Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора

Варна

Мнения: 8 769
Спомням си, че отнякъде знам (не помня от къде), че при бланширане на зелените растения (лапад, спанак, коприва, броколи, брюкселско зеле) е добре да се капнат няколко капки лимон, за да си остане свеж цветът им. Някой чувал ли го е това нещо?
Аз наскоро се сетих, и тъй като съм голям фен на всичко зелено, тази пролет направо се накъсах от готвене на спанаци и коприви. Пробвах номера с лимона и като че ли се получи. Или си въобразявам? Майка ми беше много изненадана.
Някой чувал/чел ли е нещо подобно?
Цитирай

София

Мнения: 3 447
Имам чувството, че съм чувала нещо за сода... но не съм сигурна.
Цитирай

Германия

Мнения: 899
Аз съм го чувала и прилагала това, както при зелении, таки и при плодове (ябълки, бананани), за да не потъмняват.
Та, не си внушаваш Smile А също остават по-свежи, ако не се бланшира прекалено дълго.
Цитирай

в Tara

Мнения: 3 291
аз знам това - за да се запази зеления цвят на зеленчуците трябва да се готви с открит капак.
т.с без капак
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Аз съм го чувала и прилагала това, както при зелении, таки и при плодове (ябълки, бананани), за да не потъмняват.
Та, не си внушаваш Smile А също остават по-свежи, ако не се бланшира прекалено дълго.
Peace
Цитирай


Мнения: 1 351
Не съм чувала, ще пробвам! Не че, като се промени цвета не го изяждаме....
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Ха! Аз тъкмо написах това в темата на момичето за спанака! Само, че аз го знам с оцет Smile Та в този случай- да, аз съм го чувала и го ползвам, когато е по-старо зеленото растение.  Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 8 769
А също остават по-свежи, ако не се бланшира прекалено дълго.
Аз бланширам около 2 до 3 мин. Това прекалено дълго ли е? Rolling Eyes
Благодаря ви момичета, значи правилно ми е останало в съзнанието! Wink  bouquet
Цитирай


Мнения: 506
Аз пък съм чувала, че във водата се слага сол, но не съм се сещала да пробвам.
Цитирай


Мнения: 973

Аз бланширам около 2 до 3 мин. Това прекалено дълго ли е? Rolling Eyes
Благодаря ви момичета, значи правилно ми е останало в съзнанието! Wink  bouquet

Абсолютно вярно  Peace винаги слагам лимон при бланширането , ако бланшираш по-дълго вече ще са сварени, а не бланширани, 2-3 мин е добре
Цитирай


Мнения: 398
Аз съм го чувала и прилагала това, както при зелении, таки и при плодове (ябълки, бананани), за да не потъмняват.
Та, не си внушаваш Smile А също остават по-свежи, ако не се бланшира прекалено дълго.
все едно аз съм го писала  Hug
Цитирай

София

Мнения: 3 268
Да,знам го пиниза и особено го прилагам като мия гъби.Накисвам ги за малко във вода с лимон и стават снежно бели.
Цитирай

Сред звездите...

Мнения: 819
Слага се,за да се запази свежият зелен цвят.
Цитирай

София

Мнения: 3 387
За да се запази зеленият цвят на растенията, се бланшират 2-3 минути във вряща вода и след това се поставят в ледена вода(даже е препоръчително да има бучки лед в съда)за също толкова време.Прави се един вид шокова терапия. Laughing
Цитирай


Мнения: 6 955
Аз не бях чувала до сега  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора