотношения да са регламентирани

# 2
 • София, България
 • Мнения: 1 881
ако фирмата е частна и тръгнете на открита война мъжа ти ще се прости за норматив с работата си независимо дали и крив или прав.
И в нашата фирма се действа така - казват липса на лоялност.
Намират цаката на всеки. Tired
Така че или да търси друга работа, или да се подмаже ако това ще свърши работа или да се наведе в тревата и да чака бурята да отмине.
Успех!

# 3
 • Мнения: 2 556
Най-добре според мен съпругът ти активно да си търси нова работа. Казвам го от собствен опит за съжаление. Никой не е женен за фирмата, в която работи и никой няма излишни нервни клетки да ги хаби за глупости - това е моето виждане по въпроса.

А за даването на гласност - да, струва си, но пак ще е хабене на нерви, а резултата какъв ще е? Как се работи на място, на което те тормозят. Аз навремето предпочетох да остана абсолютно без работа, но напуснах веднага щом усетих за какви манипулации става въпрос. Е, точно след няма и 2 месеца имах нова хубава работа. Така че - за мен компромиси не трябва да се правят!

# 4
 • Мнения: 261
Съжалявам за дългите обеснения, но исках да напиша нещата с подробности.

Последна редакция: пт, 13 апр 2007, 17:13 от eli0177

# 5
 • Пловдив
 • Мнения: 872
Аз мисля, че с това подробно обяснение на събитията около съпруга ти само ще му навредиш. Рано или късно ще намерят начин да го освободят. Все пак нищо не пречи да се обърнете към "Господари на ефира" ако мислите, че "ножа е опрял до кокала". Дано да има благоприятно развитие на нещата за вас! Успех!

# 6
 • Мнения: 261
Но това е самата истина, защо ще му навредя, а с господарите вече направихме опит да се свържем,но нямат кореспондент във видин и ще направят опит да командироват някого, но незнаят кога., аи дали изобщо ще стане.
Смутиха се когато разбраха, че става въпрос за такава институция.

# 7
 • Пловдив
 • Мнения: 872
Но това е самата истина, защо ще му навредя, а с господарите вече направихме опит да се свържем,но нямат кореспондент във видин и ще направят опит да командироват някого, но незнаят кога., аи дали изобщо ще стане.
Смутиха се когато разбраха, че става въпрос за такава институция.
Разбирам, че е истина, но в Интернет може всеки да го прочете и да предприемат по-сериозни мерки към него/уволнение, съкращение/. Мисля, че СКАТ също имаха някакви такива предавания, които изобличават.

# 8
 • в гората
 • Мнения: 2 979
Наистина, ако водите дела, не пиши тук.
Доста хора знаят от тук, че е имало подобни теми и как хората са спирали да пишат тук, само и само да не навредят на приятелите си.

Щом става дума за такава институция, ти сама знаеш, за какво става дума. Crazy

Пожелавам ви успех и дано всичко се развие добре за вас  bouquet

# 9

аз се чудя защо му е било на мъжа ти да коментира и то на банкет, кой трябва да напусне и кой не ,като това е сигурно доста болна тема за хората, дори и най- лошите се притеснявaт за работата си и изхранват семейства има си за тази цел съвещания и тем подобни

# 10
 • в гората
 • Мнения: 2 979

аз се чудя защо му е било на мъжа ти да коментира и то на банкет, кой трябва да напусне и кой не ,като това е сигурно доста болна тема за хората, дори и най- лошите се притеснявaт за работата си и изхранват семейства има си за тази цел съвещания и тем подобни

Ами защото хората са такива.
Приказват Peace

# 11
 • София
 • Мнения: 14 654
Нямах нерви да изчета всичко, но много държа да те попитам - какво точно си мислиш, че би постигнала като постваш цялата тази подробна история в мамешки форум, плюс точния си адрес и телефон Shocked
Не приемай обръщението  ми като заяждане, наистина съм изумена и би ми било интересно да разбера гледаната ти точка, защото според мен поведението ти е меко казано странно Thinking
А, и между другото има едно бутонче, точно под постинга ти, докато го пишеш, "проверка правопис". Ползвай го Peace

# 12
 • Valencia, España
 • Мнения: 811
Нямаше нужда да се навлиза 4ак с такива подробности в същината на проблема.Странна работа наистина  newsm78.
Защо ти е да пишеш тук?Жената на Гъсков сигурно е съфорумка  Wink Mr. Green

# 13
 • Мнения: 261
1, Телефонът и адресът ги вписах в профилът ми към продавалника , но тъй като регистрацията ми е обща за двата форума  тази подробност се появи и тук.
2, Не е било нужно да изчетете всичко,след като ви е било скучно и ви е коствало доста нерви, човек чете нещо,което му доставя удоволствие  или пък би могъл да бъде полезен със съвет
3,Не виждам нищо странно  в поведението си имаме проблем, споделих го и очаквам наистина адекватни предложения като например идея за телевизия ,която би подготвила предаване за този проблем или пък координати на адвокат, в случай,че някой е минал по този път
4,Съпругата на Гъсков-няма такава разведени са,заради чести скандали и побои,двете деца са присъдени на нея.

# 14
 • Там където е семейството ми
 • Мнения: 2 511
Прочетох набързо писанието.Това,което мога да кажа е,че каквото и да успеете да направите,съпругът ти никога няма да се чувства спокоен на работата си.Психически,съвсем ще се срине.
Съветът ми е да си търси нова работа.Щом като е работохолик,винаги ще може да бъде оценен от съвестен работодател.

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт