Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 8 769
Моля ви, вчера мернах интересна рецепта в предаването "Бон Апети", и но не успях да си препиша рецептата от сайта. А нямам код за достъп, и днес вече не мога да я видя.
Дали някой я е записал или има код за достъп, за да я препише и да ми я даде?
Рецептата беше за Джуркан спанак с рагу от гъби. Много обичаме такива зеленинки и ми се стори интересна като идея.
Благодаря ви много предварително!  bouquet
Цитирай


Мнения: 470
 Заповядай:
Джуркан спанак с рагу от гъби
Някога това ястие се е приготвяло с джурулек – дървен уред с разклонени къси пръчки в единия край
19/4/2007
 
Списък на необходимите продукти:

за спанака:
750 г спанак
2-3 стръка пресен лук
1/2 ч. ч. олио (100 мл)
4 с. л. брашно
2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол
3 стръка копър (1 ч. л. сух)
1 клонка девесил (1 ч. л. сух)
орехови ядки за поръсване

за рагу:
300-400 г печурки
30 г масло
1 домат
1/2 глава лук
1/2 кубче пилешки бульон
2 с. л. бяло вино
2 с. л. зехтин
1 с. л овкусено масло

за ру:
100 г меко масло
100 г брашно
4-5 стръка магданоз
4-5 стръка копър
черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

 1. Печурките за рагуто се нарязват на филийки, лукът – надребно. Маслото и зехтинът се загряват в тенджера, сипва се лукът и се задушава за 1 минута.
 
 2. Добавят се нарязаните на филийки гъби и се задушават около 10 минути на тих огън под капак.
 
 3. Доматът се обелва, почиства се от семето и се нарязва на кубчета. Прибавя се при задушените гъби и лук.
 
 4. Налива се виното, стрива се кубчето бульон и рагуто продължава да се задушава.
 
 5. Омекналото масло за ру се смесва с брашното. Добавят се нарязаните наситно копър и магданоз, поръсва се с черен пипер и сол на вкус и се разбърква добре.
 
 6. Една лъжица ру се слага в рагуто. Останалото овкусено масло се сипва в единия край на лист алуминиево фолио и се завива във фолиото. Пакетчето се оформя като цилиндър и по този начин ру може да се съхранява в хладилник.
 
 7. Спанакът се попарва във вряла вода за 30 секунди. След това се охлажда със студена вода, отцежда се и се нарязва наситно.
 
 8. Пресният лук се нарязва на кръгчета и се запържва в предварително загрятото олио. Поръсва се с брашно, разбърква се и тенджерата се оттегля от котлона.
 
 9. Лукът се подправя с червен пипер, връща се на котлона и се добавя спанакът. Бърка се 1 минута, след това се посолява и се залива с 1/2 ч. ч. гореща вода. Къкри няколко минути, като се разбърква. Накрая се подправя с наситнени девесил и копър.
 
 10. Джурканият спанак се сервира с рагуто и се поръсва с орехи.
 
 

 
Цитирай

Варна

Мнения: 8 769
sladur4e*2, много ти благодаря!!!  bouquet
А какво е ру? Blush
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.