Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора


Мнения: 64
Здравейте! Синът ми е на 1 г. Вчера направихме обичайните изследвания на тази възраст. Лекарката ни няма да е в града тези дни и затова искам да попитам, ако някой може да разчете резултатите.
LEU   5.9       /4.0-10.0/                   MCV    75.7      /82.0-101.0/
ERY   4.21     /4.20-6.30/                 MCH    26.3      /27.6-33.3/
HGB  111. L   /120.-180./                 MCHC  347.      /330.-348./
HKT   .319 L   /.361-.503/                 THR     230.      /140.-440./

знам, че стойностите в скобите са за възрастни, но все пак ме притеснява ниския хемоглобин.
Цитирай

Мелбърн, Австралия

Мнения: 3 115
Хемоглобина не е толкова нисък, мисля че 107 беше долната граница за деца на 1 годинка  Hug

Не съм лекар, но на мен всичко ми изглежда добре Love 
Цитирай


Мнения: 1 427
Изследванията са супер.хемеглобина е нормален за едногодишно дете.Дори се очудвам,че има такива левкоцити ,защото обикновено до 4 годишна възраст са над 10 до 15-16.
Цитирай
Не искам да стряскам никого. Наблюденията ми се базират на водене и събиране на изследванията на мъжа ми, който е с бета таласемия минор.Може показателите да се напълно нормални за дете на 1 годинка, но MCV и MCH са под нормата, при мъжа ми положението е същото, неговите показатели са под нормата постоянно.Казвам, може на детенцето да му няма нищо, но човек трябва да попита лекаря за това. Аз лично нямах и най-малка представа, че мъжа ми има такова заболяване и сега като бебеправим винаги имаме едно наум.Понеже имам племенници казах на роднините да ги изследват, но не се трогнаха особено, а това е важно. Отново не искам да плаша родителите, просто споделям.
Цитирай


Мнения: 376
Към Изпатила - хемоглобина на мъжа ти в нормата ли е или и той е по-нисък заедно с тези показатели?
Цитирай


Мнения: 64
Благодаря на включилите се! Къде мога да видя тези стойности на кръвта, но съобразени с възрастта?
Цитирай

Мелбърн, Австралия

Мнения: 3 115
MCH : 22 - 34 за тази възраст
MCV:  73 - 101 пак за тази възраст

Съвсем са си наред тези показатели !

Хриси, виж тук: http://www.diagnostika-sofia.com/analytics-listing-detail.php?ck=165
Цитирай
Неговият хемоглобин е 110, което за мъж си е доста ниско. Показателите, които споменах по-горе са дори още по-ниски от тези на детенцето с още 10-20 единици под границата.Правили сме поне 10 ПКК и йонофореза на електроцитите, която потвърди диагнозата.Тъй, че ако имате необяснима уморяемост, бледост или подобни показатели, независимо дали става въпрос за възрастен или дете, обърнете се към хематолог за консултация.
Цитирай
Все пак не искам да ставам причина хриси да се притеснява. Когато писах за таласемията, не съм се съобразявала с показатели за бебета и деца, защото не им знам стойностите. Просто пиша, за да могат хората, влизащи тук, ако имат проблем с хемоглобина да имат предвид и тази диагноза.Много често тази анемия, която е наследствена, се бърка с желязодефицитна, преписват се препарати, съдържащи желязо, а за човек с таласемия, то е противопоказно.
Цитирай


Мнения: 64
ritka, благодаря.  Hug
Цитирай

на село

Мнения: 1 851
111 въобще не е нисък хемоглобин за дете.
Преди една седмица оперираха 3-тата сливица на дъщеря ми и при изследванията нейният беше 106, но  лекарите казаха, че е нормално и това не попречи да я оперират.
Цитирай

ПЛОВДИВ

Мнения: 511
даже са си идеални показателите няма притеснение казвам го защото преди месец на моето дата което е на 1 год и 7 мес правихме кръвна картина и показателите бяха точно такива с много малко разлики от 1-2 стоиности и са видяни от лекар.всичко е наред ще видиш.
Цитирай


Мнения: 1 427
Не искам да стряскам никого. Наблюденията ми се базират на водене и събиране на изследванията на мъжа ми, който е с бета таласемия минор.Може показателите да се напълно нормални за дете на 1 годинка, но MCV и MCH са под нормата, при мъжа ми положението е същото, неговите показатели са под нормата постоянно.Казвам, може на детенцето да му няма нищо, но човек трябва да попита лекаря за това. Аз лично нямах и най-малка представа, че мъжа ми има такова заболяване и сега като бебеправим винаги имаме едно наум.Понеже имам племенници казах на роднините да ги изследват, но не се трогнаха особено, а това е важно. Отново не искам да плаша родителите







Не стряскай момичето без основание.За да се говори за таласемия първо хемоглобина трябва да е много под 100 и другото важно е ,че при децата обема на еритроцитите винаги е по-малък и не се помества в референтните стойности на възрастните.Освен това таласемията е наследствено заболяване и се предава от поколение ,на следващо.Мъжът ти предполагам се лекува с високи дози фолиева киселина.Все пак зависи от кой тип е таласемията ,защото ако е "злокачествена "се лекува само с трансплантация на костен мозък.При по-леката форма се пие само фолиева киселина ,но за цял живот и не се приемат желязосъдържащи медикаменти.
А на твоя мъж колко му е хемоглобина и какво приема?
Цитирай


Мнения: 64
А, днес излезе изследването на урина. Доколкото мога да разчета на СЕДИМЕНТ е записано Ca oxalatal. Това какво означава?
Цитирай


Мнения: 1 802
Май става въпрос за калциеви оксалати - Това са песъчинки. Ако детето не е пило достатъчно водичка напоследък, също могат да се появят!  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора