Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 37 отговора


Мнения: 2 292
Привет  Wink
Доста често в къщи остава хляб, който иzсъхва и никой не иска да яде. Купуваме нов , а стария ми е съвестно да иzхвърля. Мога да правя кюфтета, но не може все кюфтета.
Как мога да ополzотворя остатъка от хляба?
Цитирай


Мнения: 375
Аз го режа на кубчета и препичам във фурната за 10-ина минутки, прибирам в плик и имам готовност за крем супи, за попари. 
Цитирай


Мнения: 2 292
къде го съхраняваш? в хладилника ли? колко време може да иzдържи и в плик не се ли zапарва?
Цитирай


Мнения: 7 473
Скоро имаше тук рецепта, но не се сещам кой я пусна.

Баница с хляб

Хлябът се нарязва на не много дебели филилии, като отстраняваш корите и нареждаш плътно в намазнена тава. По желание, ако хляба е много сух, може да се потопят филиите в прясно мляко! Разбиваш в купа 3-4 яйца, 300 гр.сирене, 1 кофичка кисело мляко и заливаш хляба. Добавяш масло на малки късчета отгоре! Печеш като обикновената баница!

Цитирай


Мнения: 2 292
Скоро имаше тук рецепта, но не се сещам кой я пусна.

Баница с хляб

Хлябът се нарязва на не много дебели филилии, като отстраняваш корите и нареждаш плътно в намазнена тава. По желание, ако хляба е много сух, може да се потопят филиите в прясно мляко! Разбиваш в купа 3-4 яйца, 300 гр.сирене, 1 кофичка кисело мляко и заливаш хляба. Добавяш масло на малки късчета отгоре! Печеш като обикновената баница!



 Wink само трябва да zамаскирам някак си от какво е прравена баницата, zащото моят каприzен съпруг ще сбърчи нос и ще каже "това е хляба от вчера , нали ?"  Confused
Цитирай


Мнения: 375
Плика държа в кухненски шкаф - нищо му няма - стоял е и по 6 месеца - нали са сухари...
Цитирай


Мнения: 2 292
някъде май имаше публикувана рецепта zа пастет от чесън? става с хляб , чесън , орехи и ... не мога да намеря рецептата , zа съжаление.
стар хляб става също и zа раzбиване на хайвер, но аz хайвер не ям  Sad
Цитирай


Мнения: 375
А освен това ти предлагам и любимите ни сандвичи пицички - филийки се намазват с масълце. Коричките им отстрани се натъркват с половин домат, за да не са твърди след това. Отгоре се настъргва кашкавал, поръсва се чубрица и се посипва по малко доматен сок. Пекат се до лекото разтопяване на кашкавала.
Цитирай


Мнения: 826
ето една стара тема тук
има интересни идеи

ако си добре с руския и тук има интересни идеи
« Последна редакция: пн, 23 апр 2007, 12:29 от esme_bolger »
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 366
Скоро имаше тук рецепта, но не се сещам кой я пусна.

Баница с хляб

Хлябът се нарязва на не много дебели филилии, като отстраняваш корите и нареждаш плътно в намазнена тава. По желание, ако хляба е много сух, може да се потопят филиите в прясно мляко! Разбиваш в купа 3-4 яйца, 300 гр.сирене, 1 кофичка кисело мляко и заливаш хляба. Добавяш масло на малки късчета отгоре! Печеш като обикновената баница!



Това правя със стария хляб аз  Peace
Цитирай

София

Мнения: 3 973
Аз веднъ пробвах тази баница с хляб, но  не се получи. Не знам защо.  Rolling Eyes
Може пак да пробвам, макр че вкъщи рядко остава сух хляб, даже почти никога. Много го ядем. Blush
Цитирай


Мнения: 2 490
Скоро имаше тук рецепта, но не се сещам кой я пусна.

Баница с хляб

Хлябът се нарязва на не много дебели филилии, като отстраняваш корите и нареждаш плътно в намазнена тава. По желание, ако хляба е много сух, може да се потопят филиите в прясно мляко! Разбиваш в купа 3-4 яйца, 300 гр.сирене, 1 кофичка кисело мляко и заливаш хляба. Добавяш масло на малки късчета отгоре! Печеш като обикновената баница!



 Wink само трябва да zамаскирам някак си от какво е прравена баницата, zащото моят каприzен съпруг ще сбърчи нос и ще каже "това е хляба от вчера , нали ?"  Confused

Аз също правя такава баница и става много вкусна, то като сложиш яйца, сирене и масло, просто няма начин. Повярвай ми, мъжът ти изобщо няма да сбръчи нос, защото и моят е много капризен по отношение на яденето, а като я направя си облизва пръстите.

И кубчетата съм правила. Обърквам ги с олио и подправка за скара и ги запичам на фурна, много са вкусни и често ги правя, когато имам някаква супа/чорба сготвена, само слагам от тях една шепа в топлата супа и става много вкусно.
Цитирай

Въпрос на гледна точка...

Мнения: 865
Торта, но това беше много отдавна и не помня точната рецепта Rolling Eyes
Уверявам те , че беше много сполучлива и никой не подозираше, че има вътре хляб Wink
Цитирай


Мнения: 8 604
Торта, но това беше много отдавна и не помня точната рецепта Rolling Eyes
Уверявам те , че беше много сполучлива и никой не подозираше, че има вътре хляб Wink

Аз правя тази, вкусна е:

Продукти: 1 маргарин "Калиакра"
средата от половин  хляб
1 и половина пакет бисквити "Закуска"
1 банан
малко прясно мляко или кафе - еспресо или сварено.
1 ч.ч. пудра захар
какао 

Начин на приготвяне: Кремът се приготвя като се смесят с миксер пудрата захар, банана, маргарина, какаото и средата хляб, предварително накисната във вода и добре изстискана.
Бисквитите се потапят в загрятото прясно мляко /или кафето/ и се редят 4 х 3. Всеки пласт се маже с приготвения крем, може да се слгат плодове, сладко, ядки, като накрая се намазва и цялата торта с него. По желание тортата може да се поръси с шоколадови пръчици или да се украси според вкуса.
Цитирай

София

Мнения: 1 771
Торта, но това беше много отдавна и не помня точната рецепта Rolling Eyes
Уверявам те , че беше много сполучлива и никой не подозираше, че има вътре хляб Wink

Аз правя тази, вкусна е:

Продукти: 1 маргарин "Калиакра"
средата от половин  хляб


А с масло да ли ще стане?
 
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 37 отговора