Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 13 апр. 2007, 18:37 ч.
  • Преглеждания  621  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
Майчета,

Какво ви е мнението за сухите подправки-магданоз, чубрица и др.
Чудя се, когато и готвя манджички и в момента ако нямам пресни, мога ли да използувам сухи?

Предварително ви благодаря за отговорите.

Реклама
# 1
  • Мнения: 707
Замраzени според мене е по-добрият иzбор  Wink.

# 2
  • Варна/София
  • Мнения: 1 761
Аз все още избягвам сухите подправки, а Христиана е на 1г. и 2 месеца. Има време и за тях по добре или прясно или без подправки Peace

# 3
  • Бургас
  • Мнения: 9 335
И аз не съм слагала от тях още,но сме на кухня,а там какви слагат не знам.

# 4
  • София
  • Мнения: 11 613
Използвала съм (и използвам) сухи подправки, само че ги ги слагам да се варят със зеленчуците по-дълго (5-10 минути по-рано, отколкото ако бяха пресни), за да омекнат по-добре.

# 5
  • Русе
  • Мнения: 672
и аз предпочитам замразените подправки но като няма слагам и сухи Peace

# 6
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 263
Най-добре пресни, ако няма - замразени, защото са запазени витамините в тях. Само в краен случай - сухи!

# 7
  • Пловдив
  • Мнения: 351
И аз предпочитам пресни. Иначе чубрица опита този месец. Една от прабабите ме издебна и й даде да си топне с пръстче.

# 8
  • Мнения: 32 560
На мен ми се струва малко детето за подправки  Thinking
Аз отделях за София порция, преди подправките, чак някъде след 2 години започна да яде- всякакви и сухи, и пресни, и замразени.

# 9
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 622
Аз все още избягвам сухите подправки, а Христиана е на 1г. и 2 месеца. Има време и за тях по добре или прясно или без подправки Peace

И каква е разликата  newsm78 Просто се варят малко по- дълго...
Започнах да слагам подправки, когато беше на 7-8 месеца- магданоз предимно, целина, чубрицата малко по- късно.

# 10
  • Мнения: 4 070
Няма причина да избягваш сухите подправки като чубрица, магданоз, джоджен. Просто ги вари заедно с ястието около 5-10 минутки, за да омекнат и пуснат аромата си.
Иначе можеш да си купеш пресни зелении и да си ги замразиш във фризера.

# 11
  • В Сънландия
  • Мнения: 1 444
За магданоза специално знам, че при изсушаване се губят всички полезни неща, които съдържа,затова не използвам.Даже през зимата си отглеждам в няколко саксии магданоз, да добавям пресен

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт