Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 33 отговора

Springfield, VA

Мнения: 5 625

Често правя свински пържоли във фурната. Аз лично ги овкусявам с подправки и ги слагам в олио, в тавичка да се пекат. До тук добре, но...винаги стават сухи  Rolling Eyes Никога не са крехки и сочни, както ми се иска  Rolling Eyes

Утре ще ни идват гости и ще правим шишчета на барбекюто. Но знам, че и те ще станат сухи, както обикновено...

Моля ви, дайте ми идея как да ги направя по-сочни и крехки. С марината трябва сигурно, но каква? Дайте идеи, че да ги накисна и до утре да се топят в устата...  Praynig
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 838
Лимонов сок, смесен с вино, горчица и малко соев сос. Основно - лимонов сок. Наложени с лук на шайби.
Стават жИстоки пържоли.
След опичане останалата марината може да се сгъсти с препечено брашно и да се поднесе като кисел сос с лук.
Цитирай

София, България

Мнения: 1 706
Лимонов сок, смесен с вино, горчица и малко соев сос. Основно - лимонов сок. Наложени с лук на шайби.
Стават жИстоки пържоли.
След опичане останалата марината може да се сгъсти с препечено брашно и да се поднесе като кисел сос с лук.
Малко глупав въпрос - ама бяло или червено вино? Embarassed
Цитирай

Варна

Мнения: 2 379
Аз слагам бяло вино. При липса на такова предполагам ще станат и с червено. А може към края на печенето да полееш с прецедената марината.
Цитирай

Springfield, VA

Мнения: 5 625
Ей, много благодаря! Аз предполагам, че маринатата е с бяло вино все пак. ИМам и бяло и червено. В къщи пием, та имаме от всичко  Mr. Green

Кажете ми, става ли тая марината и за шишчетата , които ще са на скара/барбекю?
Цитирай


Мнения: 398
марината за около 400гр. месо/независимо какво е/

2с.л. горчица
1с.л. соев сос
1с.л. олио
сок от 1 лимон
1 дафинов лист
1/2 ч.л. сол
2 скилидки чесън
/по желание може да ги напръскаш и с бяло винце/Месото престоява най малко 30 мин.
Цитирай


Мнения: 3 452
Бих добавила да сложиш 1-2 с.л. мед към независимо коя марината си харесаш - подобрява много вкуса. Аз слагам основно на пилешко месо като забърквам на око смес от лим. сок, горчица, соев сос, подправки, мазнина малко, и мед  Peace
Цитирай
Когато приготвям пържоли или каквото и да е месо в маринатата наред с подправки, соев сос и т.н винаги слагам и разтопено масло, савсем малко и оставям месото да го поеме, стават сочни и вкусни пържоли
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 838
Кажете ми, става ли тая марината и за шишчетата , които ще са на скара/барбекю?

Става за всякакво месо (без риба, вероятно Smile)
Тането е права за меда. Чувала съм го, но не съм го прилагала.
Цитирай

Бг-мама

Мнения: 1 250
Аз понеже съм мързелива и си купувам готова  суха в пакетче , и си я разреждам с вода както е по указанието  стоят в тази марината и стават много крехки . Hug
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 205
Моето предложение за сочни свински пържоли - заливат се с прясно мляко и се пекат Peace.
А ме д слагам на пилешките пържоли, заедно с лимонов сок, бяло вино, олио и розмарин.
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 838
Аз понеже съм мързелива и си купувам готова  суха в пакетче , и си я разреждам с вода както е по указанието  стоят в тази марината и стават много крехки . Hug
мононатриев глутамат, мононатриев глутамат

Моето предложение за сочни свински пържоли - заливат се с прясно мляко и се пекат Peace.
А ме д слагам на пилешките пържоли, заедно с лимонов сок, бяло вино, олио и розмарин.
Това с прясното мляко ги прави крехки, нали?
Цитирай

София

Мнения: 3 035
Освен от маринатата, си зависи много от месото Peace
От врат стават най-добрите!
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 205
Това с прясното мляко ги прави крехки, нали?
Да. Просто ги заливаш в тавичката, докато ги покрие и печеш. А и млякото като се сгъсти сатва превъзходен сос Peace.
Цитирай

Springfield, VA

Мнения: 5 625
Уф, даже не знам от коя част е точно месото...  ooooh!  Thinking От Метро купихме една голяма тарелка с нарязано като за шишчета месо и смятам да направя шишчета за гостите, като редя ред месо, ред лук, домат, чушка, пак месо и така..

Аз на Никулден залях рибата с прясно мляко и така стоя цяла вечер, за да стане крехка и да и се махне рибешкият вкус..НАистина стана много добре.

ЗА меда съм чувала, ще пробвам

Мерси много за съветите още днес ще ги мариновам, за утре вечер да са пушка  Crazy  Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 33 отговора