Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 19 апр. 2007, 15:02 ч.

Нужна ми е малко помощ

 • 634
 • 9
 •   1
Отговори
Здравейте мамета,
ето ги и моите въпросчета:
Чкам бебче,вече съм в 6 ти месец, с таткото в начолото всичко вървеше наред, той в чужденец. Но в последствие нещата се объркаха и ние с бебчо си останахме сами и се върнахме в България. Въпроса ми е свързан с издръжката, надявам се той да припознае детето, но ако пак му дойде друго наум, аз няма да мога да се справям финансово сама. Имате ли идея значи какви са издръжките и т.н, той може ли напълно да се откаже от детето си и да избяга от отговорност. Привмам всякакви съвети.Благодаря ви предвартиелно!!

# 1
 • Мнения: 1 431
Всичко може. Може да се откаже от детето и може да избяга отговорност. Дали ще го направи - само той си знае.
За издръжките - по-добре адвокатите да кажат.
Той откъде е всъщност?
Не знам дали адвокатките които пишат тук ще могат да ти дадат съвети, но може да имат някакви идеи.
От мен една друга идея - пиши и в раздела "Родители в чужбина" - там също може да ти дадат някакви съвети.  Peace

# 2
 • Свищов
 • Мнения: 624
Първо имаш ли брак или нямаш с тоя човек ,ако имаш не се тревожи.
Ако нямаш и той откаже да припознае детето ,следва да водиш дело за доказване на бащинство , то самото дело не е кой знае каква трудност ,но ще се наложи да го призоваавш в чужбина ,ще се наложи книжата да се превеждат ,експертизи ..........вс. това са доста разходи

# 3
Бащата е швейцарец и нямаме брак. Но си мислая че едно дело би му дошло в повечко,като знам каква скръндза е.

Благодаря за отговорите ви!!

# 4
 • София
 • Мнения: 580
julkata,ти май не разбра,че ТИ ще плащаш тези експертизи и т.н.  ...Той ще плати,ако евентуално след като съдът се произнесе в твоя полза...За съжаление,май съм права:(

# 5
Разбирам че ще трябва да платя, но все пак е важно бебнцето да си има татко и мъжете да разберат, че едно бебе не можеш просто да върнеш без каквито и да  е последствия.

# 6
 • София
 • Мнения: 6 449
Виж, едно бебе има татко само и единствено ако този татко пожелае да е такъв! Иначе ако става дума за признаване на бащинство и произтичащите от това финансови задължения - да, тук вече не може мъжа да каже - не го искам това бебе и го връщам обратно. Предполагам, че за доказване на бащинството ще трябва да заведеш дело в Швейцария и съдът от там да присъди издръжка за детето и всичко останало. Само че има и друг момент - бащата освен задължения има и права. По нашите закони бащата има право да вижда детето си определен брой пъти - адвокатите ще ти обяснят в детайли. Та мисълта ми беше, ако трябва да пращаш примерно веднъж годишно детето за месец при баща му ще бъдеш ли съгласна? А ако не ти го върне на уговорената дата? Помисли и върху тази страна на въпроса.
Аз също мисля, че ще е добре да попиташ и при "Родители в чужбина" и да се консултираш с адвокат, който познава законите на Швейцария, за да направиш това, което ще е най-добре за детенце и за теб.
Успех и леко бременеене!  bouquet

# 7
 • Свищов
 • Мнения: 624
Съгласно Кодекса по международно частно право- Чл. 9. (1) Българските съдилища и други органи са компетентни по производствата за установяване и оспорване на произход освен въз основа на чл. 4 и когато детето или родителят, който е страна, е български гражданин или има обичайно местопребиваване в Република България.
(2) При условията на ал. 1 тази компетентност важи и по делата за лични и имуществени отношения между родители и деца.

Така ,че няма нужда да завежда дело в Швейцария Mr. Green

# 8
 • Мнения: 1 431
А издръжката в едно дело ли се определя с бащинството или е отделно? Щото в България издръжките са "мижи да те лажем". И ако трябва отделно дело за издръжката - сигурно ще е по-добре да се води в Швейцария, ама не знам колко ще струва пък тогава.

# 9
 • Свищов
 • Мнения: 624
То мооже и тука да се води , ще се събират доказателства от чужбина ,има си конвенция.
Разбира се оня трябва плаща доброволно че инък екзекватура в чужбина изпълнение там.Ако се води в Швейцария , първо не знам кви средства там , после тука трабва да минава на екзекватура.........,АБЕ ТИЯ МЕЖДУНАРОДНИТЕ УДРЯТ МАЛКО НА КАМЪК В ИЗПЪЛНЕИЕТО НЕ Е ЛЕСНО.

ТО ПРИ ВС. СЛУЧАИ АКО ИСКА РЕШЕНИЕТО ЗА БАЩИНСТВО ДА СЕ ПРИЗНАЕ В ШВЕЙЦАРИЯ ЩЕ ТРЯБВА ДА МИНЕ И ТАМ НА ЕКЗЕКВАТУРА ,ТАКА ЧЕ НЕ Е ЗЛЕ ДА ПИТА И ТАМОШЕН АДВОКТ КВО ЩЕ И ИСКАТ ЗА ЕКЗЕКВАТУРАТА.Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт