Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 20 апр. 2007, 16:58 ч.
  • Преглеждания  1 789  Мнения  19  Онлайн  1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 8 769
Спомням си, че отнякъде знам (не помня от къде), че при бланширане на зелените растения (лапад, спанак, коприва, броколи, брюкселско зеле) е добре да се капнат няколко капки лимон, за да си остане свеж цветът им. Някой чувал ли го е това нещо?
Аз наскоро се сетих, и тъй като съм голям фен на всичко зелено, тази пролет направо се накъсах от готвене на спанаци и коприви. Пробвах номера с лимона и като че ли се получи. Или си въобразявам? Майка ми беше много изненадана.
Някой чувал/чел ли е нещо подобно?

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 3 447
Имам чувството, че съм чувала нещо за сода... но не съм сигурна.

# 2
  • Германия
  • Мнения: 899
Аз съм го чувала и прилагала това, както при зелении, таки и при плодове (ябълки, бананани), за да не потъмняват.
Та, не си внушаваш Simple Smile А също остават по-свежи, ако не се бланшира прекалено дълго.

# 3
  • в Tara
  • Мнения: 3 291
аз знам това - за да се запази зеления цвят на зеленчуците трябва да се готви с открит капак.
т.с без капак

# 4
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 263
Аз съм го чувала и прилагала това, както при зелении, таки и при плодове (ябълки, бананани), за да не потъмняват.
Та, не си внушаваш Simple Smile А също остават по-свежи, ако не се бланшира прекалено дълго.
Peace

# 5
  • Мнения: 1 356
Не съм чувала, ще пробвам! Не че, като се промени цвета не го изяждаме....

# 6
  • USA
  • Мнения: 7 091
Ха! Аз тъкмо написах това в темата на момичето за спанака! Само, че аз го знам с оцет Simple Smile Та в този случай- да, аз съм го чувала и го ползвам, когато е по-старо зеленото растение.  Peace

# 7
  • Варна
  • Мнения: 8 769
А също остават по-свежи, ако не се бланшира прекалено дълго.
Аз бланширам около 2 до 3 мин. Това прекалено дълго ли е? Rolling Eyes
Благодаря ви момичета, значи правилно ми е останало в съзнанието! Wink  bouquet

# 8
  • Мнения: 506
Аз пък съм чувала, че във водата се слага сол, но не съм се сещала да пробвам.

# 9
  • Мнения: 974

Аз бланширам около 2 до 3 мин. Това прекалено дълго ли е? Rolling Eyes
Благодаря ви момичета, значи правилно ми е останало в съзнанието! Wink  bouquet

Абсолютно вярно  Peace винаги слагам лимон при бланширането , ако бланшираш по-дълго вече ще са сварени, а не бланширани, 2-3 мин е добре

# 10
  • Мнения: 398
Аз съм го чувала и прилагала това, както при зелении, таки и при плодове (ябълки, бананани), за да не потъмняват.
Та, не си внушаваш Simple Smile А също остават по-свежи, ако не се бланшира прекалено дълго.
все едно аз съм го писала  Hug

# 11
  • София
  • Мнения: 3 268
Да,знам го пиниза и особено го прилагам като мия гъби.Накисвам ги за малко във вода с лимон и стават снежно бели.

# 12
  • Сред звездите...
  • Мнения: 819
Слага се,за да се запази свежият зелен цвят.

# 13
  • София
  • Мнения: 3 415
За да се запази зеленият цвят на растенията, се бланшират 2-3 минути във вряща вода и след това се поставят в ледена вода(даже е препоръчително да има бучки лед в съда)за също толкова време.Прави се един вид шокова терапия. Laughing

# 14
  • Мнения: 6 957
Аз не бях чувала до сега  Peace

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт