Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 19 апр. 2007, 03:10 ч.

Рибешки топки

  • 2 207
  • 21
  •   1
Отговори
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Рецептата е по иедя на един приятел. Трябва ви някакво тесто, аз взимам готово и разточено, може да си го направите, обикновено содено тесто, не е нужно да бухва.
Лук, копър, сол, черен пипер и риба от консерва. По избор. Каквито искате видове и вкусове, всичко е ок. Аз лично слагам риба тон и скумрия, за да е мазничко, че тонът е суха доста. Даже слагам малко зехтин допълнително. Слагам и аншоа. Всичко това накълцано и разбъркано. Става с всякакви консерви. Режете триъгълници, слагате плънка, завивате, обръщате, мажете с жълтък, ръсите ким, сол, червен пипер, люто, кой каквото иска и печете. Докато стане тестото розово и хрупкаво. И топли, и студени са много вкусни и ефектни. Аз пека върху оризовата хартия от тестото, но може и директно в тавичка с мазнина на дъното. Ако някоя риба е по-мазна и пусне мазнина, след изпичането наредете върху няколко слоя слафетки и те попиват.

Снимки:
Преди навиването
Навита
Навити и обърнати
Готови за печене
Изпечени

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 392
Това ще го спретна довечера. Много вкусно изглежда!Благодаря за идеята!  bouquet

# 2
  • Мнения: 1 356
Много добре изглежда, ще се пробва!
Аз пък за какви топки си помислих...... Embarassed

# 3
  • Мнения: 2 549
дали ще стане с бутер тесто?  newsm78
Ох, много добре изглежда...а дори не обичам риба  Crazy

# 4
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 279
Леле, Блондииииии......Ммммм!  Hug

# 5
  • София
  • Мнения: 4 293
Изглеждат страхотни, та чак ми се дояде  Laughing
Ще ги пробвам в най-скоро време Peace

# 6
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
дали ще стане с бутер тесто? 
Ще стане, но ще ти бухнат много и вътре ще стоят леко кухи у ще са малко по-трошливи и трудни за ядене, но иначе ще стане. Може да навиеш плънката като за пирожки, да не са на топки, по-добре ще е.

# 7
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Цитат
ръсите ким

Ох, това защо го прочетох "ръсите косми" Crazy? Сигурно покрай топките съм се присетила нещо Blush...

По темата - звучи обещаващо, ще взема да го пробвам Wink.

# 8
  • София
  • Мнения: 3 537
Леле, много вкусно звучи и изглежда, интересно и по-нестандартно Heart Eyes Потекоха ми лигите Grinning
Трябва да го пробваме скоро на всяка цена....обаче като приключа с диетата ми та тогава  Mr. Green  Crazy
Мерси много  Hug

# 9
  • Благоевград
  • Мнения: 663
Изглежда ,доста вкусно  -  ще пробвам рецептата.

# 10
  • weltweit
  • Мнения: 6 287
Мммм, Блонди, как ти идват тези великолепни идеи  Mr. Green
Милинките ти бяха супер, сега ще пробвам и тези рибешки топки,мдам  Mr. Green

# 11
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 842
Цитат
ръсите ким
Ох, това защо го прочетох "ръсите косми" Crazy? Сигурно покрай топките съм се присетила нещо Blush...

 Mr. Green  Joy

Наистина изглеждат разкошно. Тъкмо имам няколко консерви риба тон, ще взема да ги направя скоро. А с бутер тесто дали ще станат  newsm78

# 12
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
А с бутер тесто дали ще станат  newsm78

Върни се маааалко по-нагоре в темата  Laughing

# 13
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 842
А с бутер тесто дали ще станат  newsm78

Върни се маааалко по-нагоре в темата  Laughing

 Blush Embarassed

# 14
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Блонди, аз имам паламуд,  дали ще станат с него/няма ли да натъртва миризмата му?/ и с риба тон? И още нещо: ако слагам паламуд, да пропусна ли мазнината?

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт