Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 202
Ето рецептата:

маслини без костилките
сирене/извара
зехтин
стрък пресен чесън
копър

Вичко се смесва в блендера.
Пробвахме го като "разядка", а то стана "наядка", в смисъл наядохме се .   Laughing
Цитирай


Мнения: 4 368
Ммм, много хубаво звучи.
Имам един буркан в хладилника, нещо застояват. Но май са с чушка newsm78 Дали ще стане така?
Цитирай

София

Мнения: 19 801
Ще пробвам .Мерси   bouquet
Цитирай


Мнения: 6 461
Тази разядка звучи на истина много вкусно и апетитно.
Ние в къщи редовно си приготвяме подобни.
Ще я пробвам задължително.  bouquet

Ето и една моя  Mr. Green

Бланширам цвекло
извара
чесън
магданоз
1/2 с.л. олио/зехтин
сол на вкус
Това го пасирам.
Пропорции не спазвам ...правя го на око  chef
Цитирай

Варна

Мнения: 1 434
Ето рецептата:

маслини без костилките
сирене/извара
зехтин
стрък пресен чесън
копър

Вичко се смесва в блендера.
Пробвахме го като "разядка", а то стана "наядка", в смисъл наядохме се .   Laughing
                                                                                                       Правя го с малка разлика - режа маслините на ситно. Всичко  останало в блендера. Като се усещат маслините ни е по-вкусно!    chef
Цитирай


Мнения: 6 955
Ето и една от мен:

маслини
майонеза
чесън
целина

пасирва се или се нарязва на ситно, като за подложка аз слагам листо от маруля и го напълвам с разядката, украсено с ролца от раци  Peace
Цитирай

В квъртала

Мнения: 256
Мммм хапвала съм тази разядка и е чудесна Peace
Цитирай

Пловдив

Мнения: 260
Ще я пробвам тази разядка.Ето и моя вариант:

зелени маслини
черни маслини
зехтин

всичко се пасирва и се маже на печена филийка.
Цитирай


Мнения: 253
Тази разядка обезателно ще се пробва.Звучи много вкуснооо Hug
Цитирай

София

Мнения: 1 021
Ще се пробва! Peace
Цитирай

През девет морета в десето

Мнения: 1 909
Позволявам си да се включа с една оригинална рецепта за това, на което му казвате "разядка с маслини". Казва се Тапенад и е особено популярно при нас (в прованса).

- 200 g  черни маслини без костилките (може и зелени маслини)
- 5 филета аншоа от консерва
- 1 скилидка чесън
- 3 супени лъжици зехтин
Слагат се и 8 малки капри (не съм сигурна, че е така на български), но може и без тях

Първо се нарязва чесъна на много ситно, и след това всичко се смесва в миксера, докато се получи сравнително гладко пюре. Може да се топят вътре репички, резенчета пресни моркови или кервиз, или да се маже на малки препечени филийки

Цитирай


Мнения: 349
Чудесни рецептиbouquet
трудно е да се избере - фен съм на изварата,
но ме впечатли комбинацията между маслини и целина.

Слагат се и 8 малки капри (не съм сигурна, че е така на български), но може и без тях

chumbi, хубава рецепта;
капри , предполагам са каперси newsm78, и ако е така могат да се заменят (не съвсем равностойно) с кисели краставички.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
bigcat, ще се пробва!
Цитирай


Мнения: 119
chumbi, ей това е моята разядка, непременно ще я направя   bouquet
Иначе аз я правя с маслини, лук и лимонов сок  Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.