Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 13 апр. 2007, 17:55 ч.

Здравейте!

 • 4 615
 • 59
 •   1
Отговори

           Искам съвет! Бих желала сама да си родя дете -като зачена от инсеминация
    Какво бихте ме посъветвали

# 1
 • Мнения: 2 868
Здравей и ти, но как очакваш да те посъветваме адекватно, при пост състоящ се от едно изречение???
Ако искаш да те посъветваме, напиши ни повече неща за себе си- като причини да искаш  точно по този начин да се сдобиеш с дете,  наличие или не на жилище, работа, помощ... всичко, което би оказало пряко влияние върху взимането на подобно решение.

# 2
 • Варна до морето
 • Мнения: 2 655
Би ли писала:
На колко си години?
Нямаш ли приятел?
Не се ли надяваш да намериш такъв подходящ за баща на детето ти?
Защо го реши?
Как стигна до това?

Любовта е най-важното нещо в живота. Децата се създават с любов и е добре да живеят и да виждат как родителите им се обичат. Добре е да имат и двама родители.
Аз лично съм от адвокатите, които винаги давам време и изследвам причините за развод. Когато има деца много говоря и се опитвам да помиря хората.

Момичетата тук ще ти споделят, а може да прегледаш и задните теми-ужасно е трудно да отглеждаш сам дете. Това не е играчка, нито куче. То не може след като ти омръзне да го хвърлиш или замениш. То ще заеме 1 во място в животати и ще се наложи да сложиш край на егоизма и т.н.
Момичетата тук са страхотни и от тях ще прочетеш подобни неща.

# 3
        Здравейте отново!
  Радвам се че все пак някой ми е отговорил .  На 32 години съм.Преди около 2 месеца скъсах с поредния си приятел Уж искал да има дете но нямал достатъчно пари аз да съм си го гледала и т. н  Направо ми писна от такива  И колкото повече минава времето сякаш
 надеждата ми започва да се губи.Претърпях много разочарования . А времето си минава ShockedЗная че и аз не съм идеална-тежа 90 кг и все се опитвам да се боря с тях.
  Вчера четох тук за проблемите на едно момиче с ник Анди.От юли 2004 год.Същите прблеми като моите .Знаете ли какво е станало с нея ?Защото тя не е писала повече.
   
 Иначе имам нелоша работа както и къде да живея.  Майка ми и сестра ми са готови да ми помагат{Баща ми почина преди 8 години}. Имам висше образование.
  Между другото познавам 5-6 самотни майки и знам че не им е лесно но човек трябва да избира по-малкото зло нали
  Относно любовта мога да кажа че не съм се влюбвала от 4-5 години насам.Един ухажор се навърта тук около мен , но той е женен
 въпреки че само от време на време живее с нея.А това дори му е втори брак . Симпатичен ми е но се боя да храня големи надежди относно него.          Засега оставам с въпросителните?! Благодаря ви за всеки съвет или мнение!!!
   

# 4
 • Мнения: 4 766
Ако имаш достатъчно средства не е трудно.
Всичко опира до парите. Щом имаш жилище е малко по-лесно. Един харч по-малко.
Аз честно казано вече се чудя на хората, които финансово са добре, а имат проблеми.  newsm78 Като се чудиш откъде да вземеш за хляб, трудностите изглеждат по-големи - тогава всичко започва да ти тежи.
Внимателно си прецени финансите. Да отделяш време за детето не е тежест, то е удоволствие. Поне - за теб ще е така - щом толкова силно искаш да имаш дете.  Hug
Аз изплащам жилище и определено мога да кажа, че нещо взех да се задъхвам.  newsm78
Иначе аз пък имам мерак да си осиновя второ... но вече знам, че няма да се справя сама... някой ден... ако се разширя.... като поотрасне малкото.. знам ли. Но едно е желанието, друго са възможностите, най-вече финансови. Не забравяй, че ще трябва да работиш, някой трябва да го гледа детето, ако майка ти работи как ще стане... newsm78, кога ще се върнеш на работа, как ще реагират шефовете ти, ще ти пазят ли мястото.. абе нещата трябва да си ги опечеш отсега.

# 5
 • София
 • Мнения: 1 444
Това е изключително важно решение със страхотни последици след себе си.Не е само забременяването и раждането, нито само това, че имаш жилище и средства.Как би приело детето след време факта, че произхожда от чашка биологичен материал на незнаен мъжки индивид?Това трябва да обмислиш първо според мен. Колкото до килата ти, не мисля че това е проблем за да срещнеш свестен мъж и да създадете семейство.Напротив, всеки влак си има пътници, има мъже, които ценят точно излишните килограми у жената.Още повече не е най-важното как изглеждаш, а що за човек си, каква душевност носиш, това мисля е доста по-важно от килограмите в повечко.Ако си чепат и трудно приемлив характер, тогава наистина имаш проблем със създаването на хармонична и перспективна връзка.
Много трябва да премислиш всичко преди да вземеш решение.Надявам се съзнаваш че това е съдбовно решение в живота ти?Не е игра и ако го вземеш връщане назад няма, не можеш да върнеш детето обратно. Смятам ще си много по-щастлива и доволна ако родиш дете на някой мъж и създадете семейство, особено с оглед възрастта, това е гаранция за зряла връзка и че ще дадете на това дете нужното внимание, обич и грижи.А ако родиш от чашка, то възможността да останеш самотна се увеличава в пъти, защото освен общоприетото мнение, че ще си "стара мома", ще си вече и обвързана самотна майка. Знаеш хората в милата ни родина са доста лоши и не спестяват критики и злонамереност.Мисли с главата си, не се поддавай сляпо на емоции и не взимай прибързани решения, които са съдбовни.

# 6
 • Мнения: 2 868
Добре сега вече с инфото, което си дала ето какво мисля аз.
* Първо на 32 години да взимаш такова крайно решение е доста необмислено. Понеже имаш поне 3-4 години от времето, в което наистина ще започне да става късно да бъдеш майка. Аз лично родих дъщеря си на 37 години. 
* Освен това, може да си претърпяла разочарования, но все пак има голям шанс да промениш живота си, а не да се обричаш на самота. Няма какво да се лъжем-да съзададеш успешна връзка, след такова решение ще ти бъде още по трудно.
*   Килограмите  не са проблем, проблем е какти гледаш на тях. Мерипопинз е била много изчерпателна преди мен.
*   Но наистина трябва да мислиш много- не за теб как ще бъде, а как ще бъде за детето- въпросите, на които ще трябва да отговаряш, твоята готовност да се сблъскаш с хорското неразбиране... Но най- накаря и емоциналната тежест на подобно забременяване. Мисля си, че ако не бих имала мъж, от който да забременея, осиновяването е може би по-добрия избор в такъв случаи- поне един ден детето няма да се изправи срещу теб, заради този ти избор  и бихте били в равни усповия с него- то нямащо дом и семейство, ти нямаща мъж и семейство.... Има сами жени осиновили деца- виж в съседния форум.
 Във всеки  случай сега да тръгнеш към такова решение е много, много рано, защото си млада и имаш време да промениш живота си.
Ако смяташ килограмите си за такъв проблем, иди в  санаториума за лечебен глад, ще се върнеш с 15 кг по-малко, ще ти струва към 500 лв и срещу това значително ще си подобриш самочувствието си. Щом си имаш работа и жилище, просто направи така, че да  започнеш да се харесваш повече, а след това сигурно и живота ти ще се промени  bouquet

# 7
Благодаря на всички, които ми отговориха-  замислих се върху вашите коментари и съвети защото смятам че са искрени и добронамерени. Отчасти съм съгласна но мисля че моите 32 години все пак са достатъчно много , за да имам дете, а приятел или супруг все още няма "на фронта". Работата почти със сигурност ще загубя, ако имам дете ( в частна фирма). Все повече вярвам, че ако не се ожениш млада шанса намалява, а пък и майка ми е пенсионерка ( тя също ни е родила по- късно) и си има нейните болести...
  Зная че има и майки които са в по-затруднено положение от моето - нямат жилище и т.н., но аз се колебая между двете вузможности да остана без дете или да не мога да му осигуря добро детство, отглеждане...
 Знам че има добри мъже които копнеят за домашен уют и деца, но всички които съм срещала (  трима) бяха крайно неподходящи- търсеха само лична изгода и не може да разчитам на тях като бременна или съпруга. Поне не в моята среда.
  Не искам да се оплаквам, аз винаги съм работила и съм разчитала на себе си, просто явно ако не си млад и слаб шансовете ти да " ГО" срщнеш намаляват.
  Дори без брак, искам да разбера от вас кои са най- големите рискове на самотното майчинство...Защото това е призванието на всяка жена.,

# 8
 • Мнения: 2 868
Ами аз пак ще ти кажа, че има време да вземеш такова решение.
Ако твърдо си решила, тогава просто ще трябва подробно да изчетеш форума, за да разбереш какви са проблемите на майките, гледащи сами децата си. Ако си загубиш работата, как ще се издържате?  Майка ти е на години..... Според мен от погрешната страна искаш да решиш проблема.  Опитай се да промениш живота си и ако след 2-3 години все още мислиш така- тогава взимай такова тежко и крайно решение. А годините ти разбира се са достатъчно, за да имаш дете, но не са  крайния момент в който можеш да го направиш, има поне 4-5 години още преди да стане късно.

# 9

ами то с инсеминация въобще не се забременява толкова лесно, имам познати след 4 опита и нищо, по лесно ще е по - естествен път - въобще изкуственото оплождане е с много малък шанс, дори и без проблеми да е жената а пък е скъпо

# 10
 • Варна до морето
 • Мнения: 2 655
А аз имам познати сега на 8 година е забременяла жената, по този начин.
Може да минат няколко години, докато се случи.

# 11
 • Мнения: 2 868
Ами, да в същност наясно ли си колко  е скъпа тази процедура?..... доколкото съм чела във форума едната процедура е към 2-3 хил лева, а изобщо не става от първи път, ако изобщо стане....

# 12
 • Варна до морето
 • Мнения: 2 655
Аз отново прочетохтемата ти.

Като човек свикнал да анализира проблемите и да вниква в тях в дълбочина, смея да твърдя следното:
Ти имаш други проблеми.
Проблем ти са килограмите;
Проблем ти е връзката (безпереспективна) със женен мъж;
Проблем ти е пролетната депресия.
Не е липсата на дете!

Детето няма да реши проблемите ти. Напротив една бременност и евентуално раждане ще ги влоши. След като се роди ще си принудена да напуснеш работа и да се сбогуваш с добрите доходи и след няколко месеца като премина първоначалната еуфория от постигнатато, ще си в още по сериозна депресия, без пари (доходи от работа) и с много повече кг. от сегашните.
Тогава за всичко ще е виновно детето. Близките ти сега обещават, но не се знае после какво ще правят (живях в Америка, там родих, всички ми се кълнаха само да си дойдем как ще се грижат за детето, тогава само едно, сега често ми се случва да няма на кого да ги оставя, просто никой не му се занимава с децата ми, а и работя през ноща и мога да ти напиша роман за "обещанието на близките и нежеланието в последствие

Съвети:
1. Обърни се към психолог (имаш средства) и разчепквай надълго и на широко живота си;
2. Обърни се към диетолог и фитнес инструктор. Тръгни на процедури и гимнастика (аз лично обожавам йога и ми се отразява добре, но ти ще прецениш кое е най-добре за теб). Там ще се бориш с кг. и ще имаш възможност за нови соц. контакти, докато се харесаш в кожата си и се обикнеш;
3. Зарежи жененият той може да е мъж на някое момиче от форумите #Crazy), а и нищо добро няма да ти донесе. А ко забременееш от него, само ще влошиш собственото си дередже;
4. Спри да мислиш, че 32 години са много, моя приятелка роди на 42 години, от любовта на живота си, е друго си е като има кой да обича детето ти.
5. Замисли се и върху това, ако нещо се случи с теб Не дай Боже! какво ще стана с детето ти?
6. Постави си за цел: ДА НАМЕРИШ ГОЛАМАТА СИ ЛЮБОВ! И той също ше те открие.

Остра ли бях Whistling, мисля че не чак толкова... Бях пряма и откровенна, ако съм те засегнала извинявай. Ако днес ме послишаш след време ще ме търсиш за кръсница и ще съм най-добереният и близък човек за теб. Laughing Laughing Laughing
Изживей живота си неповторимо!
Поздрави

# 13
 • Мнения: 2 868
Добър анализ Пела   bouquet
Дано авторката те послуша:))

# 14
 • Мнения: 1 431
ами то с инсеминация въобще не се забременява толкова лесно...
Това не е вярно. Първо - към инсеминация прибягват обикновено двойки, които имат ПРОБЛЕМИ. И без инсеминацията нямат почти никакви шансове за деца. А с инсеминация си имат дечица, макар че 100% шанс никой не дава. Ако жената е здрава с инсеминацията шансовете се увеличават. Цените не са толкова високи - 250-500лв са и май даже включват няколко опита. За тази цел можеш да погледнеш в раздела "Проблемно забременяване". Разбира се варианта донор и "естествено" зачатие винаги е най-лесен и най-евтин, но пък не всеки мъж би се съгласил, при условие че после може да буде съден за бащинство. Това дотук - ако  Amfibella реши че все пак иска детето сега.

А иначе и аз съм съгласен с Пела.
- Ухажор женен дето "рядко живеел при жена си"  Joy Joy Joy Какви са ви отношенията - ти си знаеш, ама покрай такива хора имаш голям шанс да станеш самотна майка, независимо дали искаш или не искаш. Те всичките женени курвари са все неразбрани, живеят отделно от жена си или пък заедно ама само заради децата. Не спят с жена си, тя не ги уважава и прочие и прочие плиткоумия.

- Килограмите са проблем. Мъжете държат на външния вид на жената. Най-малко започни консултации с диетолог. Ако разполагаш със средства и можеш да си вземеш 2 седмици отпуска - аз лично мога да ти препоръчам курс лечение при доктор Емилова във Варна. http://www.emilova.org/bg/home.html
Програмата е доста "груба" и агресивна и има хора които са много против, аз също не харесвам някой неща по-скоро от гледна точка на житейската си философия, но определено е много ефикасен метод за отслабване. Лично не съм пробвал, но едно познато семейство ходи и резултата наистина беше невероятен само за 2 седмици.

Последна редакция: пн, 16 апр 2007, 17:25 от Panther

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт