Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Sofia

Мнения: 429
Тази рецепта е пак китайска !!! Обичаме я мноооого тази кухня у нас!!!

1 пиле около 1кг.
2 стръка пресен лук
2 супени лъжици сусамово олио
2 лимона
1 парче пресен джинджифил
1 супена лъжица нишесте
олио



Продукти за соса :
2 супени лъжици соев сос
1 чаена лъжица сусамово олио
1 чаена лъжица захар
1/2 бульон


Подготовка :
Пилето се почиства от кожата и разрязва на четири . В месото се втрива соевия сос. Джинджифилът се обелва и се нарязва на тънки резенчета. Единият лимон се обелва внимателно , така че да не остане бялата кожа . Изтисква се. Сокът се смесва със соевия сос , захарта , сусамовото олио , малко вода и надязаната на ситно кора на лимона . Другият лимон се нарязва на кръгчета .

Приготвяне :
В сгорещеното олио се пържи пилето . като парчетата се обръщат от всички страни . Добавя се джинджифилът и се пържи още една минута . Добавя се сместа за соса. Бърка се докато заври . Намалява се температурата , покрива се с капак и се задушава 15 минути . После писето се изважда , нарязва се на малки парчета и се връща обратно в тигана . Отново се увеличава температурата . Добавя се разтвореното в малко вода нишесте . Бърка се докато заври и се сгъсти .
Поднася се украсено с пресния лук и кръгчетата от лимона.

Надявам се да ви допадне и тази рецепта , не ми е любимата , но е вкусна
Утре ще ви напиша и любимата си рецепта Пилешко " Четирите съкровища ".
Цитирай


Мнения: 4 320
Много обичам пилеко  Smile Ама сега постя (но само от месо) и не мога да си го позволя  Sad  Но след великден ще си приготвя пиле ала NaNa  Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.