Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

мечтая за собствен дом заедно с любимите ми две деца и съпруг

Мнения: 227
Здравейте! Поздравявам Всички от Вас за кулинарните ви подвизи! Аз имам едно питане, пък дано се получи това, което съм замислила... Става въпрос за следното - разполагам с 8 пържоли свински, но понеже прах пердета, бърсах и чистих цял ден не ми се ще да ги правя на скара, че ще се опуши, нито пък ми се пържи. мислех си за следния вяриянт - да ги осоля и да ги сложа с картофи, лук, и бЕлЕНИ ДОмАТИ  в глинено съдче да ги задуша в малко мазнина... дали ако сложа вода ще се получи нещо като сос, че малките обичат да си топкат хлебче!  newsm78 незнам как би се получила подобна манджа, та затова питам вас - ако си го представяте, като ядене това мое хрумване, моля за вашите мнения и препоръки, плиииссс!   bouquet   bouquet   chef
Цитирай

София

Мнения: 1 021
А вода сложи задължително.
Според мен обаче, сложи първо картофките с лука и след това картофките. Аз нямам много опит със свинското месо, надявам се някои по-вещи кулинарки да се включат.
Можеш и да задушиш месцето с гъбки, сметана и пушено сирене!  Wink
Цитирай

Пловдив

Мнения: 392
Аз мисля, че ако сложиш всичко заедно в глинения съд с капаче и разбира се водичка и ги забравиш за известно време във фурната, яденето ще стане мозък - ще се задуши.
 Peace
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Количеството вода ще зависи от това какви домати ще слагаш, ако са пресни ще иска повече течност, ако са консервирани по- малко. Аз също бих сложила всичко на куп в гювеча.
Успех
Цитирай

Въпрос на гледна точка...

Мнения: 865
И в гювеча ще стане и в плик съм правила също. Стават много крехки  и сочни Peace
Цитирай

София

Мнения: 3 255
Ще стане и още как - слагаш продуктите, покриваш с глинен капак или фолио и печеш Hug
Цитирай


Мнения: 2 490
Защо пържолите не ги опечеш отделно.

Аз правя така: накисвам ги във бира, лук, унисос на маги, подравка за скара и ги оставям да престоят поне половин час. След това ги оцеждам, нареждам ги в съда в който ще ги пека и ги поливам с олио и вода. Слагам фолио отгоре и така ги пека. Малко преди да ги извадя, около 10 мин., махам фолиото и ги запичам отгоре, колкото да хванат коричка. После си имат достатъчно сос. Peace

За гарнитура отделно задушавам картофите с масълце и кашкавал, а понякога само с масло, копър и пресен чесън или пък правя стандартната картофена салата с лук и магданоз, каквото имам подръка и според сезона-сега е наред с копъра и пресния чесън Peace

Така отделно направени, на картофите и месото не им се смесват вкусовете и става по-хубаво, поне ние така ги хапваме. Моят мъж не обича сготвени заедно картофи с месо, много се омесвал вкуса на месото и т.н., ама той по принцип е много взискателен. Аз пък много си обичам картофена яхнийка с месо, дето мама я правеше, ама трябва само за мен да си я сготвя Very Happy
Цитирай

мечтая за собствен дом заедно с любимите ми две деца и съпруг

Мнения: 227
благодаря Ви, момичета! Аз вече пека яденето, ще пиша ако се е получило добре - за сега мирише вкусно!!!   chef   bouquet
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Ще стане и още как - слагаш продуктите, покриваш с глинен капак или фолио и печеш Hug
Абсолютно!
После чакаме отзиви!  Peace
Цитирай

мечтая за собствен дом заедно с любимите ми две деца и съпруг

Мнения: 227
Да се похваля, стана вкусно. Пържолките станаха много крехки, картофките станаха много вкусни. Направих го без домати, нещо не ми се вързаха в общата картинка и направих следното:
сложих масло на дъното, после ред пържоли, осолени и поръсени с черен пипер, отгоре нарязани на кръгчета кромид лук и картофи, пак масло и така 2 реда, и капнах малко соев сос,  задуших ги в йената и станаха вкуснички, щом нищо  не остана, а сосчето от маслото беше супер...   bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.