Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 24 апр. 2007, 22:02 ч.

Говорите ли на децата си за любовта?

 • 720
 • 19
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3 847
 Малко се подхлъзнах в обясненията за любовта пред дъщеря ми, така ми се струва. Но тя много пита и понеже в сапунките се демонстрира някаква извратена и кичозна любов, предпочетох аз да и обясня за това чувство. Май не се справих много добре, защото казах че любовта е най-важното нещо и ...в следващия момент се коригирах с думите, че за децата на първо място трябва да са уроците. Оплесках се май...
 Би ми било полезно и поучително ако споделите говорите ли с децата си за чувството любов, за това че хората не са родени за да живеят сами и такива неща ....

# 1
 • Варна
 • Мнения: 3 210
ами, говорим си постоянно за такива неща, тя е много романтична, но все пак е малка, няма още уроци Laughing
казвам й, че най-важно е човек да е добър и да си търси добро момче, сегашният й избраник май е добро момче
най-важен е примерът, в крайна сметка, ние демонстрираме любовта си пред нея и й казваме постоянно, че  я обичаме.

# 2
 • Мнения: 1 722
  Тя е на четири и си има някакви свои теоритични, идеализирани представи, аз не ги оспорвам, а деликатно се опитвам да ги разширя. Опитвам се да действам много кротко засега.

# 3
 • Мнения: 1 671
Големият е почти на осем, но никога не е задавал въпроси за любовта конкретно и в личен план.
Иначе е питал дали с тати се обичаме, как сме разбрали, че се обичаме...

Виж, за секса Mr. Green /но много невинно и по детски, от любопитство/ и за бебетата пита често.

# 4
 • Мнения: 3 847
За секса е ясно, че питат Simple Smile Връстници са ни децата ама може би защото е момченце и не се е впечатлилот някоя сапунка...

# 5
 • София
 • Мнения: 4 813
За любовта от сапунките не говорим - не гледаме такива и съответно не познаваме представената в тях любов.
Уча Виктория, че когато харесва момче, трябва да е наясно защо го харесва - омекването на коленете при среща с него не е достатъчен аргумент. Mr. Green Най-напред трябва да умееш да бъдеш приятел с някой, преди да решиш, че го обичаш.

# 6
 • в пълна къща
 • Мнения: 3 740
Виж в съседната тема какво говорят децата за любовта http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=169071.360 :

Група от професионалисти задали на деца от 4 до 8 години въпроса: „Какво според теб значи ЛЮБОВ?”

Отговорите, които получили, били по-смислени и по-дълбоки, отколкото някой е можел да очаква. Вижте и кажете какво мислите:

Когато баба получи артрит, тя не можеше повече да се навежда и да си лакира ноктите на краката. Оттогава дядо прави това вместо нея винаги дори след като и той получи артрит на ръцете. Това е любов.
Ребека – 8 години.

Когато някой те обича, той произнася името ти различно. Ти просто знаеш, че името ти е чисто, произнесено от него.
Били – 4 години

Любов е, когато едно момиче си слага парфюм и едно момче си слага афтършейв и те излизат заедно и се миришат.
Карл – 5 години

Любов е, когато ти отиваш да си купиш нещо за ядене и даваш на някого повече от твоя чипс, без да искаш той да ти дава изобщо от своя.
Криси – 6 години

Любов е това, което те кара да се усмихваш, когато си тъжен.
Тери – 4 години

Любов е, когато мама прави кафе на татко и сръбва от чашата му, преди да муя даде, за да е сигурна, че е хубаво и не пари.
Дани – 7 години

Любов е, когато се целуваш с някого през цялото време и когато се уморите да се целувате, ти искаш още да бъдеш с него и да си говорите още. Мама и татко са такива. Те изглеждат неприлично, когато се целуват.
Емили – 8 години

Любов е това, което е в стаята с теб на Коледа, ако ти спреш да отваряш подаръците си и се заслушаш.
Боби – 7 години (О-о-о-о)

Ако искаш да се научиш да обичаш по-добре, трябва да започнеш с приятелите, които мразиш.
Ника – 6 години
(ние имаме нужда от няколко милиона повече Ники на тази планета)

Любов е, когато казваш на едно момче, че харесваш ризата му, когато го виждаш с нея всеки ден.
Ноил – 7 години

Любов е, когато една стара жена и един стар мъж са още приятели, макар че се познават много добре.
Томи – 6 години

По време на моя рецитал по пиано, когато излязох на сцената, много се страхувах. Видях колко много хора има в залата! Всички ме гледаха. И видях татко, който ми махна с ръка и ми се усмихна. Той беше единственият, който направи това. Повече не се страхувах. Това е любов.
Синди – 8 години

Мама ме обича повече от всеки друг. Никой друг не ме целува, преди да си легна.
Клер – 6 години

Любов е, когато мама дава на татко най-хубавото парче от пилето.
Илейн – 5 години

Любов е, когато мама вижда татко мръсен и потен, и въпреки това му казва, че е по-хубав от Робърт Редфорд.
Крис - 7 години

Любов е, когато кученцето те близва по лицето дори тогава, когато си го оставил цял ден само.
Мери-Ан – 4 години

Зная, че по-голямата ми сестра ме обича, защото ми дава всичките си стари дрехи, а после трябва да излезе и да си купи нови.
Лорен – 4 години

Когато обичаш някого, клепачите ти подскачат нагоре и надолу и очите ти излъчват звездички.
Карен – 7 години (каква представа!)

Любов е, когато мама вижда татко седнал на тоалетната, и не мисли, че това е срамно.
Марк – 6 години

Наистина не трябва да казваш на някого „Обичам те”, ако не мислиш така. Но ако го мислиш, то трябва да му го казваш много пъти. Защото хората забравят.
Джесика – 8 години

И финалното. Писателят и преподавателят Лео Баскалия разказва за един конкурс, в който трябвало да журира. Задачата на конкурса била да се определи най-грижовното дете. Победителят било едно 4-годишно момченце, чийто възрастен съсед наскоро изгубил съпругата си. Когато видяло, че мъжът плаче, малкото дете отишло в двора на господина, покатерило се в скута му и останало седнало там. Когато се върнало при майка си, тя го попитала какво е казало на съседа, а малчуганът казал: „Нищо, само му помогнах да си поплаче.”

# 7
 • Мнения: 494
Mда-а-а...много сладко е това по-горе-явно с тези дечица се говори за любов Simple Smile
Аз също говоря с моите.В градината на синът ми(както навсякъде предполагам)любовта е много важно нещо-все някой щял да се жени за друг,че после пък решава да не се жени за него и т.н.-знаете колко много децата в градината говорят на тази тема.Затова предпочитам и аз да говоря с него.Има сега една реклама по тв,на една верига аптеки и едно моченце,което е"болно" и майка му не знае какво му е,а аптекарят го пита:"Много ли е хубава,защо не и се обадиш?"Та по този повод много надълго говорихме за любовта и моя син каза:"Ами то е колкото хубаво,толкова и лошо,а?"Затова и аз се почудих дали правилно обясних и какво той разбра... newsm78
Във всеки случай,по-добре да говорим свободно на тези теми,да не се страхуваме да показваме любовта си пред децата си,пък те сами ще преценят как стоят нещата точно за тях,защото не мисля,че такива неща,като любовта,имат еднозначен отговор Heart Eyes

# 8
 • София
 • Мнения: 6 980
Малко се подхлъзнах в обясненията за любовта пред дъщеря ми, така ми се струва...

И аз се хлъзгам на тази права постоянно.   Sick Обаче си мисля, че децата отсяват много добре кога за какво им говорим... надявам се поне де...  Praynig# 9
 • София
 • Мнения: 9 006
Моите, и двамата, са сгодени от яслата още. Синът ми е малко по-непостоянен в чувствата си и е склонен към многоженство /вече харесва много три момичета и не може да реши коя да е ТЯ/, дъщеря ми е стабилна - понякога се посдърпват с годеника, но после се сдобряват. Той /годеникът й/ е твърдо решен да се ожени за нея и много се дразни като го подкачаме, че сме му избрали друго момиче. Със сватята сме добри приятелки /покрай децата се запознахме/, но малко сме притеснени да не се смразим след сватбата. Браковете вече са уредени, но мисля, че за любов са още малки.

# 10
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 18 937
На този етап си говорим само за любовта помежду ни. За другата не сме споменавали...

# 11
 • Мнения: 316
Да говорим за любовта в семейството,другата му се струва още шега-той е само на шест год.От няколко години твърди че ще се жени са съседчето ни ,но скоро се разлюбиха и всеки ден казва че има ново гадже на градината даже се срамува.Според мен са малки за сериозни разговори ,важно е да имат добър пример в къщи който да им послужи за в бъдеще.

# 12
 • Мнения: 2 792
   Говорим си разни работи в тази насока, за това как се обичат братята и сестрите, как се обичат родителите. За това, че като пораснеш като голям, може да срещнеш човек, с които да искаш да си постоянно заедно, да го обичаш много силно и такива работи. За това, че понякога две жени се обичат така силно и по начина , по който се обичаме ние с баща им, както и може двама мъже да се обичат така.
 Избягвам да попадат на сапунки, миналото лято бях доста ядосана, че докато караха две седмици на село с баба си, тя се беше постарала да ги вкара в някаква сапунка "Къде си, сестро " или нещо от рода, доста бърза прекратих този навик.

# 13
 • При хората, които обичам
 • Мнения: 3 193
Моите деца не гледат сапунки. Говорили сме си за това, че не могат да се оженят помежду си, нито за мен или татко им. Улавят погледите, които си разменяме с баща им и са щастливи. Май не бива толкова да им говорим, а да им показваме какво е любовта.

# 14
 • Мнения: 3 847
Никога не сте ги оставяли по стаите им да гледат телевизия ли? Поне аз няма как да съм всяка минута до нея и понякога се е случвало да гледа Rolling Eyes
 За показването разбрах, сигурна съм че това е най-правилния начин да се "обясни" на едно дете какво е любов.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт