Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 29 отговора

По-близо до звездите

Мнения: 274
Много обичам панирана коприва, но си е голям въртел да топиш всеки отделен стрък в панировката и после да го пържиш Crossing Arms
Затова си измислих мой вариант за паниране и го правя по следния начин:
разбивам едно яйце с две лъжици прясно мляко и лъжица и половина брашно. Това е смес, в която поставям две шепи млада коприва (връхчета)и ги обърквам добре. Когато мазнината загрее, сипвам вътре сместа с копривата и я разстилам леко, за да стане като палачинка. После я обръщам - от двете страни трябва да получи златист цвят. Пържа в МАЛКО мазнина - като за омлет.
Може да се поднесе с млечен сос - кисело мляко, чесън и зелени подправки или само със сол и оцет, защото носи на кисело.  chef
Тази вечер, за разнообразие, дори сложих настърган кашкавал в панировката.
Дано ви хареса.  bouquet newsm10
Цитирай


Мнения: 8 606
И аз я правя така, панираният карфиол - също. Лелеее, мързелът е голям учител! Very Happy
Цитирай

Варна

Мнения: 1 434
Супер звучи! HugМного обичаме коприва у дома, особено детенце!Ще пробвам непременно тази седмица рецептата! Peace
Цитирай

По-близо до звездите

Мнения: 274
И аз я правя така, панираният карфиол - също. Лелеее, мързелът е голям учител! Very Happy
Ако знаеш колко си права  hahaha hahaha
Цитирай


Мнения: 6 461
Аз обожавам коприва ...до сега не бях се сетила да я приготвям и по този начин.
Благодаря за рецептата
.
Цитирай

СОФИЯ

Мнения: 3 604
Ле лееее момичета страхотно  #Crazy #Crazy #Crazy Както ме мързи в последно време - просто това е моята рецепта Party Благодаря   love001
Цитирай

По-близо до звездите

Мнения: 274
Едно леко уточнение относно големината на шепите (с коприва) - да са като на по-дребна женица Mr. Green
Иначе, ако слагате повече коприва, трябва да увеличите и панировката. Но внимавайте с млякото - да не е много - защото аз на два пъти (в началаните експерименти на рецептата) си направих кашица, а не пане smile3532
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 437
Много обичам панирана коприва, но си е голям въртел да топиш всеки отделен стрък в панировката и после да го пържиш Crossing Arms
Рецептата звучи чудесно, само имам един въпрос  Blush
Аз коприва съм яла 2-3 пъти през живота си и все на супа, ама не съм правила никога, а ми харесва ooooh!  та откъде я купувате тази коприва  newsm78 и как я обработвате на не пари? претрива ли се , бланшира ли се  newsm78
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Звучи интересно, ще пробвам!
Цитирай

СОФИЯ

Мнения: 3 604
купува се от пазарите  Peace
Цитирай


Мнения: 1 351
  та откъде я купувате тази коприва  newsm78 и как я обработвате на не пари? претрива ли се , бланшира ли се  newsm78
По принцип млада коприва се готви, връхчетата най-вече.Аз я мия с найлонова ръкавица и после се попарва или директно се готви-не пари, не се усеща нищо!
Цитирай


Мнения: 6 461
Татко ми я бере когато ходи на село.
Запасявам се и за зимните месеци.
Млади връхчета от коприва....всъщност тази част използваме.
Татко ми я мие и я попарва .След това сия правя на малки части в отделни пликове и я замразявам.
Преди два дена ми донесе прясна.Не  попарена.Мисля да я приготвя като тази рецепта,която се предлага по темата.
Цитирай

София

Мнения: 2 199
  та откъде я купувате тази коприва  newsm78 и как я обработвате на не пари? претрива ли се , бланшира ли се  newsm78
По принцип млада коприва се готви, връхчетата най-вече.Аз я мия с найлонова ръкавица и после се попарва или директно се готви-не пари, не се усеща нищо!
Понеже рядко се намира млада коприва аз откъсвам само връхчетата на листенцата ( с ръкавици разбира се), попарвам и готвя.
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 437
Благодаря за отговорите, явно ще има обиколка по пазарите  Mr. Green
Цитирай

СОФИЯ

Мнения: 3 604
Kalinkata , сега приключихме с вечерята и бързам веднага да ти кажа едно ОГРОМНО , ГИГАНСКО БЛАГОДАРЯ !!!!!!! Ти си гений - по вкусно и лесно нещо не съм консумирала!!!!! Тази рецепта ще остане завинаги в моята кухня !!!!! Комплименти!!!! Ако ти хрумне нещо ново сподели го отново с нас .  smile3525 smile3501  love001
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 29 отговора