Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 22 апр. 2007, 16:25 ч.

Рулца от раци

  • 3 517
  • 22
  •   1
Отговори
  • Бургас
  • Мнения: 74
Бихте ли ми помогнали с изпитани рецепти с рулца от раци?На мъжът ми са му се дояли и си купи,но проблемът е ,че не знам как да ги приготвя.Мъжко е и не смея да му откажа,да не стане беля. newsm53javascript:void(0);
newsm53 newsm53 newsm53

# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Ами за тях има малко варианти. Аз си ги ям така, те са си готови за ядене.
Не са лоши и изпържени леко в масло, стават меки и топли, има си своя чар.
Третият познат ми вариант е нарязани на парченца и разбъркани в майонеза, горчица, чесън, сол, черен пипер, кисело мляко... по избор, но на мен ми е тежко и не ми допада.

# 2
  • Мнения: 5 604
Ето ти Пълнени рулца от раци на МАриана

# 3
  • Spain
  • Мнения: 3 418
аз ги правя предимно на салата -
ето една която съм публикувала и преди
салата с ориз и рулца от раци
 
рулца от раци(ситно нарязани )
 яица( сварени)
 лук
 варен ориз(малко)
 царевица(сладка сварена)
 майонеза
 сол
 4ерен пипер

вси4ко на око , пропорции някакви  никога не съм спазвала
 а тази я преведох сега . мярнах я онзи дне в една готварска книга ..има и снимка ама няма как да покажа  Rolling Eyes . добре изглежда

рибни "макарони"
 12 рулца от раци
400 гр някаква бяла риба
  4 лъжици  зехтин
  2 лъжици  сок от лимон
  1 4ервена 4у6ка
  1 зелена 4у6ка
  2 домата
  1 лавров лист
  1 лук (малък)
  2 лъжици салса роса (майнеза+кет4уп)
4ервен и 4ерен пипер,сол

приготвяне
рибата да се вари 7-8 минути заено с лавровия лист,солта и лъжица 4ерен пипер. да се по4исти добре и да се накъса (нареже) на малки пар4енца . да се запази малко бульон .
нарязва се лукови4ката , зелената и 4ервената 4у6ка и доматите  на малки пар4енца  . посоляват се със сол и 4ерен пипер  и се "подправят " със сока от лимон и зехтина . оставя се за малко (предполагам да си пуснт сока вси4ки продукти ). добавя се рибата
рулцата вземат и се изтърбу6ват (така 4е да остане само вън6ния - оранжевия пласт  - все едно са едри макарони ). на пълват се със продуктите . сервират се със салса роса (която предварително е "поразмита" с 3 лъжици бульон от рибата ). поръсва се спресен магданоз .

# 4
  • Spain
  • Мнения: 3 418
а .. докато съм "превеждала" пеп4п ти е дала подобна рецепта . така изглеждат и моите Simple Smile
 успех

# 5
  • Бургас
  • Мнения: 74
много ви благодаря.ште пробвам още сега  chef

# 6
  • Варна
  • Мнения: 2 379
Аз правя така наречената МЕКСИКАНСКА салата (според мъжа ми), която въобще може  ида не е мексиканска. Търпи промени и корекции според наличните продукти:

сварени картофи
грах
царевица
рулцата
печен пипер
кис. краставички
сварено пилешко месо

Всичко това нарязано на кубчета или както дойде. Млечно - майонезен сос (майонеза с 2-3 л. кисело мляко, лимонов сок, черен пипер).

Преди време я правех като салата и отделно вечеря, сега си я хапваме нея за вечеря. Пък как пие ракийка...  Wink+

Някъде бях чела за панирани рулца. Я погледни в ГОТВАРСКАТА КНИГА.

# 7
  • Мнения: 6 957
Апетитка с рулца от раци

1/2 кофичка майонеза
2-3 с. л. кисело мляко
целина
чесън

Подрежда се в чиния листа от маруля разляти, като се пълнат с апетитката от майонезата и др. съставки, рулцата от раци се набучват острани (става като цвете или слънце) и се гарнира с изчистени от костилките маслини  Peace

# 8
  • Мнения: 1 356
А аз правя следната:
картофи
варени яйца
царевица
ролца от раци
майонеза
черен пипер
сол(самардала)

Страхотна е! Рецептата е от форума.

# 9
  • Варна
  • Мнения: 2 922
Рулца от раци с бекон.
Разрязваш ги на половинки, увиваш всяка половинка в малко бекон, забучваш ги с клечки за зъби и печеш.
Много вкусно  Peace

# 10
  • Бургас
  • Мнения: 3 154
Обикновено правя следните рецепти:
1. Панирани в паста Патафри
2. Салата с майонеза, царевица, кисели краставички и настърган лук + рулцата, разбира се
3. На тиган с броколи, малко мазнина, чесън и соев сос
Скоро пробвах фикса за спагети Карбонара, но поради липса на шунка, сложих рулца от раци и се получи превъзходна комбинация Laughing

# 11
  • Раднево
  • Мнения: 780
 В последно време ги панирам в патафри  -  чудесно мезе за биричка

# 12
  • BG
  • Мнения: 4 546
салата "Искам още"
нарязани рулца от раци, нарязани кисели краставички, царевица, майонеза , сол. всичко се обърква и е готово.   chef

# 13
  • Бургас
  • Мнения: 74
Благодаря ви много.Снощи ги направих  на Руска салата .Вместо колбас сложих рулцата от раци.Следващият път ще пробвам с патафри.Мъжлето е доволно,съответно и аз. kiss

# 14
  • Milano / Como
  • Мнения: 3 388
Аз ги хапвам просто така  Crazy
Слагам ги също в различни салати - зелена, оризова.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт