Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 апр. 2007, 16:12 ч.

Мазнина за фритюрник

  • 3 977
  • 33
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 739
Вие каква мазнина използвате във фритюрниците си? От коя сте най-доволни?
Преди време ползвах едно палмово олио, но съм адски недоволна. Всичко приготвено в нея променяше до неузнаваемост вкуса си  Sick.
Между слънчогледовото и палмовото определено съм ЗА слънчогледовото!
Тези дни трябва да купя и се колебая, какво да взема  newsm78

# 1
  • София
  • Мнения: 65
Аз си купувам палмово масло в кофичка от Метро и съм доволна.Много рядко използвам олио.

# 2
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 842
Аз пък ползвам предимно палмово масло и съм много доволна.

# 3
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Слънчогледово олио.

# 4
  • софия
  • Мнения: 249
а бихте ли споменали и марки все пак,че аз бях купувала палмово на Видона,но не го сложих цялото и останалото каточе ли ми граняса стана твърдо и мирише,смятам да го изхвърля.Та тези дни се заглеждам и не знам кое да си взвема

# 5
  • София
  • Мнения: 65
На Олинеза в кофичка от 1.5кг.

# 6
  • София
  • Мнения: 7 217
На Белла използваме палмовата мазнина.На калъпи по 1,5кг мисля беше.Много сме доволни! Peace

# 7
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 891
На Белла използваме палмовата мазнина.На калъпи по 1,5кг мисля беше.Много сме доволни! Peace

Същата ползвам и аз. Доволна съм.  Peace

# 8
  • Мнения: 1 739
Единственият път, когато съм ползвала палмово масло бепе на Олинеза. Никак не ми хареса.

# 9
  • Мнения: 1 363
Слънчогледово олио.

# 10
  • Мнения: 3 452
Така, аз пържа във фритюрника много рядко - само лятно време тиквички, че се пържат бързо в големи количества Wink. Откак има мазнини за фритюрници на пазара съм пробвала няколко марки - първо едно вносно, след това българските. Най-добро според мен е на Белла. Има разфасовки в кофички и в кутии. Аз купувам кутиите. На Олинеза пробвах веднъж и след 2-3 пърженета ми се пресече.....

Най-положителната характеристика на тези мазнини е, че са така създадени, да не прегарят при високи температури, за разлика от олиото, което след 3-4 ползвания вече почернява и прегаря и е направо за боклука.....а за чистенето след него не искам да си спомням  Close....
Обаче същите тези мазнини са абсолютно несвойствени за човешкия организъм, т.е. би трябвало да ги отбягваме.
Извинете за подробната информация  Simple Smile

# 11
  • Мнения: 220
Аз нямам фритюрник ,но съм чувала от познати че са използвали свинска мас. За нея знам,че може да се използва многократно.Дали не греша?

# 12
  • Мнения: 1 739
Вчера гледах в Кауфланд за калъпи на Белла. След прочетеното тук решеих такава да е мазнината този път. Имаше и калъпи, и кофички. За съжаление никъде не пишеше как се използва  Thinking.
Предишното палмово масло на Олинеза, което ползвах беше в пластмасово шише и преди употреба пишеше, че се слага за няколко минути в гореща вода. Но на това на Белла нищичко не бяха обяснили  smile3516.
В крайна сметка си тръгнах без никаква мазнина за фритюрника  Weary (а снощи така ми се ядяха картофки).

# 13
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 891
Ами какво да ти обясняват толкова?  Thinking
Вадиш калъпа от хартиената опаковка и слагаш във фритюрника. И за това ли да има упътване?

# 14
  • София
  • Мнения: 7 217
Бонбонче,ние слагаме мазнината във фритюрника и го включваме-тя се разтопява.Като свършиш с пърженето ще видиш,че мазнината пак се втвърдява.На следващото пържене пак си включваш фритюрника да се радтопи и така. Peace

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт