Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 23 апр. 2007, 12:23 ч.

Картофки за бира с бира

  • 2 728
  • 25
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 740
Това е рецепта на едни от любимите ми картофки:

7-8 картофа
бира
масло
олио
сол
чубрица

Картофите се обелват и се режат на кръгчета. Поръсват се със сол и повечко чубрица. В тавичка се сипва малко олио. Отгоре се слагат картофите. Заливат се с бира и вода 1:1 колкото да ги покрие. Отгоре се слагат малки парченца масло. Пекат се в сгорещена фурна, докато тези, които са най-отгоре хванат коричка и течността се изпари.

Много вървят с бира!
Стават и за гарнитува.

# 1
  • Бургас
  • Мнения: 74
Страхотни са.И аз ги правя така,но вместо чубрица слагам червен и черен пипер. newsm10

# 2
  • София
  • Мнения: 4 082
Ще пробвам. Peace

# 3
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 865
Често приготвям картофки по този начин и наистина стават много вкусни.

# 4
  • Мнения: 1 740
Страхотни са.И аз ги правя така,но вместо чубрица слагам червен и черен пипер. newsm10

Аз понякога отгоре слагам и черен пипер. Стават още по-ароматни  Peace

# 5
  • Варна
  • Мнения: 2 379
А сега като излязот съвсем пресните картофи, си направете НАДУПЕНИ КАРТОФИ.
Както са си с кората, добре измитисе разрязват на половинки и ги нареждате като шапчици в намазнена тавичка. Сол и който иска подправки. У дома се избиваме да ги ядем.

# 6
  • Добрич
  • Мнения: 298
Често приготвям картофки по този начин и наистина стават много вкусни.
наистина стават вкусни и аз така ги приготвям Peace
А сега като излязот съвсем пресните картофи, си направете НАДУПЕНИ КАРТОФИ.
Както са си с кората, добре измитисе разрязват на половинки и ги нареждате като шапчици в намазнена тавичка. Сол и който иска подправки. У дома се избиваме да ги ядем.
sea woman , добра идея ми даде  bouquet

# 7
  • под тепетата
  • Мнения: 2 216
Към тези картофки пльосвам и едно цяло пиленце Mr. Green

# 8
  • София
  • Мнения: 3 636
А сега като излязот съвсем пресните картофи, си направете НАДУПЕНИ КАРТОФИ.
Както са си с кората, добре измитисе разрязват на половинки и ги нареждате като шапчици в намазнена тавичка. Сол и който иска подправки. У дома се избиваме да ги ядем.
И аз много ги обичам тези картофки!

# 9
  • Мнения: 6 957
За първи път чувам за това  Thinking

# 10
  • Мнения: 1 740
А сега като излязот съвсем пресните картофи, си направете НАДУПЕНИ КАРТОФИ.
Както са си с кората, добре измитисе разрязват на половинки и ги нареждате като шапчици в намазнена тавичка. Сол и който иска подправки. У дома се избиваме да ги ядем.

И аз исках да направя точно надупени, но не намерих пресни и затова направих тези с бирата.
Аз НАДУПЕНИТЕ КАРТОФИ ги правя почти като теб, само че както да разрязани на половинки ги потапям ( всеки по отделно) в чаша с олио, за да се намаже от всички страни. После ги подреждам с отрзаната част надолу и отгоре слагам малко масло за аромат и сол.

# 11
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Малко се отклонявам от темата, но аз надупените картофи ги правя и от стари.

# 12
  • Севлиево
  • Мнения: 1 650
Чудесна идея! И без това имам половин бутилка бира в хладилника...  Laughing

# 13
  • София
  • Мнения: 424
Към тези картофки пльосвам и едно цяло пиленце Mr. Green
Ммммм  eat

# 14
  • София
  • Мнения: 1 341
вчера ми казаха рецепта за въпросните надупени картофи, но поиздялкани от вътре и запълнени с топено сирене

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт