Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 20 апр. 2007, 08:07 ч.
  • Преглеждания  12 065  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 865
Днес реших да направя палачинки, но хич не ми се занимава с пържене Embarassed. Сетих се, че става и на фурна, но не съм сигурна в пропорциите, температурата на печене Rolling Eyes
Помогнете, моля Wink

Реклама
# 1
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Аз правя тестото като за пържени на тиган, просто сипвам по-голямо количество в тавата при печене на фурна и става по-дебела. Пека на умерена фурна докато се зачерви, не обръщам.

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 392
Аз съм правила тази:
Голяма палачинка
3 яйца, 120 гр. брашно, 300мл прясно мляко, ванилия, 60гр краве масло, сладко
Разтопява се маслото в голяма правоъгълна тава. Разбиват се яйцата, прибавят се млякото, ванилията и брашното. всичко се изсипва в тавата и се пече в умерена фурна до бледорозово. Маже се със сладко и се навива на руло.

Добър апетит!

вместо сладко вътре и вън понякога съм намазвала с крем.

# 3
  • Италия
  • Мнения: 5 474
aneleto ,интересна е рецептата,ше пробвам ! Hug Peace

  Един въпрос- маже се със сладко и се навива докато е още топла,нали?  newsm78

# 4
  • София
  • Мнения: 3 269
aneleto , а в колко голяма тава печеш и колко дебела става палачинакта  горе-долу?

# 5
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 263
Хммм, аз пък не съм правила до сега на фурна.....  newsm78

# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 392
aneleto , а в колко голяма тава печеш и колко дебела става палачинакта  горе-долу?

Аз я правя в кръгла; ами едно време си имаше класически големи кръгли тави , а на дебелина палачинката е около 1-см
етно снимка на тавата, в която я правя

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2633828

# 7
  • София
  • Мнения: 3 269
етно снимка на тавата, в която я правя
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2633828

Аха, имам една такава от едно време, ясно, ще се пробвам

# 8
  • Видин
  • Мнения: 961
aneleto , а в колко голяма тава печеш и колко дебела става палачинакта  горе-долу?

Аз я правя в кръгла; ами едно време си имаше класически големи кръгли тави , а на дебелина палачинката е около 1-см
етно снимка на тавата, в която я правя

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2633828

Боже, каква е тази вкусотия в тавата, бе душко?
Имаите милост към все още не обядвалите #Crazy


# 9
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 865
Направих палачинката по рецепта на aneleto и стана много сполучлива. Намазах я с шоколад обаче вместо сладко.
  bouquetБлагодаря за рецептата

# 10
  • Пловдив
  • Мнения: 392
Радвам се  bouquet

# 11
  • Sofia
  • Мнения: 11 674
И моята рецепта е подобна, само с повече брашно и мляко, а и тавата ми е като показаната....
...ето и палачинката.

# 12
  • .... при любимите ми хора
  • Мнения: 2 147
Аз правя същата палачинка , но солена за обяд- нарязвам колбаси , кисела краставичка, гъби и  настъргвам кашкавал, навивате я на руло и отгоре пак малко кашкавал и обратно за 5-10 мин да се запече. Да Ви е сладко  chef

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт