Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Хек ??????

  • 24 фев. 2005, 17:38 ч.
  • Преглеждания  10 382  Мнения  20  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 2 009
Как да приготвя тази рибка? Обукновено я пържа, но ако имате по различни идеи казвайте!
Нещо в йенска или на пара?

Реклама
# 1
Аз лично я пьржа или я правя с доматен сос става добре

# 2
Става и по трите начина. Най си я обичам пържена, но и в тавичка също.Намазвам я с горчица. Посолявам със сол и черен пипер, слагам и черен пипер цели зрънца, 2 дафинови листа, няколко малки кис.краставички, наливам в тавичката около 125гр бяло вино и малко вода, завивам с фолио и пека около 20мин на 200градуса.

# 3
Мога да ти дам и идея за панировка, която ползвам за бели риби.
60гр брашно
1 яйце
1с.л фъстъчено олио
4с.л мляко
Рибата се нарязва на кубчета около 2.5 см. В брашното се прави като кладенче, добавя се жълтъка на яйцето и фъстъченото масло, размесва се и бавно се прибавя млакото като непрекъснато бъркаш за да се получи хубава кашичка.Оставя се да престои около 20минути......

# 4
...След това се разбива белтъка на яйцето докато стане като сняг и се прибавя към предишната смес. През това загряваш хубаво олио, потапяш всяко парченце риба в тази смес и пържиш. Grinning

# 5
  • Варна
  • Мнения: 4 285
Продукти:
картофи (зависи от големината на тавичката)
хек-по възможност филетата само
1 кофичка майонеза
кашкавал
черен пипер(аз лично не слагам, не го обичам),сол на вкус
Начин да приготвяне:
Картофите се режат на кубчета(осоляват се) и се слагат в тавата върху тях се нарежда хека също нарязан на парчета.Рибата и картофите се мажат с една кофичка майонеза,добавя се малко вода кокото да не загорят картофите.Преди да се извади(около 5 мин.) се поръсва с настъргания кашкавал и се оставя да се запече.

Ами това е уверявам ви става многооо вкусно  Simple Smile

# 6
  • Перник
  • Мнения: 81
В нашето семейство я предпочитаме вьв фолио.
Нарязвам си филенцата на не много големи парчета отгоре нареждам ролца от раци (1 една опаковка ) загьвам вьв фолиото и вьв фурната за 10-15мин. на 220гр. През това време си правя марината от сока на един лимон и зехтин(на око) може и малко чесьн.След като извадя разгьвам и заливам с марината малко картофена салата и всичко е готово.
Всичко става за 20 мин.Дано да ви хареса.

# 7
  • Мнения: 3 452
На мен лично хека ми е безвкусна на фурна в йена, затова и рядко я купувам.
Единствено ми се получава добре пържена, но оваляна много добре в царевично брашно. Може и да се панира по стандартния начин с яйце, но пак да се използва царевичното брашно - според мен е много подходящо за риба.

Всъщност на пазара има един царевичен мейс - специална смес за паниране, но отдавна не съм го срещала, нещо изчезна....

# 8
  • София
  • Мнения: 442
Освен пържена аз я правя в плик за печене. Намазвам парчетата със смес от сметана, дижонска горчица, лимонов сок, розмарин и синьо сирене, добре миксирани. Става страхотно.

# 9
  • София
  • Мнения: 2 026
в нашата къща филе от хек е на почит, защото мъжът ми не обича риба с кости, та си взимаме такава, тя нали е изчистена.
последния път я правих просто във фурна с малко олио, вода и бяло вино в тавичката, самата рибка я подправих с черен пипер и пикантина. Като се обърне 1-2 пъти по време на печене става сочна, а като се извади я наръсвам с копър и чесън и подправям със сок от лимон. Рецептата не е нещо особено, но за начинаещи домакини като мен е ОК Laughing

# 10
  • София
  • Мнения: 3 302
Цитат на: Honda
Става и по трите начина. Най си я обичам пържена, но и в тавичка също.Намазвам я с горчица. Посолявам със сол и черен пипер, слагам и черен пипер цели зрънца, 2 дафинови листа, няколко малки кис.краставички, наливам в тавичката около 125гр бяло вино и малко вода, завивам с фолио и пека около 20мин на 200градуса.

Почитатели сме в семейството ми на тази рецепта за приготвяне на бяла риба на фурна. Рецептата е сполучлива и с всяка друга риба. Преди време Иван Звездев я беше демонстрирал, като освен кисели краставички беше сложил и моркови и гъбки, а освен бялото вино - и течна сметана за готвене. Направих я и оттогава правя почти само по тази рецепта рибата на фурна.

# 11
  • вляво от асансьора
  • Мнения: 1 262
На мен хек-а само паниран ми е вкусен,в царевично брашно и яйце,стандартно.Но ще пробвам и панировката на honda

# 12
  • София
  • Мнения: 1 512
...В нашето семейство я предпочитаме вьв фолио.

срам, не срам, ще попитам- рибата след като се увие във фолиото, в какъв съд се нарежда? Embarassed

# 13
  • Мнения: 4 358
Две рецепти от мен  Grinning
Тази с мерлузата става и с хек, пробвали сме   chef

# 14
  • Според сезона
  • Мнения: 296
Аз я панирам - брашно , после яйце и накрая смес от царевично брашно и картофено пюре - примерно : БЕЛА. От картофеното пюре, което е на люспички  става рошавка рибата. Правя и сос от кисело мляко , майонеза , копър и чесън - студено , без варене.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт