Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Много искам да си имаме бебе, но приятелката ми, която е на 21 е решила, че тя трябвало да си поживее още, че не била готова и какви ли не други оправдания измисля,  само и само да отлага поне до 25, а понякога дори казва до 30 да си правим бебе. Направо се виждам в чудо,  newsm78 как да обясня, че живота не свършва и макар малко да забави кариерата й, нищо лошо няма в това. В ‌крайна сметка кариерите не са просто да се доказваме, кой му е по-голяма пишката, а да имаме средства с които да си отгледаме деца. Но тези аргументи не помагат пред приятелката ми. Уви тя не е първата с която имам подобна разправия и направо вече се виждам в чудо. Sad Посъветвайте ме, обявявам награда от 1000 лева, за този, който ме научи на правилната стратегия за да я убедя. Сериозно!

# 1
 • на най-обичания мъж в сърцето . . .
 • Мнения: 2 270
Бебето е голяма отговорност, прави се с много любов и трябва да е плод на осъзнато решение!
Не мога да ти дам съвет как да убедиш приятелката ти, тъй като самата аз до 25 не исках и да чувам за дете - не бях готова (колкото и изтъркано да звучи), а сега повече от всичко искам детенце! Просто й дай време да осъзнае, че това осмисля живота на човек и е най-важното нещо!
Успех!

# 2
pretty ,
Благодаря за отговора, да, наистина мисля, че е изтъркан, наистина мисля, че е наивен дори, sorry. Тук гледам доста жени се оплакват и от проблеми със зачатието, а колко от тях наистина си дават сметка, че ако не бяха чакали толкова време, ако не бяха сменяли толкова партньори, най-вероятно нямаше да ги има поне ЧАСТ ‌от проблемите. Жалкото е, че от подире умеем да плачем и съжаляваме дори искрено, но когато му е времето е трудно да разберем.
Да ясно ми е, че бебето е голяма отговорност, да можем и финансово и душевно да поемем тази отговорност. Не проблема не е обективен, проблема е у вътрешната нагласа у нея, у суетата й, че само циганките раждали рано, рано. А тя нали не е циганка ... трябва да демонстрира, че е модерна жена.
Не мисля, че има по-голяма трагедия за човечеството днес, от феминизма. От желанието да се доказват жените, че са по-по-най. Нима няма да ги обичаме иначе? Нима им липсва уважение? Не ... нищо. 3 пъти вече се разделях с момичета поради причината с бебето. Омръзна ми. И знаеш ли, кое е най-перверзното. Всеки път получавам признания, колко съм добър, колко всичко е хубаво, но колко незрели били те, чак да се просълзи човек. Зреят... докато после не могат да заченат или пък родят деца с недъзи. Ей ви зреене и чудо. В Германия, където живеем всяко 4-то семейство не може да има собствено дете. Благодаря за "зреенето".  Sick
Нима след като си родила живота за теб спря? Нима не ти харесва да правиш секс вече? Нима нещо си ощетена? Ако не, тогава защо да не родиш и по-рано? Защо е това високомерие? Само за да ни докажете, че вие сте жените и ще става, както вие искате? Е, утре като България стане Циганистан пак се сетете за това.

# 3
 • Варна
 • Мнения: 11 829
Ако всеки път като не стане твоята, реагираш с нападки и обиди, изобщо не се учудвам, че нито една от приятелките ти не се е съгласила да имате дете! Звучиш като човек, на когото това е Идея-фикс!

# 4
Да лесно е да го кажеш, когато не познаваш човекът. А ти не си ли чувствала отчаяние? Не си ли си бунтувала, че си пленник на нещо, което не можеш да промениш? Наистина ли мислиш, че проблема е, че нападките ми, когато не става на моята, са причината? Мислиш ли, че започвам връзка с нападки или че на втория месец настоявам за бебе? Аз съм на 33. Имам 3 връзки от по 2-3 години, в които жаждата за кариера и себедоказване на партньорките ми се оказваше причината да се разделяме. А не моите нападки. Не моето нетърпение, не моето желание да ги обичам и да си ги глезя.

# 5
pretty,
А при теб, как точно дойде това прозрение, че вече искаш да имаш бебе? Какво се случи? Как става това чудо в женска глава, да осъзнае, че иска бебе? Или викаш ... магия е. Wink

# 6
 • Мнения: 712
Не знам, аз съм на 23, почти на 24 и искам бебе. Искам го от половин година. Осъзнах желанието си за дете след един или два случая фалшиви тревоги, когато някъде в пристъпа на паника "Боже, ами ако съм бременна!?!" се прокрадваше гласче "Не, не мога да го убия това детенце, ще трябва да го родя и отгледам". И така осъзнах, стъпка по стъпка, че мога да поема риска да бъда майка, мога да поема този ангажимент. Не съм била бременна никога, все още чакам да ми се случи. Ако имам проблем да зачена, няма да е заради напреднала възраст или смяна на партньори.
Не можеш да убедиш жена, която не иска дете, че детето е божия благодат. Има вариант да роди дете, но ще бъде ли майка? Моят съвет е да се влюбиш в жената и след това да я направиш майка на децата ти. Може би е добре да избереш по-зряла жена, много рядко момичета на 20-21 години са наясно със себе си, камо ли да искат деца. Има и изключения, разбира се.
И да, животът се променя след раждането на детето. Една година си затворена само в тесния свят на бебето ти и животът почти изцяло спира. За промените в тялото няма да говоря - те са видими и някои жени никога не успяват да се възстановят от тях. Сексът след това съм чувала, че е различен и поне в началото боли. Ощетена си откъм време и внимание.
Накратко - детето е лукс, който можем да си позволим само когато е преминало при приоритетите ни. А това рядко става преди 23-24-25 години, а при някои и по-късно. Говоря за осъзнато решение, а не като при циганките - ми то чаавето станало, к'во да направя, ма кака?
Съветът ми е - ако искаш непременно дете, избери жена над 25 години, за предпочитане около 30, която да е почувствала копнежа за дете. Успех!

# 7
 • Варна
 • Мнения: 11 829
3 пъти вече се разделях с момичета поради причината с бебето. Омръзна ми. И знаеш ли, кое е най-перверзното. Всеки път получавам признания, колко съм добър, колко всичко е хубаво, но колко незрели били те, чак да се просълзи човек. Зреят... докато после не могат да заченат или пък родят деца с недъзи. Ей ви зреене и чудо. В Германия, където живеем всяко 4-то семейство не може да има собствено дете. Благодаря за "зреенето".  Sick
Нима след като си родила живота за теб спря? Нима не ти харесва да правиш секс вече? Нима нещо си ощетена? Ако не, тогава защо да не родиш и по-рано? Защо е това високомерие? Само за да ни докажете, че вие сте жените и ще става, както вие искате? Е, утре като България стане Циганистан пак се сетете за това.

Ей това за мен звучи изключително грозно! Човек има деца, когато е готов за това, а не само за да угоди на някого, пък бил той и любимия човек! Не става въпрос за високомерие изобщо! Ти си на 33 и искаш деца вече, разбираемо е, а на 21 какво мислеше по този въпрос? Ами приятелката ти е твърде млада според мен, нормално е да не е готова още за това! Нормално е да иска да постигне нещо в живота, за да може да даде сигурност на децата си един ден!

# 8
Месечинка виторога,
Благодаря за "разбирането". На един от нас двамата поведението наистина е грозно и показва липса на желание за разбиране. Не искам да се заяждам с теб, затова те моля, ако нямаш какво да ме посъветваш, да не ме нападаш.
Наистина търся решение, дори възнаграждение обявих за един съвет, мислех, че това е сайт на който хората се съветват, а не просто да се обвиняват.

# 9
roxanne25,
Много приятно съм изненадан от мнението ти. Оказва се, че ти която си на 23-4 ме разбираш и си по-добронамерен човек от 30 годишната "Месечинка". Явно не годините са проблемът, явно има разлика и във възпитанието. Така че няма да тръгвам да търся нова приятелка. Аз все още и със сегашната си не съм се разделил, а и не искам. Но не бих приел да си поставяме такива условия за 25 или 30 или незнам си колко години. Аз мога да разбера и да чакаме, ако има обективни причини. Но средствата не са такава. Самия факт, че съм готов съвсем сериозно да дам 1000 лева само за един съвет тук надявам се говори нещо. Ти виждаш, че още на 22 си разбрала, че искаш дете, може би си права, че трябва да й създам 1-2 фалшиви случая, но въпроса е как. Аз не искам да правя ни дупки в презервативи ни нищо, искам с думи да се разберем, а не да си правим номера. Обичам да играя по правилата, без удари под кръста. При нас обаче има проблем с това, че макар на 21, тя вече има един аборт зад гърба си, не от мен, а от някой, който сметнала за неподходящ. Така че този гласец, който ти си чула ... явно не е проговорил тогава у нея.
Моят проблем е и че съм влюбен в нея, но се страхувам, че ако отлагаме, може някой ден да сме си заедно "щастливи" но да си плачем, че можеби все пак е трябвало по-рано да си направим бебе. Статистиката е направо убийствена с 25% бракове без деца. Не мисля, че е много разумно просто да се изчаква, щом риска е толкова висок, а и става дума за нещо наистина хубаво, като създаването на дете.
Проблема с ефективността на процеса на зреене на яйцеклетките при жените особенно е сериозен, увеличават се дефектите при мейозата и дори да се роди бебе, вероятността за някакви дефекти нараства с годините. Ето защо и смятам за много разумно да си го направим колкото се може по-рано, а и честно казано искам поне 3 деца. Нещо при което отново съм чувал примери с крави и циганки. Sad
Но си права, че надали ще мога да я убедя. Но няма да се съглася, че детето е лукс. Поне за мен/нас не би било.

# 10
 • по света и у нас
 • Мнения: 862
Нико, не можеш да очакваш жена, та тя дори не е наистина жена, на 21 години да иска дете. Ако наистина я обичаш, дай и време, а ако не можеш да чакаш толкова, че тя да узрее за идеята за дете, просто намери жена на приблизително твоята възраст. Аз започнах да мисля за дете след 25та си година. От пет месеца живеем с моя мъж и вече съм сто процента сигурна, че го искам наистина. Тези неща не стават раз-праз и готово. Не можеш да убедиш някого в нещо, в което той не вярва или на което не е готов. Но въпреки това ти желая успех!

# 11
 • Габрово
 • Мнения: 1 330
Не съм съгласна с по-голяма част от разсъжденията ти, особено че с напредване на възрастта жените трудно зачевали и можело да родят деца с недъзи. Има риск само ако жената е на повече от 35 год. и то съвсем не е задължително да има проблеми. Щом толкова копнееш за деца трябвало е още в началото на връзката да прецениш дали и момичето е готово за това, а най-добре да се беше ориентирал към жена в малко по-зряла възраст. Аз лично живея в Испания и тук повечето жени раждат над 30 год. и не виждам да им има нещо на децата. Аз забременях на 18  и то съвсем не от раз, сега съм на 28 отново съм бременна и отново чаках дълго да стане чудото така че не виждам връзка с възрастта на жената. На теб май ти е фикс идея да имаш дете щом опря  дори да предлагаш пари. Няма такава стратегия, която да накара даден човек да направи нещо против волята си, освен чрез изнудване и насилване, което не ти препоръчвам.

# 12
От пет месеца живеем с моя мъж и вече съм сто процента сигурна, че го искам наистина
Hri,
Сама виждаш, че не е до времето, жените са глезениците на съдбата, които си правят, каквото поискат. Ти си на 25 и вече и 5 месеца ти стигат за да си 100% сигурна. Преди 4 години нямаше да е така, защото в ушите ти нямаше да звучи магическото число 25. Sad Не разбирате ли, че всичко това с възрастта е илюзия? И пак питам, тези от вас, които са раждали. Какво загубихте с раждането? Не е ли хубаво, че родихте? Съжалявате ли? Бихте ли родили пак?

# 13
valkata78,
фактите са си факти, статистиката е факт. Аз не съм казвал, че е невъзможно, моле те не ми изопачавай думите. Аз познавам лично жени, които и на 42 са раждали и всичко си им е наред, а и днес са на 87 години. Не говорим за щастливите изключения, а за минимиране на ненужен риск. Има различни причини една жена да има проблеми със зачеването, но това не е единствената беда. Даже май по-страшното е да родиш дете със сериозни недъзи, просто си представям ако се случи, как ли ще си мисля, че евентуалният ми син или дъщеря ще е щастлив с живота, който сме му дали, уж когато сме били "готови".
Опасявам се, че днес жените си позволяват да си играят на богини с природата си, но еволюцията наказва всичко безпощадно.
Моят проблем е, че съм внимателен интелигентен мъж, който предпочита да избягва ненужните рискове. Така се и успява в живота, като изключим факта, че няма начин да убедим в това една жена. Sad
Да права си, че с насилие не стават тези неща, не съм насилник и по-добре да си умра така, от колкото наистина да насиля една жена.
Това което търся е просто съвет за вразумяване, ако има такъв.
Hямаш идея, как ми се иска понякога мъжете да носеха плода. Само и само да сте доволни вие, жените. Но ... това е статуквото сега. Sad
Благодаря за разбирането,
нико

# 14
И не виждам, какво толкова ненормално има да предложа награда за добър съвет. Не ти предлагам пари да ми раждаш дете я. Май каквото и да кажа, ще се обърне в мой ущърб. Sad

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт