Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
 • 18 апр. 2007, 08:34 ч.
 • Преглеждания  1 563  Мнения  15  Онлайн  1
Отговори
 • Мнения: 81
Здравейте на всички!
Искам да Ви поздравя за чудесния форум и затова, че давате надежда на всички с проблеми в зачеването.Страхотни сте!!!! Аз правих едно инвитро в инвитро-център.Беше ужасно преживяване.Да не говорим за това, че никой не те информира и не ми направиха имунологични изследвания #2gunfireИнам познат- много добър гинеколог, според който най-добре да опитам този път в Австрия. Там резултатите били впечатляващи, и плащаш, но знаеш защо. Друг е въпроса, че материалите, които се използват тук-например средата, в която се отглеждат ембрионите, ако са с лошо качество, няма как да се стигне до бременност. Няма и точна статисктика за успешните опити, но е около 10%. В такъв случай не е ли по-добре да правим инвитро в Западна Европа или Америка? Затова се обръщам към Вас за помощ. Моля изразете мнение.

Реклама
# 1
 • Мнения: 4 126
Здравей, съжалявам за неуспеха!
Не мога да ти дам точна информация за това, което те интересува защото нямам такъв опит.
Погледни в този подфорум на Зачатие Асистирани репродуктивни методи в чужбина.
Къде в БГ правихте първото ин витро?

# 2
 • Мнения: 81
Мерси за постинга.   bouquet Инвитрото го правих в център Димитров. В общи линии съм доволна от обслужването. Но ми засегнаха нерви и една седмица не можех да стана от леглото. И това, което аз си мисля е, че за да излиза по-евтино за българките, в клиниките се използват некачествени материали и съответно успеваемостта е отчайваща. Няма контрол върху клиниките от държавата и се разчита само на добрия морал на лекарите. Превръщаме се в едни непрекъснати дарители на клиниките. И нашата ежедневна борба със стерилитета се превръща в един печеливш бизнес. И си мисля дори, че и самите лекари не са заитересовани особено от положителния резултат. Аз лично съм слушала за жени, които след 2-3 и повече опити отиват в Западна Европа или Америка и забременяват от раз. Голямо значение има и опита на специалистити в областта, а да не забравяме, че тук от скоро се занимават с това. Та наши специалисти едва преди няколко месеца замразиха яйцеклетка за първи път, което на Запад е отдавнашна практика. Затова реших, че вместо да дам същите и дори повече пари тук, по-добре да отида там. Разбира се не ангажирам никой с мнението си. Просто споделям моят трънлив път в опита си да имам дете.В момента проучвам условията за инвитро в Австрия и мисля да споделя опита си във форума. Надявам се да има и такива, които да са минали вече през това!!! УСПЕХ НА ВСИЧКИ!!!!!!ПОЖЕЛАВАМ ВИ МНОГО БЕБЕТА, ЗАЩОТО ВИЕ СТЕ ИЗСТРАДАЛИ ЖЕСТОКО НАЙ-ВЕЛИКАТА МЕЧТА НА ВСЯКА ЖЕНА!!!

# 3
 • под земята.... (може и да съм картоф)
 • Мнения: 939
не мисля, че тук ще има много момичета, с които ще може да "обмените опит" в международно отношение. Ние все още повечето сме на ниво "местни опити и разочарования".
В интерес на истината и за спорта да кажа, че съм се замисляла и аз, ако нищо не стане - да пробвам в чужбина, но засега нямам още направено дори и 1 инсе.
Но ще ти пожелая успех и дано където и да е по света - намериш ти и всички останали реализация на своята мечта за бебче!  Hug

# 4
 • Мнения: 4 126
Скоро имаше теми за ин витро и момичето споменаваше, че го е правила в клиника Тодоров.  Ето я темата всъщност.
Цените на процедурите в Бг, Гърция и Хърватска са горе-долу в един порядък. Погледни и горе в закованата тема, мисля че Перла правеше опити в Германия. Дано не греша.

# 5
 • София
 • Мнения: 1 950
any_1, моето мнение е, че и в чужбина е като в България. И там има лекари, които злоупотребяват и лекари, които са преди всичко хора. Просто там клиниките са повече, конкуренцията е по-голяма. Въпрос на късмет е да попаднеш на точното място.
Съжалявам за неуспеха ти, искрено се надявам, че ще намериш своята клиника и своя доктор  bouquet

