Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 17 апр. 2007, 20:11 ч.

Моята рецепта с коприва

  • 4 238
  • 29
  •   1
Отговори
  • По-близо до звездите
  • Мнения: 274
Много обичам панирана коприва, но си е голям въртел да топиш всеки отделен стрък в панировката и после да го пържиш Crossing Arms
Затова си измислих мой вариант за паниране и го правя по следния начин:
разбивам едно яйце с две лъжици прясно мляко и лъжица и половина брашно. Това е смес, в която поставям две шепи млада коприва (връхчета)и ги обърквам добре. Когато мазнината загрее, сипвам вътре сместа с копривата и я разстилам леко, за да стане като палачинка. После я обръщам - от двете страни трябва да получи златист цвят. Пържа в МАЛКО мазнина - като за омлет.
Може да се поднесе с млечен сос - кисело мляко, чесън и зелени подправки или само със сол и оцет, защото носи на кисело.  chef
Тази вечер, за разнообразие, дори сложих настърган кашкавал в панировката.
Дано ви хареса.  bouquet newsm10

# 1
  • Мнения: 10 295
И аз я правя така, панираният карфиол - също. Лелеее, мързелът е голям учител! Grinning

# 2
  • Варна
  • Мнения: 1 443
Супер звучи! HugМного обичаме коприва у дома, особено детенце!Ще пробвам непременно тази седмица рецептата! Peace

# 3
  • По-близо до звездите
  • Мнения: 274
И аз я правя така, панираният карфиол - също. Лелеее, мързелът е голям учител! Grinning
Ако знаеш колко си права  hahaha hahaha

# 4
  • Мнения: 6 461
Аз обожавам коприва ...до сега не бях се сетила да я приготвям и по този начин.
Благодаря за рецептата
.

# 5
  • СОФИЯ
  • Мнения: 3 964
Ле лееее момичета страхотно  #Crazy #Crazy #Crazy Както ме мързи в последно време - просто това е моята рецепта Party Благодаря   love001

# 6
  • По-близо до звездите
  • Мнения: 274
Едно леко уточнение относно големината на шепите (с коприва) - да са като на по-дребна женица Mr. Green
Иначе, ако слагате повече коприва, трябва да увеличите и панировката. Но внимавайте с млякото - да не е много - защото аз на два пъти (в началаните експерименти на рецептата) си направих кашица, а не пане smile3532

# 7
  • weltweit
  • Мнения: 6 347
Много обичам панирана коприва, но си е голям въртел да топиш всеки отделен стрък в панировката и после да го пържиш Crossing Arms
Рецептата звучи чудесно, само имам един въпрос  Blush
Аз коприва съм яла 2-3 пъти през живота си и все на супа, ама не съм правила никога, а ми харесва ooooh!  та откъде я купувате тази коприва  newsm78 и как я обработвате на не пари? претрива ли се , бланшира ли се  newsm78

# 8
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 299
Звучи интересно, ще пробвам!

# 9
  • СОФИЯ
  • Мнения: 3 964
купува се от пазарите  Peace

# 10
  • Мнения: 1 356
  та откъде я купувате тази коприва  newsm78 и как я обработвате на не пари? претрива ли се , бланшира ли се  newsm78
По принцип млада коприва се готви, връхчетата най-вече.Аз я мия с найлонова ръкавица и после се попарва или директно се готви-не пари, не се усеща нищо!

# 11
  • Мнения: 6 461
Татко ми я бере когато ходи на село.
Запасявам се и за зимните месеци.
Млади връхчета от коприва....всъщност тази част използваме.
Татко ми я мие и я попарва .След това сия правя на малки части в отделни пликове и я замразявам.
Преди два дена ми донесе прясна.Не  попарена.Мисля да я приготвя като тази рецепта,която се предлага по темата.

# 12
  • София
  • Мнения: 2 197
  та откъде я купувате тази коприва  newsm78 и как я обработвате на не пари? претрива ли се , бланшира ли се  newsm78
По принцип млада коприва се готви, връхчетата най-вече.Аз я мия с найлонова ръкавица и после се попарва или директно се готви-не пари, не се усеща нищо!
Понеже рядко се намира млада коприва аз откъсвам само връхчетата на листенцата ( с ръкавици разбира се), попарвам и готвя.

# 13
  • weltweit
  • Мнения: 6 347
Благодаря за отговорите, явно ще има обиколка по пазарите  Mr. Green

# 14
  • СОФИЯ
  • Мнения: 3 964
Kalinkata , сега приключихме с вечерята и бързам веднага да ти кажа едно ОГРОМНО , ГИГАНСКО БЛАГОДАРЯ !!!!!!! Ти си гений - по вкусно и лесно нещо не съм консумирала!!!!! Тази рецепта ще остане завинаги в моята кухня !!!!! Комплименти!!!! Ако ти хрумне нещо ново сподели го отново с нас .  smile3525 smile3501  love001

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт