Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 37
Добро утро на всички!
Имам желание да желирам кисело мляко днес за десерт, но не съм сигурна за една кофичка кисело мляко какво количество желатин ми трябва. Моля да ме посъветвате. Благодаря! newsm78
Цитирай

Пловдив

Мнения: 37
Никой ли няма какво да ми каже?  Thinking
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
1 пакетче за 1 кофичка мляко. Нали знаеш как се работи с желатин?
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
На 2 кофички слагам 1 желатин.Става не прекалено желирано.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 37
Много благодаря. Ами мисля че по нататък ще се справя. Трябва да го разтворя на водна баня, но да не завира и после го смесвам с киселото мляко и от тук още един въпрос. Веднага ли да го слагам в хладилника или не. Трябва да е  на стайна температура ли?  Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 2 547
Веднага в хладилника  Peace Не че ако не го сложиш веднага няма да се желира,ама....
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
Първо оставям желатина да набъбне в 50 мл студена вода.След това го заливам с още 50-60 мл гореща вода и го разбърквам,докато се разтвори напълно,оставям да се охлади,но не напълно.Прибавям към киселото мляко и в хладилника.
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Хммм, аз слагам 1 за 1 кофичка, ама щом казвате, че става за 2 - супер:)) Аз го заливам с хладка вода да набъбне, после го врътвам в МВ на размразяване за 20-30 сек. и го слагам в сместа за желиране. Която естествено е със стайна Т поне.
Цитирай

София

Мнения: 1 905
1 пак. желатин е за около 500 мл. течност/гр. смес за желиране. За твърди желета може да се сложи до 1 на 300 мл/гр. За съвсем леки желета - почти кремче, се слага 1 на 700-800 мл./гр.

Ако слагаш плодове в млякото и захар не забравяй да ги включиш в общия грамаж.
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
Когато сложа 1 желатин на кофичка мляко ми става много желирано.Предпочитам го по кремообразно.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 864
Първо оставям желатина да набъбне в 50 мл студена вода.След това го заливам с още 50-60 мл гореща вода и го разбърквам,докато се разтвори напълно,оставям да се охлади,но не напълно.Прибавям към киселото мляко и в хладилника.

Така правя и аз и винаги се получава. Ако желирам компот, например, после разтворения желатин го смесвам с компота и на слаб котлон за 5-6 мин.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 437
 Laughing а ще може ли рецептата на това, което ще правиш, Mama i Mitko ? Embarassed
Цитирай

Пловдив

Мнения: 37
Ами да -  много е просто. Разбирам си добре една или две кофички кисело мляко, подслаждаш ги по желание и слагаш ванилия. Когато се желира можеш да го обърнеш в чинийка (като крем карамел). Ядох го за пръв път в студентски стол. Харесва ми. Можеш да слагаш добавки плодове и др. Само фантазията да работи... Laughing  
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 437
Благодаря ти много (жалко, че нямам в момента ванилия Tired )
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.