Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-9 от 9 отговора

Узунджово

Мнения: 1 262
Имам замразена пъстърва, имате ли предложения как да я приготвя?
Цитирай
Любимата ми рецепта за пъстърва е:
Рибата се обтрива отвън и отвътре със сол и черен пипер. Шпаклова се отгоре на няколко ивички, в които се поставят дафинов лист.Отгоре се поръсва с филирани бадеми. Поставя се в тавичка леко намазана с олио. ПОкриваш с фолио и печеш около 20минути на 200 градуса.
Цитирай
Друг начин по който я приготвям.
Рибата я обвивам в бекон и просто я пека. Бекона си пуска и сол и аромат.По някога слагам вътре в самата риба и две, три парченца ябълка.Този тип го сервирам с паста, спагети, таглиетели...нещо от сорта
Цитирай

out of space

Мнения: 6 183
точно това почвам да правя след 5 мин., начи мъж ми я обожава, всеки път като купи риба ме кара да я правя по този начин:

ПЕЧЕНА РИБА С МАСЛИНИ
 
Списък на необходимите продукти:
2 по-едри скумрии
2 с.л. олио
1 глава лук
2 скилидки чесън
½ чаша бяло вино
3 домата
шепа черни маслини
1 ч.л. риган
сол и черен пипер на вкус
няколко клонки магданоз
Начин на приготвяне:
Рибата се почиства и се отделят филетата (по-лесно е да се купи само филе, но то е по- скъпо ).
В тиган се налива олиото и се запържва нарязан на дребно лук за минута, прибавят се счукани скилидки чесън, пържат се 20 сек. и запръжката се разрежда с вино.
Доматите се обелват и нарязват на кубчета, прибавят се към соса.  Прибавят се и подправките.
Към сместа се добавят  почистени от костилките маслини.
В намаслена тава се подреждат филетата, върху тях се сипва сос. Пекат се 20 мин. при т.200С.
Накрая се поръсва всичко със ситно нарязан магданоз.


ето ти още няколко рецепти:

СКУМРИЯ С ДОМАТИ НА ФУРНА
 
Списък на необходимите продукти:
3 скумрии
5 домата
2 стръка зелен лук
1 стрък чесън
5 клонки копър
4 с.л. олио
сок от 1 лимон
сол на вкус
чер пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Скумриите се почистват и измиват, след което се посоляват и поръсват с лимонов сок и се оставят настрана.
2. Доматите се нарязват на четвъртинки и се нареждат в намаслена тава. ( може да се използва и глинен гювеч )
3. В съд се смесват нарязани на дребно лук,копър и чесън. Прибавя се олиото и се посолява.
4. Върху доматите се поставя рибата и отгоре всичко се залива с сместа от лук и чесън.
 5. Пече се в предварително загрята фурна от 180С. за 25-30 мин.


ПАНИРАНО ФИЛЕ ОТ СКУМРИЯ С БАДЕМИ

Списък на необходимите продукти:
 4 скумрии - ( 1 кг. рибно филе )

За панировка N1:
6 с.л. кисело мляко
1 белтък
1 с.л. горчица

За панировка N2:
2 чаши галета
2 с.л. настъргани бадеми
5 клонки ситно нарязан копър
1 с.л. риган
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
От скумрията се изваждат филетата, след което се подправят със сол и черен пипер.
Съставките от панировка N1 се разбъркват в купа.
В друга се смесват съставките на панировка N2.
Всяко филе се овалва в първата смес, след това и във втората.
Редят се върху намазана с олио решетка, като под нея се поставя тава с малко вода.
Пекат се в загрята фурна при температура от 200С за 15-20 мин., като се обръщат по веднъж от всяка страна

тази не е със скумрия, но и нея ще копна:

РОЛЦА ОТ БЯЛА РИБА
Списък на необходимите продукти:
1/2 кг филе бяла риба
100 г зелени маслини без костилки
100 г кашкавал
чаша сметана
4 с.л. доматено пюре
сол на вкус
2 с.л. лимонов сок
магданоз
 Начин на приготвяне:
Филетата се посоляват и подправят с лимонов сок и смлян черен пипер
В началото на всяко филе се поставя резен кашкавал, и малко маслини. Навива се на руло и се забожда клечка за зъби. Подреждат се в намаслена тава.
Сметаната се разбърква с доматено пюре, посолява и ако е необходимо се разрежда със студена вода.
Целта е да се получи среден на гъстота сос, който се излива върху ролцата риба
Тавата се поставя в загрята фурна и се пече при температура от 180С. за 20 мин.

уф, ти си писала пъстърва, а аз кой знае защо съм прочела скумрия....нищо, няма да ги трия рецептите, може да се импровизира.... Embarassed
Цитирай


Мнения: 373
Ако пъстървата ти е само филета, мога да ти дам една лично изпитана и подобрена с мой почер рецептичка Razz . Осоляваш филетата, поръсваш ги с малко лим сок. Задушаваш настъргани моркови със зехтинче, няколко скилитки чесън минати през пресата и доста копър. Дъното на тава покриваш с пласт задушен зелен лук със спанак (аз ползвам за по-лесно спанак от консерва). Отгоре слагаш филетата и ги покриваш със сместта от моркови. Заливаш с чаша бяло вино , покриваш с фолио и буташ във фурната за около 30 мин. После махаш фолиото и обилно ръсиш настъргана моцарела, запичаш още 10-на мин. Количеставата са на около и нос Razz
Невероятно вкусно става, вярвайте ми !!!! Пък и използвахме моцарелата от другата тема Razz  
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Аз я почиствам,не я осолявам и както е цяла,без да я разполовявам-на скарата или на барбекюто.Ароматът й после го подсилвам само с малко сол и лимон-обожаваме пастърва м-м-м-м! Love
Цитирай


Мнения: 6 134
Аз я посолявам, слагам малко черен пипер, мажа с майонеза отвън и отвътре и пека във фолио - всяка пъстърва увита поотделно.
Цитирай


Мнения: 1 800
http://forum.bg-mamma.com/viewtopic.php?t=5237&highlight=%EF … F1%F2%FA%F0%E2%E0
Цитирай

на върха

Мнения: 6 454
Преди известно време DolceVita беше пуснала ето тази рецепта.
Аз лично съм я правила с пъстърва и става наистина много вкусна Very Happy Препоръчвам ти конкретно за пъстървата да сложиш всяка риба върху парче фолио, да полееш със соса и да завиеш внимателно. После печеш в не много гореща фурна.
Цитирай

у наше "село"

Мнения: 922
Ето любимата рецепта за пъстърва newsm64

Пъстърва във фолио
Продуктите са за 4 риби
4 пъстърви, 1 глава лук, 250гр. пресни гъби, 250мл бяло вино, 250мл вода, магданоз, естрагон, щипка копър, сол и черен пипер.
.......................
Запържват се нарязаните на ленти гъби и наситнения лук. След около 5 мин. се добавя бялото вино, водата и всички подправки (заедно със солта). Всяка риба се поставя във отделен лист домакинско фолио и се пълни и полива със соса (плънката). Затваря се плътно във фолиото. Поставят се в намазнена тавичка и се пекат около 10-15 мин при 200 градуса.

Многоооо вкусно и лусно за приготвяне
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-9 от 9 отговора