Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 40 отговора


Мнения: 375
250 г маргарин
1 ч. ч. кисело мляко
1 бакпулвер
1/2 ч. л. сода
150 г настъргано сирене
150 г кашкавал
4 ч. ч. брашно
1 ч. л. сол
Маргаринът се разтопява и с останалите продукти се замесва тесто. Оставяте го в хладилника за 2 часа. Тестото го разделяте на 5 топки. Всяка топка разточвате и нарязвате на 16 триъгълника. Завивате от широката към по-тънката част. Намазвате кроасанчетата с жълтък, по желание наръсвате сусам.
 Кроасанчетата заради мргарина не изсъхват и могат да стоят цяла седмица, но въпреки голямото им количество у дома след 2 часа ги няма. Smile
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Звучи лесно и вкусно, обезателно ще ги пробваме  Peace
Някакви съвети за печенето?
Цитирай

Варна

Мнения: 2 410
Звучат апетитно, но мисля да заменя маргарина с масло Peace
Цитирай


Мнения: 375
Нищо специално,  наглеждайте ги, че доста бързо се опичат, да имате готовност със следващата тава, все пак излизат 80 кроасанчета, т.е поне три тави. Освен това не ги редете плътно едно до друго, защото бухват.
Цитирай


Мнения: 375
За маслото не знам, опитайте. Аз от години ги правя така и са много сполучливи.
Цитирай

Portugalia

Мнения: 1 062
а може ли без сиренето и ка6кавала?дали  6те станат като обикновенни кроасани??
Цитирай


Мнения: 375
Не съм пробвала без сирене и кашкавал, не знам, може би ще станат.
Цитирай

София

Мнения: 7 580
Звучи много добре. Моля тези, които ще ги направят с масло, след това да съобщят как са станали.
Цитирай

При любимите ми хора!

Мнения: 1 696
Чудя се дали ще станат с течен шоколад? Ако някой опита, да каже, ако намеря време и аз ще ги пробвам?
Мерси за рецептата Тина - Рина.
Цитирай


Мнения: 707
Чудя се дали ще станат с течен шоколад?
Аz не съм специалистка, ама нали течният Шоколад се пълни след като са опечени вече кроасаните?
Цитирай

София

Мнения: 1 771
Чудя се дали ще станат с течен шоколад?
Аz не съм специалистка, ама нали течният Шоколад се пълни след като са опечени вече кроасаните?

И аз мисля, че е така.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Отивам да ги правя, после ще сложа снимка. С маргарин обаче, така наистина ще стоят мекички по-дълго време.  Peace

А яйца няма ли?  newsm78 Хм, започнах вече, така че продължавам, надявам са да са си без яйца.
« Последна редакция: нд, 29 апр 2007, 14:50 от Блонди »
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Пека втората партида, след малко снимки. Отчетох си две грешки - ако е солено сирене не трябва сол, станаха доста солени. И трябва да се пекат на слаба фурна. Пуснах ги на 170 и бързо прегоряха, вътре останаха глетави и стоят като прозрачни. Но може и от тестото да е, не знам. Сега пека третата тава на 140, да видим. Не ми бухнаха много, мисля, че 4 чаши брашно е множко. С 3 би било по-добре.
Цитирай

При любимите ми хора!

Мнения: 1 696
Чудя се дали ще станат с течен шоколад?
Аz не съм специалистка, ама нали течният Шоколад се пълни след като са опечени вече кроасаните?
И аз мисля, че е така.
еййй вярно, жалко, щеше да ми харесат с шоколад.
Ще пробвам оригиналната рецепта тогава, мерси за подсещането. Hug
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Ето снимки. Днес са вече много сухи. Нещо някъде куца, но не знам къде. Все си мисля, че брашното е много  Thinking

Сурови
Изпечени
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 40 отговора