# 6
 • Мнения: 497
Мерси за постинга.   bouquet Инвитрото го правих в център Димитров. В общи линии съм доволна от обслужването. Но ми засегнаха нерви и една седмица не можех да стана от леглото. И това, което аз си мисля е, че за да излиза по-евтино за българките, в клиниките се използват некачествени материали и съответно успеваемостта е отчайваща. Няма контрол върху клиниките от държавата и се разчита само на добрия морал на лекарите. Превръщаме се в едни непрекъснати дарители на клиниките. И нашата ежедневна борба със стерилитета се превръща в един печеливш бизнес. И си мисля дори, че и самите лекари не са заитересовани особено от положителния резултат. Аз лично съм слушала за жени, които след 2-3 и повече опити отиват в Западна Европа или Америка и забременяват от раз. Голямо значение има и опита на специалистити в областта, а да не забравяме, че тук от скоро се занимават с това. Та наши специалисти едва преди няколко месеца замразиха яйцеклетка за първи път, което на Запад е отдавнашна практика. Затова реших, че вместо да дам същите и дори повече пари тук, по-добре да отида там. Разбира се не ангажирам никой с мнението си. Просто споделям моят трънлив път в опита си да имам дете.В момента проучвам условията за инвитро в Австрия и мисля да споделя опита си във форума. Надявам се да има и такива, които да са минали вече през това!!! УСПЕХ НА ВСИЧКИ!!!!!!ПОЖЕЛАВАМ ВИ МНОГО БЕБЕТА, ЗАЩОТО ВИЕ СТЕ ИЗСТРАДАЛИ ЖЕСТОКО НАЙ-ВЕЛИКАТА МЕЧТА НА ВСЯКА ЖЕНА!!!

Чета в немските, австрийските и българските форуми. С нищо, чужбинските методи не се ра3личават от българските. Ако не живеех в Германия, щях да направя опит във Варна при д-р Маркова, Александров или в София при д-р Стаменов. Не правя реклама не по3навам никого лично. Моето мнение е въ3основа на това, което съм чела в нета.
Тук в Германия, съответно и Австрия има тоооолкова много жени направили по 8, 10 неуспешни опита.
Австрия е страшно скъпо. Нищо по ра3лично не правят от България. Нямат по голяма успеваемост. Просто е въпрос на късмет.
И а3 съм все още редовен "дарител" на една "3ападна" клиника. Просто не мисля, че вината е в клиниката или лекарите. Има голяма до3а късмет.
Ей това ти пожелавам да имаш късмет при следващия опит, където и да решиш да го направиш.

# 7
 • Мнения: 81
Не знам за Вас, но аз съм много разочарована от клиниките. Назначиха ми инвитро, тъй като имах лош посткоитален тест. Това според мен означава, че имам неблагоприятна среда, която убива сперматозоидите. Направиха ми 6 инсета -неуспешни и така се стигна до икси. Преди 1-2 дни пуснах спермограмата на мъжа ми във форума. Казахте ми, че има понижена подвижност, за която в клиниката ми го спестиха. Това, което ме дразни е защо преди да се назначат инсета не ни дават медикаменти. Сигурна съм, че има такива за нашия случай. Преди всичко най-сигурно е когато организма сам достигне до бременност /все пак бях на 27г./. Но никой не иска това. Това, което аз знам е, че в чужбина има някакъв контрол върху клиниките. Но все пак Perla ти си минала по този път и целта ми беше да намерим точно такъв човек. Би ли казала какъв е процента в Германия. Аз в БГ статистика не съм виждала, но се носят слухове за реални 10%. ooooh!Благодаря ти предварително. Моля всеки който има опит в чуждестранни клиники да изрази мнение. Много успехи и късмет  bouquet

# 8
 • софия
 • Мнения: 903
Ани, съжалявам за това, което си преживяла.
Като начало ще ти кажа, че си попаднала на неподходящото място и лекар. Казвам го от собствен опит. Имала съм само една среща с д-р Димитров, но ми беше достатъчна да преценя, че този човек повече говори, отколкото върши.
Сега съм намерила своя лекар, ще бъде моят, доката не се издъни. Надявам се това да не се случи никога.
Правила съм консултации със специалисти от Гърция и САЩ и мога да ти кажа, че никой от тях не ми даде по-изчерпателен и достатъчно логичен отговор на въпросите. И двамата специалисти, за които говоря, са водещи в своите държави.
Ти не си намерила разбиране в собствената си държава, на собствения си език, който владееш перфектно. Как би го получила в чужда такава? Как ще отсееш плявата от житото? Няма да можеш. Ще заложиш на късмета.
Съветът ми е да прочетеш по-обстойно за възможностите в България. Да ги използваш пълноценно и да сбъднеш мечтата си.
И като финал - успеваемостта в българия по нищо не се различава от тази в друга точка на света. Същото се отнася за качеството на използваните материали.
Късмет и кратък път до твоето жадувано детенце.

# 9
 • София
 • Мнения: 36
Извинявайте, че се намесвам в темата Ви, на за д-р Йосиф Димитров ли говорите? Питам Ви защото една приятелка се е насочила към него и ако е той ще мога поне да я предупредя, пък тя ака реши да го смени с някой друг. Благодаря Ви много за отзивчивостта и дано скоро всички се радвата на бебета.

# 10
 • софия
 • Мнения: 903
За него става дума.

# 11
 • Мнения: 81
 HugБлагодаря за разбирането. White би ли казала кой е твоя лекар, ако не е тайна. Мисля, че трябва да се споделяме положителните отзиви за нашите лекари, защото не са много.  Аз лично единствено от  Д.-р Стаменов не съм чула оплаквания. Мерси.

# 12
 • софия
 • Мнения: 903
 Аз лично единствено от  Д.-р Стаменов не съм чула оплаквания.
Той е! Wink

# 13
 • Мнения: 81
  Laughing Знаех си! Друг за жалост няма. Мерси

# 14
 • София
 • Мнения: 36
Много Ви благодаря за отговора и отзивчивостта.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт