Ето и моята рецепта за ПЪЛНЕНИ ТИКВИЧКИ С КАЙМА                    В 3 с.л олио задушавам 1 гл.лук,прибавям 2 домата, сърцевината от издълбаните тиквички, малко целина,сол,чер.пипер, черв.пипер.Слагам 500г.кайма(смес) Малко да се запържи. С тази смес пълня 4-5 издълбани тиквички.Слагам в тавичка с малко вода и олио и запичам. Става много  вкусно!

И аз правя така, но нареждам тиквичките в тенджера, заливам с вода  да ги покрие и след като се сварят, правя застройка от жълтък, прясно или кисело мляко и брашно, изливам в тенджерата, ври на бавен огън около 5 мин, ръся магданоз и е готово. Вкусно е.
През лятото, когато тиквичките са по-големи, ги режа на две или три части, като ги напълня, топя в брашно от двете страни и нареждам в тенджерата легнали.