Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 18 апр. 2007, 09:04 ч.
  • Преглеждания  9 106  Мнения  54  Онлайн  1
Отговори
Досега съм взимала винаги готово,но бих искала да пробвам и аз да го направя.Благодаря ви предварително за помощта.

Реклама
# 1
  • По-близо до звездите
  • Мнения: 274
Продукти 
1000 гр  картофи
150 мл  мляко краве прясно
50 гр  масло
1 бр.  дафинов лист

Приготвяне
1.Картофите се обелват и нарязват на едри парчета, прибавя се дафиновия лист
2.Заливат се с подсолена вода и се варят до омекване на картофите
3.След като се сварят картофите, се прецеждат през гевгир и се отделя дафиновия лист
4.Картофите се прекарват през преса, а за да не бъде твърдо пюрето, в него се добавят масло и горещо прясно мляко(ако млякото е студено, пюрето ще има сив цвят и неприятен вкус)
До поднасянето му се съхранява на водна баня.

Да ти е сладко  chef

# 2
  • weltweit
  • Мнения: 6 082
Сваряваш картофите цели, охлаждаш след това и после обелваш. Нарязваш на дребно , добавяш масло на вкус(ок. 1/2 пакетче за 1кг картофи), малко прясно мляко, сол и сминдух. Пасираш леко и ако е нужно добавяш още мялко или масълце на вкус да стигне желаната консистенция. Аз добавям накрая и малко сиренце и разбърквам  Party

# 3
  • По-близо до звездите
  • Мнения: 274

Картофено пюре с печен чесън


Списък на необходимите продукти:

1 кг картофи
1 глава чесън
4 скилидки чесън
50 г сметана
30 г масло
4-5 с. л. прясно мляко
1 с. л. олио
2 щипки мащерка
сол и черен пипер на вкус
3 с. л. майонеза


Начин на приготвяне:

1. Картофите се обелват, нарязват се на едри парчета, слагат се в тенджера с подсолена кипяща вода и се сваряват.
2. В лист фолио се слага небелена главата чесън, залива се с малко олио, завива се хубаво и се пече около 30 минути при температура 180 градуса.
3. Във водата при картофите се бланшират цели почистените скилидки чесън, след което се изваждат, слагат се в хаванче, поливат се с олиото и се счукват до получаването на гъста каша.
4. Сварените картофи се изцеждат от водата и се пресоват. След това към тях се прибавят чесновата каша, изпеченият, обелен и счукан чесън, сметаната и майонезата. Разбърка се.
5. Накрая в картофената смес се налива прясното мляко. Подправя се с мащерка, сол и черен пипер на вкус, разбърква се добре и се сервира.

Ето ти още една - с чесън Peace

# 4
  • София
  • Мнения: 4 264
За да не стане пюрето на бучки е хубаво първо да се обелят и нарежат картофите. Аз ги варя в тенджера под налягане. След като започне да свири тенджерата, оставям да се варят още 10 мин. Прецеждам ги и ги разбивам с миксер (с бъркалки, не с пасатор). Прибавям сол, топло прясно мляко и задължително масло. Винаги става вкусно и без бучки Wink

# 5
  • Мнения: 10 543
Аз го правя така - бързо,лесно и вкусно:
картофи - обелени и нарязани ги варя до доста меки.После ги намачквам с вилица и прибавям 2-3 лъжици масло или маргарин (каквото има),посолявам и ако преценя,слагам малко от водата в която са се варили.Става чудесно! Peace

# 6
  • Мнения: 286
И моя начин е подобен, сварени картофи, докато са още топли слагам 1-2 с.л течен маргарин или масло и 2 с.л мляко.Ако нямам мляко разтварям суха сметана за кафе.Прибавям малко сол, разбърквам и готово. Laughing

# 7
  • Мнения: 9 900
За да не стане пюрето на бучки е хубаво първо да се обелят и нарежат картофите. Аз ги варя в тенджера под налягане. След като започне да свири тенджерата, оставям да се варят още 10 мин. Прецеждам ги и ги разбивам с миксер (с бъркалки, не с пасатор). Прибавям сол, топло прясно мляко и задължително масло. Винаги става вкусно и без бучки Wink
И аз го правя така, слагам млякото даже врящо, понякога ръся и чер пипер. Много важно е с какво разбиваш - lea е уточнила. С пасатора става длетаво, а с бъркалките пухкаво пюре.

# 8
  • Мнения: 2 356
  А я кажете, слагали ли сте лук!  Rolling Eyes  Че аз като видя карфофено пюре с лук и побеснявам...  #2gunfire Или ще е пюре или салата, не обичам разни мешании...  Sick

# 9
  • Мнения: 1 388
  А я кажете, слагали ли сте лук!  Rolling Eyes  Че аз като видя карфофено пюре с лук и побеснявам...  #2gunfire Или ще е пюре или салата, не обичам разни мешании...  Sick

На пюре лук не слагам  Naughty

Правя го по следния начин:

Продукти:

800 г картофи
400 мл вода
400 мл прясно мляко
45 г масло
1/4 ч л настъргано индийско орехче
2 ч л сол

Приготвяне:

• Водата се смесва с млякото и се кипва. 
• Добавят се измитите и нарязани картофи.
• След сваряване на картофите се прави пюре с млякото и водата, които са останали в тенджерата. Както са си в тенджерката - с пасатора.
• Добавя се солта, маслото, индийското орехче.

Много вкусно и гладко, без нито една бучица!

# 10
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Не слагам лук в пюрето.
Правя го така: беля и режа на кубчета картофите, слагам в подсолена вода и варя. Когато са готови ги отцеждам. Намачквам ги с вилица. Слагам пр.мляко и пускам миксера, бъркам докато се получи гладка смес, накрая слагам масло. Прибавям само сол, в редки случаи черен пипер.
Не мога да кажа количества, защото го правя на око, честно казано мерни единици ползвам само при сладкиши Wink.

# 11
  • BG
  • Мнения: 4 546
беля картофите, ако са много големи ги режа на 2. сварявам ги, оцеждам ги и докато са врели ге пасирам с маргарин и прясно мляко на око, сол на вкус. прясното мляко го затоплям преди да го сложа, зада не става сивкаво пюрето. правя го не много гъсто, защото като изстине се сгъстява.

# 12
  • Мнения: 506
Най-добре става, като сварените и още топли картофи се намачкат с онзи инструмент с дупките, не знам как се казва или с вилица. След като се намачкат всички картофи, се добавя по малко горещо мляко и масло, сол на вкус. Аз вместо сол слагам самардала. С пасатора не става пухкаво, а се точи като ... лепило? не мога да определя точно като какво, но определено няма приятен вид.

# 13
  • София
  • Мнения: 3 268
Момичетата са ти писали подробно как се прави.Аз само ще добавя,че маслото е тайната на хубавото пюре.Истинско масло,а не маргарин.Не го щади и ще стане супер.На 1 кг картофи аз слагам половин пакетче от малките.

# 14
  • Старата столица
  • Мнения: 5 363
  А я кажете, слагали ли сте лук!  Rolling Eyes  Че аз като видя карфофено пюре с лук и побеснявам...  #2gunfire Или ще е пюре или салата, не обичам разни мешании...  Sick
Никога не съм слагала лук и аз.
stefani6 е права за маслото-колкото повече,толкова по-добре Peace

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт