Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 16 апр. 2007, 11:17 ч.

Пълнени тиквички

  • 2 923
  • 15
  •   1
Отговори
  • sandanski
  • Мнения: 109
 Тъй като вече им идва сезона някой може ли да ми каже рецепта за пълнени тиквички  . Благодаря ви предварително.Може тук някаде да има рецепти но немога да ги открия.   chef

# 1
  • Мнения: 6 957
Имам рецепта за кюфтета от тиквички, някой ако се интересува да каже, невероятни са  Peace

# 2
  • sandanski
  • Мнения: 109
Имам рецепта за кюфтета от тиквички, някой ако се интересува да каже, невероятни са  Peace
Кажи я де не съм правила такива кюфтета до сега

# 3
  • Gabrowo->Sofia
  • Мнения: 1 432
djeli, пълнени тиквички правя така:
Разрязвам тиквичките на половина по дължина, издълбавам частта със семките и ги посолявам. Запържвам лук, моркови, издълбаното от тиквичките (нарязано на ситно), кайма с малко сол и червен пипер, добавям копър и малко ориз. С това пълня издълбаните тиквички. Върху тях ако имам домати слагам нарязани на шайби. Редя в тавичка с малко олио, доливам вода и ги оставям да се пекат. Не мога да ти дам пропорции и време за приговяне, защото всичко правя на око.

Може да ги напълниш и със сирене и яйца.

# 4
  • Мнения: 6 957
Кюфтета от тиквички

3-4 тиквички в зависимост от големината им
2 яйца
300-400 гр. сирене
100-150 гр. брашно (в зависимост колко ще поемат тиквичките)
копър

Тиквичките се настъргват на ренде и се оставят да се изцеди водата им в гевгир... и се настъргва сиренето, може и да се натроши на ситно...

Изцедените тиквички се омесват с настърганото/натрошено сирене, прибавят се 2 яйца и копъра, разбърква се до получаването на хомогенна смес, след което се прибавя брашното и се разбърква, докато стане смес достатъчно гъста, но НЕ много, която да позволява оформянето на кюфтета. Проверява се с голяма лъжица за готвене, так че като сложите сместа тя да пада лесно от лъжицата, но да не се разтича!

Загрява се тигана с олио и се поставят кюфтета само с лъжицата и когато се поставят се пооформят краищата и с лъжичката като кюфтенца или шницел в зависимост от желаната форма... Достатъчно е пърженето за около 3-4 минути от всяка страна на силно нагрят котлон!!! След като са готови могат да се гарнират с кисело мляко примесено с чесън или зелен чесън и копър. Може да се сервира и като предястие и като основно ястие!  Peace

Бон апети   bouquet

# 5
  • sandanski
  • Мнения: 109
djeli, пълнени тиквички правя така:
Разрязвам тиквичките на половина по дължина, издълбавам частта със семките и ги посолявам. Запържвам лук, моркови, издълбаното от тиквичките (нарязано на ситно), кайма с малко сол и червен пипер, добавям копър и малко ориз. С това пълня издълбаните тиквички. Върху тях ако имам домати слагам нарязани на шайби. Редя в тавичка с малко олио, доливам вода и ги оставям да се пекат. Не мога да ти дам пропорции и време за приговяне, защото всичко правя на око.

Може да ги напълниш и със сирене и яйца.
Благодаря ти! Peace

# 6
  • sandanski
  • Мнения: 109
Кюфтета от тиквички

3-4 тиквички в зависимост от големината им
2 яйца
300-400 гр. сирене
100-150 гр. брашно (в зависимост колко ще поемат тиквичките)
копър

Тиквичките се настъргват на ренде и се оставят да се изцеди водата им в гевгир... и се настъргва сиренето, може и да се натроши на ситно...

Изцедените тиквички се омесват с настърганото/натрошено сирене, прибавят се 2 яйца и копъра, разбърква се до получаването на хомогенна смес, след което се прибавя брашното и се разбърква, докато стане смес достатъчно гъста, но НЕ много, която да позволява оформянето на кюфтета. Проверява се с голяма лъжица за готвене, так че като сложите сместа тя да пада лесно от лъжицата, но да не се разтича!

