«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

»скам бебе
0 ѕотребители и 3 √ости преглежда(т) тази тема.
15-29 от 605 отговора

¬арна

ћнени€: 2 168
«дравейте!
јз знаех, че съм бременна още на следващи€ ден, защото любимата ми пилешка пържола имаше вкус на стиропор . ќсвен това имах следните признаци в първите две-три седмици, които обикновено иначе не изпитвам:
- спеше ми се посто€нно и заспивах и права;
- "€д€х" въздух като ненормална/дори б€х решила да ход€ на лекар,но прочетох че си е в рамките на нещата/;
- течеше ми кръв от носа;
- гърдите ми б€ха ужасно болезнени/никога не са ме бол€ли преди цикъл/;
- макар че беше л€то много ме болеше кръста и посто€нно ходех с вързана блуза;

”спех на всички кандидат-мами!
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 070
ƒа! —ега Ѕил€на333 ми напомни!!
Ќикога през живота си не съм закусвала, ама никога! ≈, с това се започна - вълчи глад сутрин. ќсвен това винаги съм изпивала по една кафеварка кафе на ден от сутринта - точно тогава много взе да ми опротив€ва  ooooh! как не се сетих! Ќ€маше да ми дойде на ум, чак сега си ми направи впечатление, като й прочетох постинга. Ѕраво на не€!
’айде и успех, момичета! —тискам ви палци! » мен н€какъв доктор ме беше наплашил, че имам обърната матка и мноого трудно ще забремене€, та имах иде€ фикс за това дълго време. —ега ако се сет€ кой е бил, ще го  #2gunfire
÷итирай

¬идин

ћнени€: 4 808
«дравейте момичета!“емата и много хубава Very Happy .
јз забремен€х по-миналото л€то на морето.» тъй като опитвахме повече от три години безуспешно, ранните симптоми ги отдавах на н€какво друго неразположение.ј те б€ха доста.ѕърво, започна да ми става много непри€тно, когато палех цигара или н€кой друг пушеше покрай мен. афето, откъдето и да си го поръчвах, все ми се струваше с блудкав вкус и едвам изпивах половината.ƒо нас на плажа имаше ресторантче в което об€двахме и започна всеки преди об€д кагато приготв€ха об€да, да ми се гади от миризмата на готвено.Ќо аз си мислех, че съм хванала морска болест Laughing .¬ечер с€дахме н€къде на ракийка и салатка, но на мен нещо не ми "вървеше" особено ракийката и минавах с минерална вода.» понеже очаквах да ми дойде към кра€ на почивката имах и болки и напрежение в гърдите (но този път по-силни от обикновено), а така също и болки ниско долу.ѕо едно време се усъмних и си таправит тест, но беше отрицателен.ј нещо дълбоко в душата ми крещеше, че съм бременна,чувствах се особено и както никога до сега, но отрицателни€ тест ми попари ентусиазма.Ќо датата дойде и си отмина и от ћ ни вест, ни кост.ј цикълът ми иначе е много точен - твърдо на 28 дни!
¬ече у дома, с 3-4 дневно закъснение направих пак тест и имаше втора чертичка Very Happy .¬€рно, много бледа, но съществуваща  Very Happy  Very Happy .—лед още 2 седмици вид€х сърчицето на ≈вка на монитора на ехографа в лекарски€ кабинет.
÷итирай


ћнени€: 7 809
«дравейте момичета! јz имам 2 аборта zад гърба си  Embarassed  първи€т път не усетих ниўо до осмата седмица ниўичко
втори€т път беЎе ужас гаден повръўане иzобўо всички екстри
сега ме бол€т гърдите много и са като балони, леки болки ниско в корема,главоболие,сърцебиене,болки в кръста,корема ми е подут,ход€ по често до тоалетна и по малка и по гол€ма нужда,пи€ повече течности и вече трудна си влиzам в панталоните.
—тискам ви палци и ви жела€ успех  Very Happy
÷итирай

на върха

ћнени€: 6 454
ћного хубава темичка Very Happy ’айде и аз ще сподел€.

1- ва бременост. Ќе беше планирана и по тази причина нито съм знаела кога ми е овуто, нито съм си следила за признаци. ¬ъв всеки случай много ме бол€ха гърдите, ужасно ми се спеше и ставах по 3 на нощ да пишкам.

2- ра бременост - вече планирана, тъй че се вторачвах от самото начало във всички признаци. ќтново много ме бол€ха гърдите, като б€ха станали страшно твърди и ми изпъкваха вените. —лед овуто, ниско долу се по€ви еднамного странна болка. Ќе бих го нарекла дори и болка, а по скоро дискомфорт. ¬се едно си се пор€зъл с харти€ ама отвътре. Ќа дата на ћ ми се по€ви кафеникаво течение и реших, че ми идва. —пр€ на следващи€ ден и тогава си пуснах тест. Ѕеше с много бледичка втора черта.

» двата пъти почна да ми се гади чък към 8-ма седмица и имах уникално главоболие.
÷итирай
«дравейте, ћомичета - √ероини Smile
≈то и мо€ скромен опит:
ѕри първата ми бременност:
Ќ€мах никаква представа за бременността си докато не ми закасн€ 2 дена и не направих теста. Ќо €сно си спомн€м необичайното нарастване на гърдите ми и болезненето усещане в слабините. “ова беше доста необичайно усещане за мен преди първи€ ден от менструаци€та ми. ќбщо взето това продължи до към 3-ти€ месец. Ќо нищо повече.
—ега пак имам тези симптоми и искрено се над€вам да съм бременна (пробваме вече 5 цикъла). “р€бва да са минали около 10-12 дни от предполагаемата дата на овулаци€та и имам пак същите болки и наедр€ване на гърдите, и пак същото болезнено усещане в слабините Thinking .
—тискайте палци след 6-7 дена като направ€ теста, той да е полжителен Smile
÷итирай

Sofiа

ћнени€: 2 561
јз си направих теста на майтап - б€х сигурна, че не съм бременна и направо се облещих  #Shocked  като вид€х 2те чертички.
јз неразположени€ н€мах. “ова, което беще характерно за начлото не бременността ми е, че много ми се спеше , ама много -вечер си л€гах в 8.30 (а б€хме на море с при€тели и ми се чудеха какво мие , та накра€ си казах  Embarassed ), сутрин ставах в 6.30 - 7 до по-късно не можеш да сп€, като за сметка на това единствената ми мисъл беше «ј ”— ј, при положение, че никога не съм закусвала в живота си.
÷итирай

ѕри любимите ми хора!

ћнени€: 1 641
Ќашето бебче също беше планирано, затова като ми закъсн€ цикъла започнах с тестовете. ѕърви€т се оказа отрицателен, но аз имах н€какво предчувствие. —лед н€колко дни взех втори, той се оказа положителен, но втората чертичка беше н€как бледа и несигурна. «атова изтичах до аптеката и взех трети, който също се оказа положителен.
ќще на други€ ден отидох на лекар и се оказах в 5,5г.с. ƒвамата с мъжа ми б€хме много щастливи, но лекарката ни каза че н€ма нужда още от сега да сподел€ме с н€кого, че нищо не се знае и има много въпросителни. —амо двамата си се радвахме около две седмици и точно когато решихме да кажем на родителие, и го направихме, аз прокървих. ѕлачеща моето момче ме заведе до болницата, там ме приеха за задържане, но ми казаха че нищо не зависи от т€х. —амо тр€бваше да чакаме да видим как ще се разви€т нещата. —лед 10 дни на инжекции и системи ме изписаха и препоръчаха да си почивам и да се мол€ да не се случи пак до 12г.с.
«а наша радост всичко мина добре и сега бебчето ми е добре. «апочна хубави€т период на бременността ми. ѕървите три месеца б€ха меко казано кошмарни, заради посто€нното повръщане, кървенето и страха да не се случи най-лошото. √ърдите ми ме бол€ха посто€нно, ако н€кой панталон ми ст€хаше коремчето, се чувствах адски некомфортно. јпетита ми се увеличи малко по-късно, но сега съм станала много лакома.
—ега сме много щастливи и очакваме с нетърпение нашето мъниче да се по€ви на б€л св€т. ћного го обичаме още от сега, а по-натам просто ще го обожаваме. “ова е най-желаното бебче. ƒано да е живо и здраво.
÷итирай

Sofia

ћнени€: 1 734
«дравейте момичета, нека и аз да се включа:
Ќе очаквах да съм бременна, н€мах признаци като гадене или повръщане (те ми се по€виха чак към 3-ти месец), но гърдите ми доста наедр€ха и станаха чувствителни. —ъщо така около датата, ко€то очаквах да ми дойде имах болки ниско долу в корема и си мислех, че това е типичен предменструален синдром. Ќо за всеки случай си взех тест, над€вах се да е положителен, но уви - една черта Sad , е поне б€х сигурна, че неразположени€та ми са си типичен предменструален. Ќо странно не ми идваше... а болките ниско долу си ги имах. »зчаках около седмица или 5 дни не помн€ защото б€х много нетърпелива и си взех втори тест, този път се оказа положителен Laughing . —ледва умората и ранното заспиване, миризмите, но вече си знаех от какво е Wink
÷итирай


ћнени€: 371
ѕри мен нещата се случиха така:
1. Ѕ€хме на море и аз много лесно се измор€вах почти от всичко.
2. ѕо-принцип сутрин никога не съм гладна,но тогава първа се нареждах сутрин на опашка за закуски-много ми харесваха тестените продукти в началото на бременността(по принцип не е така).
3. ћорската вода винаги ми се струваше студена,а т€ беше разкошна според останалите.ќбожавам да плувам ама тогава нещата не б€ха точно така.
4. ¬ечер много рано заспивах-все едно ц€л ден съм орала и копала.
5. Ќе можех да търп€ сутиена си-изведнъж започна много да ми ст€га.
6. ћного пътувахме с кола и по едно време се оказа че и колана не  мога да понас€м-б€х н€как си по-чуствителна.
7.  ато се прибрахме ми закъсн€ цикъла само с един ден,но направих тест и беше положителен.
8. »мах болки като преди цикъл.
9. ¬ 5 седмица прокървих съвсем малко и отидох на преглед,когато и докторката останови бременност.
10. ќт 6 седмица се започна гадене и главоболие,което ме държа поне две седмици в най-силна форма после поотслабна.
11. Ќе можех да търп€ цигарени€ дим,както и миризмата на кафе.
12. ѕървите три месеца имах спазми и ми беше  трудничко да върв€.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 655
ѕонеже при мен бременността беше изключително желана и в тази връзка планирана, не мога да определ€ симптоми ли б€ха или надежди, но н€как разбрах, че съм бременна по следни€ начин.

3 дни преди очаквани€ първи ден на новата ми менструаци€, имах кървене, което по нищо не се отличаваше от нормалното за цикъла. ѕодготвих се като за цикъл, но в кра€ на ден€ н€маше и следа от него, както и в следващите 3 дни.  “огава си купих първи€ тест - направих си го - беше положителен. ƒва дни по-късно си направих още един - също положителен, но беше н€каква никому неизвестна марка (даже не € помн€) и на следващи€ ден си купих нов - който съвсем затвърди нещата.

—м€тах да отида на лекар едва след 3 седмици обаче - просто б€х на море и не ми се искаше да ход€ при непознат лекар. јпетитът ми стана огромен, но забел€зах, че имам непоносимост към цигарен дим, вкуса на кафето, едва се прибирах от плажа от изтощение. —то€х посто€нно под чадъра и в момента, в който усещах, че ми става лошо, хуквах към водата и едва стигах до не€. »мах нужда от повече и повече сън. Ќосех си старите дрехи, тъй като видимо нищо не ми личеше, но коланите и н€кои по-тесни дрехи ми предизвикваха отмал€ване. «апочнах несъзнателно да сп€ с гръб към мъжа ми, а когато б€х обърната към него, се чувствах дискомфортно, ако прилепи част от т€лото си до корема ми. Ќощтната му прегръдка ми тежеше, където и да си сложеше ръката. ј гърдите ми - боже, станаха огромни и така ме бол€ха, та едва се обръщах нощем!!!

» една сутрин прокървих - съвсем лекичко и отидох веднага на лекар, въпреки че не исках непознат лекар да ме преглежда. ”станови бременност в 6-та г.с. “р€бваше да съм безумно щастлива, но ц€лото това мъчение по въздишането му срещу екрана на ехографа, с€каш вижда поне 6 тумора в мен, после апати€та, с ко€то взе да ми дава съвети какво вече не бива да прав€, от какво да се паз€ и т.н, всичко това адски ме разстрои. »зл€зох разплакана от кабинета, мъжа ми пък беше безумно щастлив. 2 часа ревах (мъжът ми до ден днешен ме имитира : "докторът не ми съобщи новината радостно!!!"), после се обадихме на н€колко близки да споделим новината, и отново б€х щастлива!!!

«а протокола - не ми се е гадело, освен като помиришех готвени €сти€ в първото тримесечие на бременността. “огава също и парфюма си не можеш да понас€м. –азвих кучешко обон€ние. —танах по-нервна. » още по-чувствителна, отколкото нормално си б€х!

“ова са първите признаци. ѕосле си станах нормална и до ден днешен пон€кога забрав€м, че съм бременна - нищо не ми тежи, само много ми се спи!

ѕожелавам на всички жени подобна лека бременност!!!
÷итирай

“ам н€къде

ћнени€: 276
«акъсн€ваше ми с н€колко дена, но от една седмица се успивах сутрин, а аз по принцип не съм поспалива. »мах всички симптоми на приближаващата менструаци€, при мен има по принцип и гадене по време на цикъл, така че не б€х сигурна. Ќо за пръв път имах усещането, н€какво страно чувство че съм бременна, а и друг път ми се случвало да ми закъсн€ва и да имам съмнение за бременност.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 777
јми и при мен симпотомите б€ха като при другите:

ѕодути и болезнени гърди
ћного ми се спеше
ћного ми се ходеше до тоалетна
„уствах се дискомфортно
ѕридръпваше ме стомаха
÷итирай

—офи€

ћнени€: 154
ѕри мен 2-3 дни имах силни болки в корема, които б€ха около седмица преди да ми дойде. ƒори отидох да ме вид€т на ехограф, че се уплаших да не е нещо лошо. ј това бил малки€ юнак...≈, така и не ми дойде...
÷итирай


ћнени€: 2 483
≈, и аз да си кажа-при първата ми бременност-болки в гърдите и €йчниците и си мислех, че е ѕћ—, също б€х и доста раздразнителна, гадеше ми се предимно сутрин........

ј сега първи€т положителен тест за бременност ми беше 3 дни след закъснението, а предните ми б€ха отрицателни...болките в гърдите липсваха и се по€виха чак на 10-€ ден от закъснението, раздразнителността и нервността също беше на лицебол€ха ме €йчниците като да ми идва, а гаденето и повръщането се по€ви по-късно....

Ќо момичета при вс€ка жена е строго индивидуално, а дори и при една съща жена бременност с бременност не си прилича...

”спех на вс€ка една от вас....
÷итирай
0 ѕотребители и 3 √ости преглежда(т) тази тема.
15-29 от 605 отговора