Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 23 апр. 2007, 13:39 ч.
  • Преглеждания  472  Мнения  13  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 240
здравеите:) започнах да давам месни пюрета на малката, за сега само пилешко. искам да опитам да направя сама пюренце,обаче незнам как да го съхранявам. примерно като направя една доза искам  да го разпределя в бурканчета ,ама после трябва да се стерилизира ли? в хладилника ли във фризера??? кажете как да го направя Simple Smile

Реклама
# 1
  • Бургас
  • Мнения: 9 335
Аз ги замразявам в камерата. Слагам в бурканчета с винтова капачка горещо пюре,и ако хлътне капачката съхранявам в хладилник за няколко дни.

# 2
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 628
Аз ги замразявам в камерата. Слагам в бурканчета с винтова капачка горещо пюре,и ако хлътне капачката съхранявам в хладилник за няколко дни.

По този начин ги съхранявах повече от месец  Peace

# 3
  • София
  • Мнения: 1 349
Аз също правя пюрета на малкия.От скоро правя и с месо,но аз ги стерилизирам.Пробвах по начина по който са описали момичетата,но се бяха вкиснали.Може би аз бъркам,защото ги слагам в хладилника,а не в камерата.

# 4
  • Хасково
  • Мнения: 720
само сварено пасирано месо с бульон замразявам във форми за лед, после в найлоново пликче и във фризера, Приготвям си прясно зеленчуково пюре и слагам по няколко месни кубчета.

# 5
  • Варна
  • Мнения: 1 518
само сварено пасирано месо с бульон замразявам във форми за лед, после в найлоново пликче и във фризера, Приготвям си прясно зеленчуково пюре и слагам по няколко месни кубчета.
и аз правя така, по-удобно е според мен. Само зеленчукови пюрета приготвям за 2 дни и ги съхранявам в бурканчета в хладилника.

# 6
  • Мнения: 707
само сварено пасирано месо с бульон замразявам във форми за лед, после в найлоново пликче и във фризера, Приготвям си прясно зеленчуково пюре и слагам по няколко месни кубчета.
Удобно и практично  Peace

# 7
  • София
  • Мнения: 11 614
Аз стерилизирах и след това ги държах в хладилника-за всеки случай. Никога не съм замразявала храна за Иво.
Стерилизирано пюре е по-удобно за пътуване, примерно. Не трябва да мислиш как ще го съхраняваш замразено. А и замразената и размразена храна никога не ми е същата на вкус както преди замразяването.

Ако пюрето е горещо (но наистина горещо!), може да го сипеш в бурканче, да затвориш с капачката и да го обърнеш. Когато изстине, капачката хлътва и така е напълно достатъчно да го съхраниш и без да стерилизираш. Аз така съхранявам храната на Иво от много време вече. Издържа повече от месец-за по-дълго не знам, защото Иво изяжда каквото съм приготвила преди това.

# 8
  • София
  • Мнения: 508
Аз не съм много опитна, защото от скоро се пробвам с домашни пюрета. Ето какво мисля да правя аз. Ще замразя сурово месо във формички за лед.
Когато ще правя пюре, вадя и варя. Може да изглежда сложно, но на мен ми е лесно, защото свикнах да правя пюре всеки ден. Варя заленчуците на пара, а под тях месото.
Когато купим някакъв вид месо, първо отделям за бебето, останалото се готви или замразява  bouquet

# 9
  • София
  • Мнения: 5 163
свареното месо пасирам, след това насипвам в стерилни контейнерчета, които купувам от аптеката - по-удобно и чисто е от формичките за лед. замразявам във фризера.

# 10
  • France
  • Мнения: 545
Може да замразяваш без проблем, дори и в стъклени бурканчета, но остави 1/5 място, защото замразено, съдържанието на бурканчето се увеличава..

А аз замразявах по 20-25 гр месо и риба в малки пакетчета и ги използвах за правене на пюрета в BabyCook-a. Много практично и бързо!

А като казвате "стерилизиране" , какво точно означава? Как ги стерилизирате пюретата и каква е трайността им след това?

Клео.   bouquet

# 11
  • София
  • Мнения: 11 614
"Стерилизиране" казвам на следното:
Бурканчетата с пюре, затворени добре с капачките, се слагат в по-голям съд и се сипва вода, така че да са покрити с водата изцяло. Водата трябва да заври и да ври така 10-15 минути.
Трайността на пюретата по този начин е няколко месеца. Майка ми така беше направила домашти плодови пюрета за Иво (250 броя Grinning) и си бяха наред докато не ги изяде всичките.

# 12
  • France
  • Мнения: 545
Ясно Виви, разбрах сега..това стерилизиране е един вид консервиране.. Peace
Ти имаш майка-първенец, 250 бурканчета  Joy

# 13
  • Русе
  • Мнения: 672
само сварено пасирано месо с бульон замразявам във форми за лед, после в найлоново пликче и във фризера, Приготвям си прясно зеленчуково пюре и слагам по няколко месни кубчета.
и аз така правя-имам различни видове месо и ги редувам Peace

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт