Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 256
  Детенце на близки хора има такава поставена диагноза.Семейството е осиновило детето.Много мъчно ми стана за тях, а  не бих ги попитала, какво точно му е на детенцето.На външен вид си е съвсем добре, само е много стеснително.Но аз не съм специалист.Ако някой, запознат с проблема ми отговори, ще съм много благодарна.

# 1
  • Анкх-Морпорк
  • Мнения: 3 392
Не знам какво да ти кажа, то е много общо, но в случая казваш - детето е осиновено - значи много е възможно да му няма нищо. Колко е голямо?
Често пъти в домовете деца изостават с развитието, защото малко им се говори, ама персонала няма да напише "изоставащо поради нашата немърливост", а ще съчини подобна диагноза.
Това си мисля де... може и да не съм права.
Пораженията на ЦНС обикновено се проявяват като детска церебрална парализа - което също е обща диагноза, едни деца имат затруднено движение, друг въобще не прохождат, трети имат умствени проблеми.

Не знам дали е много коректно така да питаш, по-добре попитай родителите.
Аз препочитам да обясня какво му има на детето ми, но би ми станало неприятно да питат трети лица. А осиновените дечица много често се оказва, че не са с толкова сериозни проблеми, защото в семейна среда получават много грижи и внимание и проблемите им се отстраняват с подходяща терапия.

# 2
  • Мнения: 256
   Благодаря за отговора, firebird!  bouquetДано, найстина на детенцето му няма нищо.Не бих си позволила да разпитвам родителите, просто за себе си исках да узная какво означава такава диагноза.Аз самата имам осиновено дете, ти ще разбереш мисля, тревогите ми. Извинявам се на всички в този подфорум, ако съм била нетактична!

# 3
  • София, "Младост 3"
  • Мнения: 9 059
Руми, не си нетактична
ФАйърбърд, казва от гледна точка на родител... но тпък тя отдавна е родител, а твоите приятели още са пресни и при тях е по-различно още повече с осиновено дете
Има обаче нещо много много важно - ВСИЧКИ родители трябва да се НАУЧАТ да СПОДЕЛЯТ проблемите си и тези на децата си - поне с най-близките си
защото само така ще могат да продължат напред, да се борят пълноценно с проблема ако има и т.н.
бих ти препоръчала много дискретно 0да ги предразположиш да поговорите - ако разбиреа се те искат
но не се отказвай да говориш с тях - ако не дай бог наистина има проблем - то те трябва да свикнат с него, да се научат да говорят за него и да обясняват какво му има на детето...иначе ще се затворят и това може да навреди дори на детето

# 4
  • Мнения: 256
      Catnadeen,благодаря ти!Намерих доста информация в интернет.Но не бих могла да настоявам,дори и дискретно за разговор по темата.Ако има диалог, ще ги насоча,разбира се.Дано Firebird e права, детенцето си изглежда съвсем наред!   

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт