Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 27 отговора

Белгия/София

Мнения: 27 528
Фен съм на т.нар. мокри сладкиши, знам обаче само две рецепти - Негърчето донякъде и този. Ако някой знае други, моля да ги сподели  Smile

3 презрели банана
2 яйца
1 ч.ч. кафява захар или 1/2 бяла
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. смлени орехи (ако нямате - 3/4 брашно)
1/2 ч.ч. брашно
2 ч.л. канела
1ч. л. сода
1 ч. л. бакпулвер

Започвате с бананите и накрая брашното с набухвателите. Всичко разбърквате и слагате в намаслена тавичка. Пече се на 170градуса (с вентилатор - на 150) около 40-60 мин. Проверявайте с клечка. Цветът му е черен, не е изгорял, ето го:

                             
Цитирай


Мнения: 707
Аz да попитам ако нямам орехи, мога ли да сложа леШници или бадеми?
И става ли сладкиШа zа пред свекървата (zаЩото ме има zа голяма "кулинарка"  Wink, а Ще ни идват след 2 дни на гости) и може ли да се поднесе с бита сметана zа следобедното кафе или не пасва? Благодаря  Very Happy.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Не знам за лешници и бадеми. Мисля, че не. Сложи повечко брашно, става и без орехи.
С бита сметана ще е супер. Всеки сладкиш е ок за кафе. Може да се яде и топъл и на стайна температура, а в хладилник е още по-добре.
Става за пред свекита  Laughing
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
.........
Става за пред свекита  Laughing
Хахахаха, е това наистина ме впечатли!  Peace
Цитирай

София

Мнения: 266
Много вкусно ми звучи,ще го пробвам задължително Hug
Цитирай


Мнения: 1 378
Тъкмо имам 4 банана, които тази сутрин приготвих за изхвърляне.
После ще докладвам какво съм направила.
Мерси за рецептата, често изостават банани   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 4 676
Знам го  Peace Много е готин и лесен , често го правя . Мисля , че рецептата е канадска  Peace
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
А бананите намачкани или на кубчета?
Интересна рецепта, Блонди, благодаря  bouquet
Цитирай


Мнения: 1 378
И аз си зададох този въпрос и просто ги нарязах. Стана си Smile

Ето го:



Цитирай


Мнения: 105
Ммм, ще се пробва задължително ... ааа не докарва ли на сода??? ...  newsm78
Цитирай


Мнения: 1 378
Ммм, ще се пробва задължително ... ааа не докарва ли на сода??? ...  newsm78

Пропуснах да спомена. Нямах бакпулвер. Сложих 2 равни ч.л. сода. Доста силен е вкусът на сода, да.
Цитирай


Мнения: 105
Ще се пробвам утре да го направя, но във всеки случай ще изключа содата и ще сложа повече бакпулвер  Very Happy Усещам, че ще е много вкусничко  Blush
Цитирай

в Австрийско...

Мнения: 1 951
Много вкусно звучи, и аз ще пробвам.
Цитирай


Мнения: 1 929
Ммм, ще се пробва задължително ... ааа не докарва ли на сода??? ...  newsm78

Пропуснах да спомена. Нямах бакпулвер. Сложих 2 равни ч.л. сода. Доста силен е вкусът на сода, да.

Пиша по повод това, че Кати казва, че е нямала бакпулвер, и е сложила сода.
От майка ми зная, че бакпулвера съдържа лимонтозу+сода. Когато на мен ми се случи да нямам бакпулвер , си правя! Имам едно малко бурканче с лимонтоозу и понеже рядко го използвам, то винаги се намира лимонтозу у нас.
1/2 чл лимонтозу - претривам с помоща на дъното на самата лъжичка върху дъската за рязане, докато стане на прах. Смесвам го с 1/2 чл сода .... И ето ви бакпулвер. Изпитано е!

А относно сладкиша - вече е в рецептурника ми! При първа възможност, ще се пробва  Party
Цитирай


Мнения: 375
Ще го пробвам!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 27 отговора