Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Какво да изберем, добрата детегледачка или детската градина?

Опции:

 • София
 • Мнения: 282
Имаме дъщеричка на три години и половина. Ходим на работа, а през деня я гледа една жена, от която сме много доволни. Тя гледа много добре детето, възпитава я, освен това помага и в домакинството (готви, глади и т.н.) Есента се двоумихме дали да я пуснем на детска градина, но предпочетохме жената, защото ни казаха, че там децата много боледуват. Забелязваме обаче, че детето като че ли се нуждае от компанията на деца. През деня с жената е много послушна, вечер като се приберем започва да се глези и не ни слуша.

Въпросът ни е: Какво да изберем, добрата детегледачка или детската градина?

# 1
 • Мнения: 2 534
Радвам се , че сте доволни от детегледачката , още повече , че е в помощ и в домакинството
Просто я помолете да извеждачесто детето в кварталните градинки , за да се опознае с няколко деца , да си има приятели и да се научи да общува свободно с деца от всички възрасти

# 2
 • Варна
 • Мнения: 5 353
Не е сигурно, че детето ще боледува, макар че.....е много вероятно. Факт е, че има деца, които не се разболяват. А относно глезенето- и след градината ще го прави Wink
Не може ли да я дадете на градина, като задържите и жената- тя да я взема примерно и да си имате вариант, ако се разболее. Винаги може да се откажете от градината, ако не сте доволни.

# 3
 за  децата  е  по  добре  да  ходи  на  детска  градина   поне  за  моят  син  едобре      тои  харесва  да  ходи  там

# 4
 • Мнения: 1 272
Детските градини са за децата Peace Възрастните не могат да заменят контактите на детето с деца, а най-добре това се получава в детската градина. Успех в избора Peace

# 5
 • Варна
 • Мнения: 968
Смятам, че детските заведения/ясли и градини/ за важен етап от и за развитието на децата. Там се научават на ред, съобразяване с другите, разбират, че светът не се върти около тях, което за мен  е от голямо значение.
По тази причина преди месец освободих детегледачка от която бях изключително доволна, защото сметнах, че за дъщеря ми ще е по-полезна яслата. Сега ми е доста по-трудно, защото и нашата детегледачка успяваше освен с детето да се занимава и с част от домакинството, а сега всичко това е мой ангажимент и то след работа...
Естествено, ако с течение на времето видя, че детето ми не се чувства добре или боледува прекалено много, ще търся други варианти.

# 6
 • Мнения: 8 917
Детегледачка до 3 год. Peace

# 7
 • средноголям град в България
 • Мнения: 135
Детенцето ти е във възраст, която е подходяща за детска градина т.е. не е много малко и има нужда от негова си среда.

# 8
 • Мнения: 8 917
Сега обърнах внимание, че сте на 3 г и 7 м.....и на мен ми се иска Гери да е винаги с нас, но децата имат нужда от тяхната си среда да свикват - така, че - детска градина - 100%.

# 9
 • Мнения: 655
Детска градина.
На дъщеря ми много й харесваше. За съжаление не успя да я посещава редовно, защото бе от често боледуващите деца, а и имахме на разположение баба, която я гледаше много добре.
Дъщеря ми израстна с баба си, отлично обгрижена, беше много развита за възрастта си /това е благодарение на влиянието на по-възрастния човек/.
Но сега ми се струва, че лишавайки я тогава от среда на деца на нейната възраст, тя бе ощетена и адаптацията и в училище е по-трудна.
Ходенето по градинки и игри с други деца не могат да заместят изцяло детската градина.

През деня с жената е много послушна, вечер като се приберем започва да се глези и не ни слуша.


И при нас се получаваше така.

# 10
 • Няма такава държава!
 • Мнения: 1 287
През деня с жената е много послушна, вечер като се приберем започва да се глези и не ни слуша.

И при нас се получаваше така.

При нас също, аз мисля, че това е естествена реакция, все пак мама и тати са най-близките и ако не се поглези при тях, при кого тогава? Не това е определящо в случая. Аз бих я пуснала на градина, вече си е на подходяща възраст или ако не сега, то поне догодина. Всеки сам си преценява. Повечето деца, с който ме среща ежедневието, ходят на детска градина, но има едно-две, които не ходят - те обаче са доста болнави, само някой да кихне до тях и на другия ден са болни, затова и майките са избрали вариант детегледачки/баби. Ти познаваш детето си най-добре и ти си тази, която може да прецени /заедно с таткото де/.

# 11
 • Мнения: 2 408
По принцип градината, но ако много се разболява детегледачка.

# 12
 • Мнения: 1 640
Това ,което искам и за моето дете-дет.градина само до обяд, а после вкъщи с мама/баба/гледачка или друг близък.Това за мен е и най-разумният,най-логичният,оптималният вариант!Помисли дали не те устройва и теб това.Хем контакти с деца,хем и спокойствието на дома и индивидуалните грижи.

# 13
 • Мнения: 5 467
Сега обърнах внимание, че сте на 3 г и 7 м.....и на мен ми се иска Гери да е винаги с нас, но децата имат нужда от тяхната си среда да свикват - така, че - детска градина - 100%.
До есента тя ще е станала на 4 години. Абсолютно за градина дете... Ще има нужда то приятели и деца на нейния акъл. Скучно ще й бъде с детегледачка, според мен.
Гласувах за детска градина.

# 14
 • Мнения: 8 505
Детска градина.Не се навивай предварително,че задължително ще боледува,още повече-много.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт