Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

Ямбол

Мнения: 14
Някои може ли да ми каже как се прави чеснов сос! Praynig Аз правих с кисело мляко, майонеза и чесън , но стано много рядък. newsm12
Цитирай


Мнения: 6 880
Аз го правих по рецептата на doniboni и много ни хареса вкъщи. Настържи сирене в него - сгъстява се.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 9 400
Аз го правих по рецептата на doniboni и много ни хареса вкъщи. Настържи сирене в него - сгъстява се.
И у нас е на почит този сос!
Цитирай

Варна

Мнения: 1 322
За да не ти стане рядък соса слагай по-малко кисело мляко, или мляко с висока масленст 4,5%. Гледай съотношението да е 1  част мляко 3 части майонеза или 1 към 4. Задължително разбърквай соса с вилица на ръка! chef
Цитирай


Мнения: 1 279
Някои може ли да ми каже как се прави чеснов сос! Praynig Аз правих с кисело мляко, майонеза и чесън , но стано много рядък. newsm12
И аз го правя като теб, с изключение на това че слагам и малко лимонов сок.На вкус става чуден WinkОтносно сгъстяването-слагам една-две супени лъжици картофено пюре, в зависимост от това колко гъст да бъде.Ние всички вкъщи го обичаме да е по-рядък, така че минаваме и без пюрето Laughing
Цитирай

на една крачка от Пловдив

Мнения: 516
И аз го правя със майонеза, кис. м-ко/по-малко/ и чесън слагам няколко капки лимон :peace
Но не съм се сетила да сложа сирене малко ще опитам Peace
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 500
Аз си го правя с чесън  Laughing, кисело мляко, сол, черен пипер и намачкано синьо сирене. Става супер  Peace Става и с обикновено бяло сирене, сирене-крема, извара. Гъсто и вкусно. Може и копър, магданоз...
Цитирай

Smallville

Мнения: 993
Аз правих с кисело мляко, майонеза и чесън , но стано много рядък. newsm12
Аз го правя по същия начин като теб,но вместо кис. мляко слагам заквасена сметана,малко горчица и чер пипер.Никога не е рядък Peace
Цитирай


Мнения: 10 451
Благодаря за този сос...Вярвам може да се използва за салати, спагети....
Цитирай

далече от Златото на леля ;(

Мнения: 2 590
аз слагам също и малко горчица, а съотношението майонеза - мляко е на око, но обикновено слагам повече мляко, за да не стане твърде тежък с майонеза! (може би не трябва да го бъркаш с пасатора, а на ръка)
Цитирай


Мнения: 331
Може би малко закъснял отговор и от мен: 1глава чесън се обелва и се слага в чашката на пасатора, щипка-две сол и се залива с олио да покрие чесъна (ако искаш сложи и копър) - пускаш пасатора и като се захване доливаш още олио около около 200 мл., като се поеме всичкото олио - да стане като майонеза малко оцет или лимонов сок. Да ви е сладко!
Цитирай

Ямбол

Мнения: 14
Много ви благодаря момичета за чудесните идеи. bouquetЩе пробвам и вашите резепти!
Цитирай


Мнения: 10 451
Тази вечер направих чесновия сос - майонеза, кисело мляко(малко), пресен чесън(само бялото) и малко горчица.... Стана супер! Имаме и пица - така че удоволствието да хапнем нещо вкусно тази вечер се увеличава... А мъж ако се сети да ми донесе и копър - ще прибавя и него.
Благодаря ви! bouquet
Цитирай


Мнения: 6 461
Аз го приготвям така:

чесън
кисело мляко
сирене
копър
1с.л. олио/зехтин
Пасирам с пасатора.
Цитирай

Габрово

Мнения: 692
Друг вариант е киселото мляко да е изцедено - тогава не става така рядък, но пък и не е толкова тежък от майонезата, поне аз предпочитам тя да е по-малко.
Вкъщи понякога вариантът за чеснов сос е домашно приготвена млечна майонеза по рецепта, която взех от форума (не помня авторката в момента), овкусена с чесън и копър. Млечната майонеза е много по-лека от тази с яйца, така че става супер и по този начин
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора