«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-9 от 9 отговора

”зунджово

ћнени€: 1 264
»мам замразена пъстърва, имате ли предложени€ как да € приготв€?
÷итирай
Ћюбимата ми рецепта за пъстърва е:
–ибата се обтрива отвън и отвътре със сол и черен пипер. Ўпаклова се отгоре на н€колко ивички, в които се постав€т дафинов лист.ќтгоре се поръсва с филирани бадеми. ѕостав€ се в тавичка леко намазана с олио. ѕќкриваш с фолио и печеш около 20минути на 200 градуса.
÷итирай
ƒруг начин по който € приготв€м.
–ибата € обвивам в бекон и просто € пека. Ѕекона си пуска и сол и аромат.ѕо н€кога слагам вътре в самата риба и две, три парченца €бълка.“ози тип го сервирам с паста, спагети, таглиетели...нещо от сорта
÷итирай

out of space

ћнени€: 6 330
точно това почвам да прав€ след 5 мин., начи мъж ми € обожава, всеки път като купи риба ме кара да € прав€ по този начин:

ѕ≈„≈Ќј –»Ѕј — ћј—Ћ»Ќ»
 
—писък на необходимите продукти:
2 по-едри скумрии
2 с.л. олио
1 глава лук
2 скилидки чесън
½ чаша б€ло вино
3 домата
шепа черни маслини
1 ч.л. риган
сол и черен пипер на вкус
н€колко клонки магданоз
Ќачин на приготв€не:
–ибата се почиства и се отдел€т филетата (по-лесно е да се купи само филе, но то е по- скъпо ).
¬ тиган се налива олиото и се запържва нар€зан на дребно лук за минута, прибав€т се счукани скилидки чесън, пържат се 20 сек. и запръжката се разрежда с вино.
ƒоматите се обелват и нар€зват на кубчета, прибав€т се към соса.  ѕрибав€т се и подправките.
 ъм сместа се добав€т  почистени от костилките маслини.
¬ намаслена тава се подреждат филетата, върху т€х се сипва сос. ѕекат се 20 мин. при т.200—.
Ќакра€ се поръсва всичко със ситно нар€зан магданоз.


ето ти още н€колко рецепти:

— ”ћ–»я — ƒќћј“» Ќј ‘”–Ќј
 
—писък на необходимите продукти:
3 скумрии
5 домата
2 стръка зелен лук
1 стрък чесън
5 клонки копър
4 с.л. олио
сок от 1 лимон
сол на вкус
чер пипер на вкус
Ќачин на приготв€не:
1. —кумриите се почистват и измиват, след което се посол€ват и поръсват с лимонов сок и се остав€т настрана.
2. ƒоматите се нар€зват на четвъртинки и се нареждат в намаслена тава. ( може да се използва и глинен гювеч )
3. ¬ съд се смесват нар€зани на дребно лук,копър и чесън. ѕрибав€ се олиото и се посол€ва.
4. ¬ърху доматите се постав€ рибата и отгоре всичко се залива с сместа от лук и чесън.
 5. ѕече се в предварително загр€та фурна от 180—. за 25-30 мин.


ѕјЌ»–јЌќ ‘»Ћ≈ ќ“ — ”ћ–»я — Ѕјƒ≈ћ»

—писък на необходимите продукти:
 4 скумрии - ( 1 кг. рибно филе )

«а панировка N1:
6 с.л. кисело мл€ко
1 белтък
1 с.л. горчица

«а панировка N2:
2 чаши галета
2 с.л. настъргани бадеми
5 клонки ситно нар€зан копър
1 с.л. риган
сол и черен пипер на вкус
Ќачин на приготв€не:
ќт скумри€та се изваждат филетата, след което се подправ€т със сол и черен пипер.
—ъставките от панировка N1 се разбъркват в купа.
¬ друга се смесват съставките на панировка N2.
¬с€ко филе се овалва в първата смес, след това и във втората.
–ед€т се върху намазана с олио решетка, като под не€ се постав€ тава с малко вода.
ѕекат се в загр€та фурна при температура от 200— за 15-20 мин., като се обръщат по веднъж от вс€ка страна

тази не е със скумри€, но и не€ ще копна:

–ќЋ÷ј ќ“ ЅяЋј –»Ѕј
—писък на необходимите продукти:
1/2 кг филе б€ла риба
100 г зелени маслини без костилки
100 г кашкавал
чаша сметана
4 с.л. доматено пюре
сол на вкус
2 с.л. лимонов сок
магданоз
 Ќачин на приготв€не:
‘илетата се посол€ват и подправ€т с лимонов сок и смл€н черен пипер
¬ началото на вс€ко филе се постав€ резен кашкавал, и малко маслини. Ќавива се на руло и се забожда клечка за зъби. ѕодреждат се в намаслена тава.
—метаната се разбърква с доматено пюре, посол€ва и ако е необходимо се разрежда със студена вода.
÷елта е да се получи среден на гъстота сос, който се излива върху ролцата риба
“авата се постав€ в загр€та фурна и се пече при температура от 180—. за 20 мин.

уф, ти си писала пъстърва, а аз кой знае защо съм прочела скумри€....нищо, н€ма да ги три€ рецептите, може да се импровизира.... Embarassed
÷итирай


ћнени€: 373
јко пъстървата ти е само филета, мога да ти дам една лично изпитана и подобрена с мой почер рецептичка Razz . ќсол€ваш филетата, поръсваш ги с малко лим сок. «адушаваш настъргани моркови със зехтинче, н€колко скилитки чесън минати през пресата и доста копър. ƒъното на тава покриваш с пласт задушен зелен лук със спанак (аз ползвам за по-лесно спанак от консерва). ќтгоре слагаш филетата и ги покриваш със сместта от моркови. «аливаш с чаша б€ло вино , покриваш с фолио и буташ във фурната за около 30 мин. ѕосле махаш фолиото и обилно ръсиш настъргана моцарела, запичаш още 10-на мин.  оличеставата са на около и нос Razz
Ќеверо€тно вкусно става, в€рвайте ми !!!! ѕък и използвахме моцарелата от другата тема Razz  
÷итирай

в Ѕургас

ћнени€: 3 251
јз € почиствам,не € осол€вам и както е ц€ла,без да € разполов€вам-на скарата или на барбекюто.јроматът й после го подсилвам само с малко сол и лимон-обожаваме пастърва м-м-м-м! Love
÷итирай


ћнени€: 6 136
јз € посол€вам, слагам малко черен пипер, мажа с майонеза отвън и отвътре и пека във фолио - вс€ка пъстърва увита поотделно.
÷итирай


ћнени€: 1 798
http://www.bg-mamma.com/viewtopic.php?t=5237&highlight=%EF%E … F1%F2%FA%F0%E2%E0
÷итирай

на върха

ћнени€: 6 454
ѕреди известно време DolceVita беше пуснала ето тази рецепта.
јз лично съм € правила с пъстърва и става наистина много вкусна Very Happy ѕрепоръчвам ти конкретно за пъстървата да сложиш вс€ка риба върху парче фолио, да полееш със соса и да завиеш внимателно. ѕосле печеш в не много гореща фурна.
÷итирай

у наше "село"

ћнени€: 922
≈то любимата рецепта за пъстърва newsm64

ѕъстърва във фолио
ѕродуктите са за 4 риби
4 пъстърви, 1 глава лук, 250гр. пресни гъби, 250мл б€ло вино, 250мл вода, магданоз, естрагон, щипка копър, сол и черен пипер.
.......................
«апържват се нар€заните на ленти гъби и наситнени€ лук. —лед около 5 мин. се добав€ б€лото вино, водата и всички подправки (заедно със солта). ¬с€ка риба се постав€ във отделен лист домакинско фолио и се пълни и полива със соса (плънката). «атвар€ се плътно във фолиото. ѕостав€т се в намазнена тавичка и се пекат около 10-15 мин при 200 градуса.

ћногоооо вкусно и лусно за приготв€не
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-9 от 9 отговора