Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 51 отговора

Spain

Мнения: 3 337
това са моите любими рецепти
 пове4ето от тях са взаимствани от руската и испанската кухня ..с български примес Smile
сладки и тестени изделия

Питки

Бухти и Мекици
 
бутер торта

сладки - фуниики


Pan de Calatrava(крем карамел с добавка  )

TARTA DE Cabello de Angel

Маgdalenas (испански мъфини - разновидности )

Торта Сан МАрко

Козуна4ени кифли4ки с плънка

МЪФИНИ С НЕКТАРИНИ И МАЛИНИ

Чебуреки  

Наполитанас  

баклави4ки  от бутер тесто

Вареники с ябълки  

Сладък салам

ТОрти с готови блатове


Браунис

Шоколадов Мус

Торта с кафе и шок. мус

Суфле със сладко от праскови


салати и предястия
руска салата ( по испански )  

морска салата  

мурсианска салата  с риба тон

салата със скариди

салата със пушена сьомга и картофи  

салата от ананас и морски продукти  

Винегрет (тип руска салата с варено 4ервено цвекло )

Винегрет с месо    

немска салата  
 
салата с ориз и рулца от раци  

"макарони" от рулца от раци  


Салата слън4оглед    

Тортия

Тортия с гарах


ястия
Пилешки дроб4ета с бира на фурна

паниран артишок   Alcachofa rebozada    

Тас кебап  

Спагети с пилешко и кесо фреско

ОРИЗ  TRES DELICIAS  
 
прясно зеле на фурна със свинско
 
сърми с прясно зеле

Вареники със зеле  

Палачинки с кайма(или агнешки дреболии)

Соус със стафиди и лук - арабска кухня

Шницели
 
интересни списания и рецепти

 рецептите са предимна на испански ,ако някои се интересува да ми пише на лс мога да преведа някоя
ФАНТАСТИЧНИ НЕЩА ОТ ЖЕЛАТИН(цветя в желатин !)
Cписания за украса на торти , най-ве4е с фондан , интресни идеи за празници
...oще
списания с рецепти на испански




« Последна редакция: ср, 02 юни 2010, 12:56 от Hada Despeinada »
Цитирай

Spain

Мнения: 3 337
    
Бутер ТОРТА
    
 продукти
 бутер тесто ,
1 литър  сметана ,
какао,
захар
взема се упаковката и се отделят 2-те кори (уто4нение при нас го продават като 2 отделни кори)
 ако е една , то се слага толкова 4е да запълни правоъгълната тави4ка на фурната .
Слага се във фурната и се пе4е . После се слага втората кора и тя се изпи4а . 2-те кори се разрязват по средата и така все едно 4е имаме 4 блата.  разбива  се сметаната с малко захар . Вземате нещо кръгло и изрязвате 4-те блата (зада заприли4а на торта разбира се ..нот ова по желание и правоъгълна бих я изяла  ).
и така слагате блат - мажете със сметана ,пак блат - сметана - остатъците от правоъгълника също се добавят някъде по средата . за глазурата отгоре може да се направи бърз крем със масло , какао (разтопен 6околад),захар..но може да се украси и просто със сметана и например шоколадови пръ4ици .
дано да ви хареса 
 темата от форума
Цитирай

Spain

Мнения: 3 337
  сладки - фуниики

тесто : 200гр  кис мляко
               1 ч.л - сода бикарбонат
               2       белтъка
               1 ч.ч. (-200гр) захар
               1 пак.  амонячна сода
               1 бакпулвер(1ч.л сода + 1 ч.л сок от лимон)
                1 ч.ч. (-200гр )  - олио или свинска мас
              брашно - колкото поеме да стане тесто ,пухкаво , за то4ене
крем : 0,5 л мляко
                      1 ч. захар
                      1 ч башно (може и помалко)
                       2  жълтъка
                       масло
  приготвяне: замесва се тестото и се разто4ва . нарязва се на ленти4ки и се правят фуниики .ползвам  фолио от което правя фуниики или  капа4ки от кис .мляко . пе4е се във фурна (тук време не давам зашото всеки е с разли4на фурна ) , но то се вижда кото се изпекат .
крема - млякото и захарта се слагат на котлона, като се разбъркват , като се разтопи захарта се   добавя брашното - обикновено на око  го правя ,хем да не е те4но  , хем и не  твърдо . ако стане на гранулки  го "доразбивам" с   миксера.сваля се от котлона и седобавят 2-3 лъжи4ки масло. като поизстине се добавят и жълтъците
крема се напълвавъв фунииките и отгоре могат да се посипят с4укани орехи или шоколаови пръ4ици
Цитирай

Spain

Мнения: 3 337
пилешки дроб4ета на фурна с бира и джоджен
 продукти
          лук
          гъби(може и без  тях )
         4ервена 4ушка
         домати (може и без тях )
         пил. дроб4ета
        4ерен пипер
        сол
        джожен
        бира
 запържва се в тиган лук + гъби (може да се заменят с 4у6ки и домати  ). дроб4етата се слагат в тави4ка (аз използвам глинена такава ...но предполагам и в обикновена тава ще стане вкусно ) и се смесват със запържените продукти. налива се бира (да не покрива дроб4етата - до половината ), слага се  джоджен и сол . запи4а сев силна фурна , след което фурната се намалява . стават страхотни дроб4ета във сос .
п.с. - не знаех 4е джоджена придава такъв аромат и страхотен вкус на дроб4етата ..но е истина (поне на мои вкус )

темата
Цитирай

Spain

Мнения: 3 337
  Pan de Calatrava(крем карамел с добавка Smile )



  за 6 4овека
1 л.         мляко
6               яйца
300 гр.        захар
150 гр.        магдаленки или някакъв кекс
50 гр.           настъргани бадеми
1 4ашка      бренди
          малко канела
         кора от лимон


 разтаяпт се 150 гр от захарта до полу4аване на карамел и се намазва дъното на съда в които ще се пе4е . в друг съд се вари млякото с останалата 4аст от захарта ,канелата и кората от лимон. разбиват се яйцата и без да спираме да бъркаме се изсипват при млякото .
магдалените (или кекс4етата ,а може и блат за торта - нещо тестяно и сладко трябва да бъде ) се нареждат в съда с карамела , напояват се с бренито (или коняк), посипват се с бадемите и се заливат със сместта от яйца и мляко. покрива се съда с фолио  и се пе4е във фурна на водна баня  за около 40-50 минути (като крем карамел ) 
« Последна редакция: вт, 16 дек 2008, 23:41 от АдаДеспейнада »
Цитирай

Spain

Мнения: 3 337
TARTA DE Cabello de Angel
незнам как то4но се казва това произведение Smile но е от една испанска домакиня- бързо лесно и вкусно
 1 пакет бутер тесто
 1 буркан кабейо де анхел (специално сладко от тиква )
 4 яица


постила се един пласт от бутера . на него се разстила сладкото . покриваме с бутера и заливаме с разбитите яица . не забравяите да нарежете бутера да попие надолу. изпи4а се във фурната и готово

cabello de angel - сладко от тиква cidracayote, продава се в доста магазини при нас
  информация тук http://lamajuluta.blogspot.com/2006/07/cayote-y-cabellos-de-ngel.html
Цитирай

Spain

Мнения: 3 337
Tradicionales magdalenas  традиционни мъфини

СЪСТАВКИ
200 гр захар, 5 яйца, кора от лимон , 200 gr брашно ,  1 лъжи4ка суха мая y 180 gr масло .

ПРИГОТВЯНЕ
Разбърква се захарта с маслото докато стане кремообразно и докато заахрта се разтвори напълно. добавят се резен4етата лимон и яйцата едно по едно ,разбъркваики ги внимателно 

Брашното се смесва лека по лека с полу4ената маса , добавя се лъжи4ката с мая и се меси докато се постигне  добро тесто . когато тестото е ве4е готово се разделя във форми4ките , като се напълва   ¾ от тях се посипват със захар. да се остави да "по4ине" 2-3 4аса.

пекат се на  175º C за  8-12 min или пове4е - това зависи от форми4ките за магдалени
Magdalenas caseras  домашни мъфини

СЪСТАВКИ (para 4 personas)
4 яица
кора от лимон
¼л. мляко .
1 ч.л. смляна канела
¼ л. зехтин (crudo )
2  ч.л.   суха мая (tipo Royal).
300 гр. барашно .
¼ кг. захар.
хартиени форми4ки за магдалени .
 
ПРИГОТВЯНЕ

в дълбок съд разбиваме яицата, добавяме кората от лимон и студеното мляко
когато полу4им еднородна смес посипваме с канела , смесваме вси4ко с зехтина,захарта , маята и брашното  l
разбъркваме вси4ко  и би трябвало да се полу4и не особено гъста смес
напълваме всяка една форми4ка дополовината и поставяме във фурната на средна температура приоблизително за 15 мин.
Magdalenas de yogur мъфини с кисело мляко

СЪСТАВКИ  (para 4 personas)
3 яйца.
2 кис. млека  (250 гр общо ! ).
5 ч.л. зехтин.
200гр.захар.
250 гр. брашно.
½ пакет4е мая на прах.
лимонова кора
форми4ки за магдаленки



     
ПРИГОТВЯНЕ

разбиват се яйцата в съда , добавяме  киселото мляко и разбърквме .
добавят се захарта , кората от лимон и продължаваме да бъркаме .  добавяме зехтина и продължавяаме леко да разбъркваме
наи накрая  се добавя брашното разбъркано с маята и разбъркваме с кръгови движения с обикновена лъжица . напълват се форми4ките и се пекат на   затоплена фурна 180º приблизително 25 - 30 мин
Цитирай

Spain

Мнения: 3 337
  руска салата ( по испански Smile )    Ensaladilla rusa 
( която всъщност няма нищо общо със руската салата , но така и викат тук )

съставки

        * варени картофи
        * грах (това е по рецепта но по баровете не съм виждала да има )
        * варени яица
        * риба тон  (голямо коли4ество )
        * майонеза
       
 овкусява се с подправки по желание . тук посоляват само и не слагат нищо друго
     
« Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 16:26 от АдаДеспейнада »
Цитирай

Spain

Мнения: 3 337
моркса салата ensalada de mariscos

 * рулца от раци
 * скариди
 * салата
 * яица (може и да не се сложи)
 * майонеза
Цитирай

Spain

Мнения: 3 337
мурсианска салата  с риба тон Ensalada murciana de atún
   (типи4на за регион Мурсия )
 


    * 1 буркан домати от консерва (цели или нарязани на пар4ета )
    * 3 консерви риба тон в зехтин
    * 2 лука
    * 3 сварени  яица
    * 1 буркан4е 4ерни маслини
    * зехтин, оцет , сол

 доматите се нарязват на пар4ета (ако нямате от консерва може да се използват много зрели такива ) , рибата се разма4кава да стане на пар4енца , лука и яйцата се нарязват , маслините се оставят цели . на салатата се добавя и доматения сок (сос ) от консервата с доматите
Цитирай

Spain

Мнения: 3 337

Ensalada de gambas салата със скариди
    *  1 маруля
    * 1/2 кг белени скариди
    * 1 консерва еспарраго (?)
    * 2 портокала
    * магданоз
    * 4 лъжици майонеза

    * 1 с.л . бренди
    * 1 с.л. кет4уп
    *  табаско
    * оцет
    * черен пипер
    * сол

сваряват се скаридите добре и се оставят да изстинат
марулята се измива и нарязва . портокала се обелва и няразва на пар4енца . слага се марулята в 4инията , отгоре се поставят скаридите , еспарраго-то и портокала

прави се сос  (тип салса роса )0т кет4упът, оцет, и няколко капки от табаското. също могат да се добавят няколко какпи от сос  worcerterchire.добавя се солта и 4ерния пипер.

соуса се сервира отделно .

 
Цитирай

Spain

Мнения: 3 337

 
Ensalada de salmón ahumado
con patatas 
салата със пушена сьомга и картофи





    * 3  варени големи картафа
    * 200 гр. пушена сьомга (salmon )
    * 3 пресни лука (малки  )
    * сол  gorda
    *   зехтин  Aceite de oliva virgen


картофите нарявваме на кръг4ета .поръсваме ги със солта и зехтина , покриваме ги с нарязания на дребно лук и отгоре поставяме рибата  - полу4ават се  като 3 плата
повтаряме поне още веднъж като последния пласт трябва да е риба
 слага се на масата така и се сервира като се разрязва на порции-все едно се реже торта

Цитирай

Spain

Мнения: 3 337

Ensalada tropical de piña y marisco салата от ананас и морски продукти

    * 1 ананас
    * 1 маруля  tipo iceberg
    * Quisquillas (малки скариди  вж *)
    * майонеза
    * 1 лимон
    * сол и черен пипер
    * рулца от раци
    *кетчуп



Paso 1:обелва се ананаса и се нарязва на круг4ета . да се брои полиовин кръг4е за 4овек .  да се нарежат колелацата на пар4енца и да се отдели на страна

Paso 2: да се нареже нарулята на много фини пар4енца

Paso 3:да се обелят гамбите и да се нарежат рулцата

Paso 4: да се смеси майонезата с кет4упа - 4 4асти майонеза с 1 4аст кеп4уп (пропорция ).

Paso 5: желателно е да се използват отделни 4инии (добре било големи 4аши -като за сладолед предполагам ). слагаме във всяка една 4аша марулята и изтискаваме отгоре малко от лимона после се добавят морките продукти, ананаса и се овкусява с 4ерния пипер и малко сол . най накрая се добявя салса роса 



морските дарове могат да се заменят с шунка (хамон йорк )
*
Las quisquillas tienen también méritos más que suficientes para figurar entre las exquisiteces marisqueras. Tiene un gran parecido con la gamba, pero es mucho más pequeña. A los ejemplares más grandes se les llama quisquillón.

La quisquilla carece del pico alargado en forma de sierra que tiene la gamba, y tiene en cambio, en la parte anterior del cefalotorax, una espina central y dos laterales. Y además se "ruboriza" más que la gamba en la cocción.




Цитирай

Spain

Мнения: 3 337


Ensalada Magdalena салата магдалена


съставки

    * 1 салата
    * 5 ореха
    * 1 ябълка
    * 1  кисело мляко yogur griego.
    *  малко мед


нарязва се салатата със ябълката . кис. мляко се смесва с меда и накрая се смесва  вси4ко 
Цитирай

Spain

Мнения: 3 337
Винегрет (тип руска салата с варено 4ервено цвекло )
  традиционна рецепта


за 4 порции
картофи - 300 гр
червено  цвекло - 150 гр.
кисели крастави4ки  - 300 гр
кисело зеле  - 300 гр
лук - 150 гр.
олио


да се сварят картофите и цвеклото . да се нарежат на малки куб4ета или на ренде .   киселите краставички и лука също. киселото зеле да се надребни   . ако зелето е прекалено кисело - да се промие със студена вода   да се смесят продуктите и да се добави сол и олио .

 това е една от многото рецепти за  винигрет  -  взех я    от тук
http://kulinar.np.by/recipes-view-104
в къщи се прави без  киселото зеле  и се добавя морков (варен )и вместо олио слагам майонеза
 на мен ли4но ми харесва пове4е когато е рендосана
 успех и приятен апетит !


Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 51 отговора