Загрява се тигана с олио и се поставят кюфтета само с лъжицата и когато се поставят се пооформят краищата и с лъжичката като кюфтенца или шницел в зависимост от желаната форма... Достатъчно е пърженето за около 3-4 минути от всяка страна на силно нагрят котлон!!! След като са готови могат да се гарнират с кисело мляко примесено с чесън или зелен чесън и копър. Може да се сервира и като предястие и като основно ястие!  Peace

Бон апети   bouquet
изглежда вкусно ще се пробва благодаря ти Peace

# 7
  • Мнения: 6 957
изглежда вкусно ще се пробва благодаря ти Peace

Хубави са да... Забравих да добавя, че са много подходящи за консумация особено с Бяло винце  Laughing

# 8
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Аз правя пълнени тиквички, домати и чушки заедно. Издълбавам тиквичките (доматите и чушките). В тиган запържвам лук, слагам ориз, като стане прозрачен слагам вода (ако ориза е 1 1/2 ч.ч. слагам в тигана 2ч.ч.ч.), след като изври махам от котлона и слагам сол, пипер и джоджен. Пълня тиквичките (доматите и чушките) и заливам още 2ч.ч. вода, зехтин и смляната вътрешност от доматите.
Пека в умерен фурна.

П.С. Забравих, че и аз понякога слагам кайма в ориза.

Последна редакция: пн, 16 апр 2007, 14:00 от Тeopr

# 9
  • София
  • Мнения: 258
Ето и моята рецепта за ПЪЛНЕНИ ТИКВИЧКИ С КАЙМА                    В 3 с.л олио задушавам 1 гл.лук,прибавям 2 домата, сърцевината от издълбаните тиквички, малко целина,сол,чер.пипер, черв.пипер.Слагам 500г.кайма(смес) Малко да се запържи. С тази смес пълня 4-5 издълбани тиквички.Слагам в тавичка с малко вода и олио и запичам. Става много  вкусно!

# 10
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 283
Ето и моята рецепта за ПЪЛНЕНИ ТИКВИЧКИ С КАЙМА                    В 3 с.л олио задушавам 1 гл.лук,прибавям 2 домата, сърцевината от издълбаните тиквички, малко целина,сол,чер.пипер, черв.пипер.Слагам 500г.кайма(смес) Малко да се запържи. С тази смес пълня 4-5 издълбани тиквички.Слагам в тавичка с малко вода и олио и запичам. Става много  вкусно!

Ей това ще го пробвам и аз!

# 11
  • София
  • Мнения: 3 537
Ето и моята рецепта за ПЪЛНЕНИ ТИКВИЧКИ С КАЙМА                    В 3 с.л олио задушавам 1 гл.лук,прибавям 2 домата, сърцевината от издълбаните тиквички, малко целина,сол,чер.пипер, черв.пипер.Слагам 500г.кайма(смес) Малко да се запържи. С тази смес пълня 4-5 издълбани тиквички.Слагам в тавичка с малко вода и олио и запичам. Става много  вкусно!

Аз го правя по същия начин, само ,че понеже не обичаме целина,слагам малко чубрица

# 12
  • Мнения: 7 474
Аз правя плънка , като за пълнените гъби - задушавам лук, морков, шунка (кайма може), кашкавал  и сметана   Crazy

# 13
  • София
  • Мнения: 431
djeli, пълнени тиквички правя така:
Разрязвам тиквичките на половина по дължина, издълбавам частта със семките и ги посолявам. Запържвам лук, моркови, издълбаното от тиквичките (нарязано на ситно), кайма с малко сол и червен пипер, добавям копър и малко ориз. С това пълня издълбаните тиквички. Върху тях ако имам домати слагам нарязани на шайби. Редя в тавичка с малко олио, доливам вода и ги оставям да се пекат. Не мога да ти дам пропорции и време за приговяне, защото всичко правя на око.

Може да ги напълниш и със сирене и яйца.
И аз така ги правя  Peace С тази плънка пълня и картофи и чушки Wink

# 14
  • София
  • Мнения: 3 270
В повечето случаи и аз правя по рецептата, която е дала diddi , но ако нямам всички продукти импровизирам Hug

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт