Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 17 апр. 2007, 12:00 ч.
  • Преглеждания  12 386  Мнения  27  Онлайн  1
Отговори
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Фен съм на т.нар. мокри сладкиши, знам обаче само две рецепти - Негърчето донякъде и този. Ако някой знае други, моля да ги сподели  Simple Smile

3 презрели банана
2 яйца
1 ч.ч. кафява захар или 1/2 бяла
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. смлени орехи (ако нямате - 3/4 брашно)
1/2 ч.ч. брашно
2 ч.л. канела
1ч. л. сода
1 ч. л. бакпулвер

Започвате с бананите и накрая брашното с набухвателите. Всичко разбърквате и слагате в намаслена тавичка. Пече се на 170градуса (с вентилатор - на 150) около 40-60 мин. Проверявайте с клечка. Цветът му е черен, не е изгорял, ето го:

                             

Реклама
# 1
  • Мнения: 707
Аz да попитам ако нямам орехи, мога ли да сложа леШници или бадеми?
И става ли сладкиШа zа пред свекървата (zаЩото ме има zа голяма "кулинарка"  Wink, а Ще ни идват след 2 дни на гости) и може ли да се поднесе с бита сметана zа следобедното кафе или не пасва? Благодаря  Grinning.

# 2
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Не знам за лешници и бадеми. Мисля, че не. Сложи повечко брашно, става и без орехи.
С бита сметана ще е супер. Всеки сладкиш е ок за кафе. Може да се яде и топъл и на стайна температура, а в хладилник е още по-добре.
Става за пред свекита  Laughing

# 3
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 249
.........
Става за пред свекита  Laughing
Хахахаха, е това наистина ме впечатли!  Peace

# 4
  • София
  • Мнения: 266
Много вкусно ми звучи,ще го пробвам задължително Hug

# 5
  • Мнения: 1 388
Тъкмо имам 4 банана, които тази сутрин приготвих за изхвърляне.
После ще докладвам какво съм направила.
Мерси за рецептата, често изостават банани   bouquet

# 6
  • София
  • Мнения: 4 677
Знам го  Peace Много е готин и лесен , често го правя . Мисля , че рецептата е канадска  Peace

# 7
  • Мнения: 1 349
А бананите намачкани или на кубчета?
Интересна рецепта, Блонди, благодаря  bouquet

# 8
  • Мнения: 1 388
И аз си зададох този въпрос и просто ги нарязах. Стана си Simple Smile

Ето го:



# 9
  • Мнения: 105
Ммм, ще се пробва задължително ... ааа не докарва ли на сода??? ...  newsm78

# 10
  • Мнения: 1 388
Ммм, ще се пробва задължително ... ааа не докарва ли на сода??? ...  newsm78

Пропуснах да спомена. Нямах бакпулвер. Сложих 2 равни ч.л. сода. Доста силен е вкусът на сода, да.

# 11
  • Мнения: 105
Ще се пробвам утре да го направя, но във всеки случай ще изключа содата и ще сложа повече бакпулвер  Grinning Усещам, че ще е много вкусничко  Blush

# 12
  • в Австрийско...
  • Мнения: 1 951
Много вкусно звучи, и аз ще пробвам.

# 13
  • Мнения: 1 981
Ммм, ще се пробва задължително ... ааа не докарва ли на сода??? ...  newsm78

Пропуснах да спомена. Нямах бакпулвер. Сложих 2 равни ч.л. сода. Доста силен е вкусът на сода, да.

Пиша по повод това, че Кати казва, че е нямала бакпулвер, и е сложила сода.
От майка ми зная, че бакпулвера съдържа лимонтозу+сода. Когато на мен ми се случи да нямам бакпулвер , си правя! Имам едно малко бурканче с лимонтоозу и понеже рядко го използвам, то винаги се намира лимонтозу у нас.
1/2 чл лимонтозу - претривам с помоща на дъното на самата лъжичка върху дъската за рязане, докато стане на прах. Смесвам го с 1/2 чл сода .... И ето ви бакпулвер. Изпитано е!

А относно сладкиша - вече е в рецептурника ми! При първа възможност, ще се пробва  Party

# 14
  • Мнения: 375
Ще го пробвам!

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт