Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 41 отговора

Варна

Мнения: 8 769
Днес правих прясно зеле с пуйка.
Обикновено много ме мързи да режа този зеленчук.
Преди време ползвах комбайн. Ставаше доста ситно и бързо. Но пък изисква миене на комбайна, забърсване и прочие неща, които вече искам да спестя откъм липса на време.
И вече режа с ножа. Но не му се старя много. Нарязвам го на едро и го мятам в тенджерата.
Обаче, когато е за салата се налага да е по-ситно, и освен това го омачквам със сол,за да омекне (дори и да го режа с комбайн).
А вие как процедирате?
Цитирай


Мнения: 649
Ползвам купата за зеленчуци от пасатора, а след това в съдомиялната. Иначе с ножа от една страна не е ситно нарязано, а от друга Embarassed поне при мен наоколо всичко е в зеле- и по плота и по пода Embarassed
Сол слагам чак когато овкусявам салатата
Цитирай

Варна

Мнения: 8 769
поне при мен наоколо всичко е в зеле- и по плота и по пода Embarassed
Да, това е другата причина да мразя да готвя зеле. Иначе го обожавам като вкус.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Режа го на дебели филии и после напречно и на тъничко, не е трудно.
Цитирай

Благоевград

Мнения: 663
Нарязвам зелката на четири парчета .След това всяко парче нарязвам на ситно.Така нарязвам за готвене.А за салатка ,имам ренде ,с което зелето става много ситно.
Цитирай


Мнения: 1 705
Режа го на дебели филии и после напречно и на тъничко, не е трудно.

 Peace така го режа, ако е за готвене.

Нарязвам зелката на четири парчета .След това всяко парче нарязвам на ситно.

 Peace а пък така за салата. Понякога (зависи за кого е салатата) го режа с размер почти на оризови зрънца. Повярвайте салатата става превъзходна с така нарязано зеле и рендосано морковче.
Цитирай

Portugalia

Мнения: 1 062
Ползвам едно ренде...сигурно от 20 години newsm78 което не е мръднало....подобно на тези Виорнер дето ги рекламираха....става за секунди нарязването на зелката..има и многи финно Peace
Цитирай

Бургас

Мнения: 244
Зелето го реже само мъжът ми.Аз нямам нито нерви ,нито желание.А и после как го овкусява,става м-м-м-м-м-м-м.
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
с комбайн. като го измия не го забърсвам, оставям го да се цеди. по-лесно ми се струма от рязането, колкото и на едро да е  Smile
Цитирай

София/Дружба

Мнения: 303
Единствено и само в кухненския робот го режа тоз зеленчук.
По-добре да измия една купа от колкото основно почистване на кухнята
Цитирай


Мнения: 6 461
Ами зелето го режаааа....както го подхвана. Mr. Green
С две думи ...както му дойде Laughing
Къде едро ,къде на ситно...става ,моите го ядат Whistling...рекламации не приемам Crossing Arms
Цитирай

Варна

Мнения: 8 769
с комбайн. като го измия не го забърсвам, оставям го да се цеди.
Остава ли ти на капки? Тук водата е много варовита и остават много неприятни капки по съдовете.
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
остава малко, ама не ми пука  Wink нали е чисто  Smile
Цитирай

по пътеката

Мнения: 3 087
с бьорнер рендето от 15 г. ми е пръв помощник!
Цитирай


Мнения: 686
Зелето го реже само мъжът ми.Аз нямам нито нерви ,нито желание.
И аз не обичам да режа зеле-нито прясно ,нито кисело.
А  след като прочетох ,че не се препоръчва на хора ,които имат проблеми с щитовидната жлеза
почти не го готвя
« Последна редакция: чт, 26 апр 2007, 21:46 от djily »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 41 отговора